Προς το περιεχόμενο

moirasma adsl se 5pcs me limit sto download

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kalispera

loipon 8elo na sindeso sto dsl mou merika pc, omos 8elo na tous valo orio sto download oste na otan katevazei o enas na min kolane i alloi.

den 8elo na xreisimopoiiso to netlimiter. 8elo na to kano me kapio allo prog pou 8a einai egkatestimeno se ena pc san server diladi pou na diaxirizetai to bandwith ton allon pcs i meso to modem router. exo ena us robotics.

an pisteuete oti i kaliteri lisi einai na ginei meso tou modem router protinete mou kapio montelo pou na exei tin epilogi.

euxaristo.

Δημοσ.

Παιδια και εγω ενδιαφερομαι για κατι τετοιο, μονο που το pc στο οποιο θα υπαρχει ο περιορισμος, θα ειναι συνδεδεμενο wireless.

Δημοσ.

Αυτο το θέμα εχει συζητηθεί πάρα πολλές φορες στο insomnia...χωρις βέβαια καποια καλή λύση...netlimiter δεν κανει δουλειά δοκιμασμένα οπότε ξεχάστε το...εχω και εγω δικτυο στο σπίτι και ακριβως το ιδιο πρόβλημα...η γνώμη μου είναι οτι με ενα router το οποίο εχει ipQoS κατι μπορει να γίνει αλλα δεν το εχω δοκιμάσει αφου το router μου δεν εχει...αν καποιος εχει καμια λύση...πειτε...κανενας admin απο κανενα NETcafe? Εκει πως εχουν ολα τα pc μια χαρα δικτυο και προτεραιοτητα????

Δημοσ.

Εγώ για 2 PC πάντως την λύση του QoS χρησιμοποιώ.

Δεν βάζεις hard limits απλά εξυπνη διαχείρηση.

Πχ εγώ αυξάνω την δέσμευση του bandwidth for QoS στα XP από 20 στο 50% και δίνω στο router υψηλή προτεραιότητα σε http και χαμηλή στα p2p ports.

Κι έτσι όλα πάνε ρολόι. Αν πχ το δικό μου κατεβάζει torrent σαν φούστης και θελήσει η αδερφή μου να ανοίξει site, δίνει εκεί προτεραιότητα.

Στην πείπτωση των 5 PC θα ανέβαζα στην δέσμευση στο 80% για τον καθένα.

edit: Για hardware πάρε οπωσδήποτε κάποια γνωστή μάρκα με wireless και υποστήριξη adsl2 ώστε να είσαι εξασφαλισμένος για το μέλλον.

Δημοσ.

Παιδια το router που ψάχνετε είναι το zyxel 660!Υπάρχει και σε wireless έκδοση.Κοστίζει γύρω στα 60 Ευρώ και μέσω web based εφαρμογής μπαίνεις στις ρυθμίσεις του και ανάλογα με την ''εσωτερική'' ip του δικτύου (192.168.1.ΧΧΧ) του κάθε pc του δείνεις εσύ όσο bandwidth θέλεις!Το λέει Media Bandwidth Management.Το αγόρασα και έχω ξενιάσει!Έχει και την πολύ χρήσιμη επιλογή όταν δεν χρησιμοποιούν όλο το bandwidth τα pc (π.χ. τα 4 από τα 5 δεν κατεβάζουν τίποτα) να μην περιορίζει τον 1 χρήστη στο 1/5 του bandwidth ,αλλά να του το δείνει ολόκληρο μέχρι να κατεβάσει και κάποιος άλλος!

Αν σας κάνει και κάποιο άλλο μοντέλο της zyxel πάρτε το γιατί νομίζω οτι το Media Bandwidth Management το έχουν σχεδόν όλα τα router της.

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνετε το μοίρασμα δείτε εδώ.

Δημοσ.

Πάρτε ενα Cisco (προτείνω τον 857) που κάνει παπάδες (έχει και το Feature που λέτε για IP Bandwidth) και θα καταλάβετε τι σημαίνει router παίδες.

Αυτές οι μλκίες των 60-80 ευρώ , που εγώ τα λέω softaware routers, δεν λένε.Μπουκώνουν απο τα connections και η γραμμή τα πίνει.

Ένας καλός router είναι το βασικότερο , ειδικά τώρα που οι συνδέσεις αυξάνουν και μπαίνει το ADSL2...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...