Προς το περιεχόμενο

Agora Scanner.


therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kalispera exo ena polimaxanima tis hp edo kai poli kairo (hp psc 1110) kai den exo meinei katholou ikanopoimenos m tin leitourgia.Tha ithela ena scanner aksipoisto kai se logikes times,oste na min trexo sinexos se fototipia gia na vgazo fotoantigrafa.

 

Ti exete na mou proteinete?Na koitakso kai se epson,i apkleistika hp?

Δημοσ.

εγώ πάντως με το καινούργιο μου scanner (το 1ο που έχω αγοράσει) το canon canoscan 4400F είμαι πολύ ικανοποιημένος και όσον αφορά την ποιότητα και την ταχύτητα και τις φωτογραφίες (από αρνητικό τυπώνει φωτο!)

 

...δυστυχώς όμως δεν έχω προηγούμενη εμπειρία ώστε να μπορέσω να σου πω αν είναι καλύτερο από άλλες μάρκες ανταγωνιστικές

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον spirosta. Τα canon είναι απίστευτα σκανεράκια. Ειδικά η σειρά LiDE. Έχουν τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Με αισθητήρα CIS αντί για CCD και με σύστημα φωτισμού LED αντί για λάμπες. Έτσι και πετυχαίνουν φοβερή ευκρίνεια και καλύτερο χρώμα χωρίς να καταναλώνουν ενέργεια απο εξωτερικό τροφοδοτικό. Εγώ το έχω στο συρτάρι και όταν το χρειαστώ το βγάζω και κάνω τη δουλειά μου. Υπ'όψιν, εγώ πήρα το LiDE 20 απο ενα κύριο μέσω site δημοπρασιών στα 34 ΕΥΡΩ και πραγματικά είναι απίστευτο σκάννερ. Υπάρχει στην αγορά το LiDE 25 με 57 ΕΥΡΩ περίπου αν δεν κάνω λάθος. Είναι η πιο οικονομική λύση και αξίζει τα χρήματά του με το παραπάνω.

Δημοσ.

Κοίτα, οι αισθητήρες CIS (Contact image sensor) είναι πραγματικά φοβεροί. Έχουν πολλά προτερήματα. Κατ'αρχάς, πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και σε συνδυασμό με το σύστημα LiDE (Led inDirect Exposure) που χρησιμοποιεί LEDs και όχι λάμπες πετυχαίνει καλύτερη ομοιογένεια στο φωτισμό του εγγράφου και το σημαντικότερο, πιάνει λεπτομέρειες όπως το σκίσιμο του χαρτιού, τους πόρους του χαρτιού κλπ κλπ. Επίσης η τεχνολογία του CANON επιτρέπει το σκανάρισμα όχι μόνο εγγράφων αλλά και αντικειμένων δίνοντας μια πιο "τρισδιάστατη" εικόνα. Εγώ προτείνω το CANON αλλά ποιός ο λόγος εφ'όσον θές φωτοαντίγραφα να πάς σε τέτοια κατηγορία? Κοίταξε τα χαμηλότερα μοντέλα, όπως το LiDE 25. Για φωτοαντίγραφα βέβαια θα χρειαστείς και ενα γρήγορο εκτυπωτή. Ποτέ όμως δεν θα φτάσεις την ταχύτητα ενός καθαρά φωτοαντιγραφικού μηχανήματος. Το LiDE 25, χρειάζεται περίπου 10 δευτερόλεπτα για το σκανάρισμα μιας Α4 σε grayscale και περίπου 15 δευτερόλεπτα για το σκανάρισμα μιας Α4 έγχρωμης. Το ακριβότερο LiDE 600F, έχει καθαρίσει σε 5 δευτερόλεπτα και σου σκανάρει και φιλμάκια. Αξίζει όμως να δώσεις 150 ΕΥΡΩ για την ταχύτητα του και για τα φιλμάκια? Εκτός και εαν θα έχεις παραγωγή αντιγράφων, άνω των 1000/μήνα οπότε πάρε μικρό LASER πολυμηχάνημα/φωτοαντιγραφικό. Πάντως εαν το θέλεις για 200-300 αντίγραφα πάρε το LiDE 25 με 57 ΕΥΡΩ, άψογο σε σχέση απόδοσης/τιμής.

Δημοσ.

Ta Hp leei pos ipostirizoun kai scannarisma film kai arnitikon.Vasika den ta polixreiazomai,kai profanos na einai tsampa xrimata,alla epeidi mia fora tha paro scanner,as paro kai kati pou na kratisei.Episis ta hp sta link exoun sarosi 4200x9600dpi.

Δημοσ.

Εαν έχεις ακόμα φωτογραφική μηχανή με φιλμ και θα χρησιμοποιείς το σκάννερ για σάρωση slides και αρνητικών, τότε προτίμησε το HP. Το εαν θα κρατήσει ενα σκάννερ δεν έχει να κάνει με τις έξτρα δυνατότητες που έχει. Άλλωστε για να έχεις καλό αποτέλεσμα σε σκανάρισμα φίλμ χρειάζεσαι αποκλειστικό φιλμ σκάννερ που κοστίζει μια περιουσία. Τα υψηλά μοντέλα έχουν 4800Χ9600 σχεδόν κάθε μάρκας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι τα μοντέλα με 1200Χ2400 η ακόμα και 600Χ1200 (LiDE 20,25) δεν σκαννάρουν με καλά αποτελέσματα. Μερικοί ίσως πούν γιατί έχω λυσσάξει με τα Canon. Γιατί χρησιμοποιούν πολύ ανώτερη τεχνολογία αισθητήρων. Και γιατί τα μικρά τους μοντέλα έχουν ποιότητα επαγγελματικών σκάννερ πολλαπλάσιων χρημάτων. Επειδή αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες σου και επειδή πάντα πρέπει να ερευνούμε το κατα πόσο θέλουμε ενα προϊον και πώς θα το χρησιμοποιήσουμε, είναι απαραίτητο να υπολογίζουμε και το κόστος απόσβεσης. Με αυτά τα δεδομένα εγώ σου προτείνω: LiDE 25 και εαν θέλεις κάτι πιο γρήγορο --> LiDE 70 . Μακάρι να μπορούσα να σου έστελνα ενα δείγμα απο σκαναρισμένο έγγραφο ηλικίας 100 ετών να έβλεπες πώς φαίνονται οι πόροι του χαρτιού απο το LiDE 20 που έχω των 30 ΕΥΡΩ, αλλα δυστυχώς το αρχείο είναι 150 ΜΒ !!!! Απο εδώ και πέρα η απόφαση είναι δική σου.

Δημοσ.

Den exo fotografiki mixani pros theou,alla mporei kapoia stimgi na pesei mia tetoia fotografia pou na xreiastei na scanner,kai eidkotera logo tou oti spoudazo topografia,megali einai i pithanotita na thelo na scannaro mia aerofotografia.

 

Apo ekei kai pera oson afora tis analiseis.Den ksero,eimai distaktikos.Me fovizoun oi mikres analiseis,par'oti mou les pos paroti ta lide 20,25 scannaroun se mikres,logo tis aneptigmenis texnologias tous exoun poli kala apotelesmata.Eksakoloutho na pistevo pos sta 4800x9600 tha exo para poli kalitera apotelesmata.

 

Ardov ti pisteveis?Sigoura oi diafores stin sarosi den tha einai aisthites?

Δημοσ.

Κοίτα, το στοιχείο "τοπογράφος" δεν το γνώριζα εξ'αρχής. Επειδή έχουμε οικογενειακή επιχείρηση φωτοτυπείο και γνωρίζω πολύ καλά το θέμα, δεν νομίzω να σε καλύψει το LiDE 25 ή ακόμα και το LiDE 70. Αυτό όσον αφορά τις αεροφωτογραφίες και τα φίλμ. Η αλήθεια είναι οτι το θέμα με τις αναλύσεις είναι μια περίεργη ιστορία. Εαν σκανάρεις μια Α4 στα 1200dpi για παράδειγμα παίρνεις αρχείο 150ΜΒ + . Εαν τη σκανάρεις στα 4800Χ9600 θα πάρεις ασυμπίεστο αρχείο 10GB. Το έχω δεί στην πράξη σε αεροφωτογραφία ενός σημείου της Κρήτης απο εναν μηχανικό. Εδώ βέβαια μιλάμε για εξειδικευμένες καταστάσεις. Εαν πρόκειται να σκανάρεις μικροφίλμ αεροφωτογραφίας σε προειδοποιώ ότι ναι μεν θα έχεις αποτέλεσμα αλλά όχι το επιθυμητό. Εκεί χρειάζεσαι εξειδικευμένο film scanner με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και εντελώς διαφορετικό σύστημα οπτικών/αισθητήρων. Όλα τα καλά σκάννερ της αγοράς αναφέρουν "film/slides adapter" .Πρόσεξε αυτό το κομμάτι. Αναφέρουν "adapter" δηλαδή προσαρμογέα. Οπότε περιμένεις μέτριες επιδόσεις σε φιλμ.

 

Πάμε στο κομμάτι του απλού σκαναρίσματος. Τα Canon όπως ήδη γνωρίζουμε, έχουν αισθητήρες CIS και σύστημα LED φωτισμού. Αυτό επιτρέπει σκανάρισμα με βελτιωμένη ακρίβεια στη χρωματική κλίμακα και φυσικά με μεγάλη λεπτομέρεια. Η τεχνολογία CCD (για scanners) έχει εξελιχθεί σε πολύ καλά επίπεδα αλλά ακόμα έχει αρκετό ψηφιακό θόρυβο και χρωματικές ατέλειες. Εαν δηλαδή δοκιμάσουμε να σκανάρουμε μια παλιά φωτογραφία ασπρόμαυρη σε color mode απο ενα σκάννερ με διάταξη αισθητήρων CCD στα 1200dpi για παράδειγμα και κατόπιν ζουμάρουμε πολύ την εικόνα θα δούμε τον ψηφιακό θόρυβο με μορφή πολύχρωμων πίξελ απλωμένα αραιά αλλά ομοιόμορφα σε όλη την εικόνα.

 

Σχετικά με τις αναλύσεις τώρα. Θα σου το θέσω αλλιώς. Πάρε 2 ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Και οι δύο για παράδειγμα στα 6 MP. Η μία μπορεί να έχει μεγαλύτερη αναλυτικότητα και πολύ πιο ευκρινέστατη εικόνα ενώ η άλλη να έχει θολή εικόνα. Και οι δύο όμως έχουν αισθητήρες 6 MP. Να θέσω ενα άλλο παράδειγμα. Η Fuji Finepix A-203, μια ψηφιακή μηχανή με μόλις 3.2 MP έδινε πραγματικά πεντακάθαρες εικόνες χωρίς θόρυβο και με μεγάλη αναλυτικότητα τη στιγμή που αντίστοιχες HP των 5.1 και 6 MP έδιναν μουντές εικόνες και με διάχυση χρώματος σε αιχμηρά αντικείμενα που φωτίζονταν. Όπως καταλαβαίνεις, το θέμα της ανάλυσης είναι σχετικό. Στο θέμα μας τώρα, Εαν θέλεις μπορώ να σου στείλω μια σκαναρισμένη εικόνα απο το LiDE 20 που έχω. Θα είναι αρχείο 10ΜΒ περίπου. Έτσι για να πάρεις μια ιδέα. Στείλε μου ενα pm με το email σου και φρόντισε να έχεις τον απαραίτητο χώρο στο mailbox σου. Τελειώνοντας θέλω να σου πώ ότι εαν τα διαθέτεις τα χρήματα, προτίμησε το LiDE 600F.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...