ErnestoGr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά πιστεύω ότι έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό μου.Καθώς μέσα με 2 μέρες έκλεισε 2 φορές απότομα , δηλαδή σαν να το βγάζεις από την πρίζα.Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι όταν τον κλείνω κανονικά πολλές φορές καταλαβαίνω ότι το τροφοδοτικό συνεχίζει να στέλνει ρεύμα. Δηλαδή οι ανεμιστήρες κουνιούνται αμυδρά και το led της μητρικής αναβοσβήνει , πράγματα δηλαδή μη φυσιολογικά. Έχει όντως πρόβλημα το τροφοδοτικό μου ? Έυχαριστώ για τον χρόνο σας ...
billpeppas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Πρώτα από όλα έλεγξε την θερμοκρασία της CPU σου με το CoreTemp [ http://thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp ] γιατί το απότομο κλείσιμο του υπολογιστή φέρνει πιο πολύ σε Shutdown λόγω overheating.
ErnestoGr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δεν νομίζω να είναι αυτό που λες επειδή παρακολουθώ την θερμοκρασία μέσω του Speedfan δεν ξέρω όμως πόσο αξιόπιστο είναι. Τα άλλα συμπτώματα όμως δεν νομίζω να σχετίζονται με το overheating
MrSeanKon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Οι τασεις που δινει ειναι αξιοπιστες? :roll: Bεβαια δωσε περισσοτερες πληροφοριες τι επεξεργαστη εχεις, μητρικη, Vcore αν κανεις ο/c κλπ γιατι κι εγω πιστευω οπως κι ο billpeppas οτι κατι βραζει γιαυτο ισως σβηνει αποτομα.
ErnestoGr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Έχω P4 στα 2,6 μητρική abit vt7 socket 478. Δεν έχω κάνει ο/c και γενικά η θερμοκρασία παίζει στους 35
MrSeanKon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 OK τοτε. Χμ τι στο καλο να υποθεσω?? Μηπως ζεσταινεται υπερβολικα το PSU? Eλεγξες αν οι ανεμιστηρες του ειναι ενταξει ή λογω της σκονης που επικαθεται εντος του δημιουργειται μια ασφυκτικη κατασταση? Απο την αλλη μερια παιζει και ρολο το που ειναι τοποθετημενο και το ρευμα ροης στο εσωτερικο του κουτιου. Ποσες φανες εχει πανω το PSU?
billpeppas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Έχω P4 στα 2,6 μητρική abit vt7 socket 478. Δεν έχω κάνει ο/c και γενικά η θερμοκρασία παίζει στους 35 Αποκλείεται η πραγματική θερμοκρασία της CPU να είναι στους 35C. Και ούτε καν σε idle. Είπαμε...δες την θερμοκρασία με το CoreTemp...... Και πέραν της temp σε idle, κοιτάμε και την θερμοκρασία σε load ( π.χ. τρέχοντας ένα S&M FPU Test ή κανά SP2004 )
ErnestoGr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δεν γίνεται επειδή λέει ότι δεν έχω Intel Core επεξεργαστή. Το τροφοδοτικό έχει πάνω 1 ανεμιστήρα. billpeppas στους 35 βαθμούς είναι το full load σε idle έχει 29 βαθμούς. Όσο παράξενο και να ακούγεται
MrSeanKon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Eνταξει εκτος του CoreTemp υπαρχουν κι αλλα προγραμματα να δεις τη θερμοκρασια του π.χ. ΜΒΜ ή κι αυτο της μητρικης σου κι οι 7 βαθμοι διαφορα σιγα τον πολυελαιο. Οποτε νιπτω τας χειρας το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι να πολυμετρησεις το PSU μπας και κατι δεν παει καλα. Τωρα θεμα ευσταθειας του συστηματος δεν τιθεται διοτι το εχεις στα default το κοβω εντελως ακραιο να κανει εκει μπελαλιδικα.
tarrasque Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 εμένα αυτό το απότομο σβήσιμο μου κάνει σε πρόβλημα τροφοδοτικού. Το παρατήρησα σε φίλο όταν ζοριζόταν το μηχάνημα με overclocking έσβηνε. Με αλλαγή σε μεγαλύτερο τροφοδοτικό τα σβησίματα σταμάτησαν και πλέον αν είχε πρόβλημα από το πολύ oc απλά κολούσε ή έκανε restart.
billpeppas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 billpeppas στους 35 βαθμούς είναι το full load σε idle έχει 29 βαθμούς. Όσο παράξενο και να ακούγεται Άστο μην το παιδεύεις. 35C full load δεν έχεις ούτε στο πίσω μέρος της μητρικής, όχι στην CPU..... Όπως χιλιάδες φορές έχω αναφέρει εδώ...οι θερμοκρασίες που βλέπετε από τα HW Monitoring Chipsets των motherboard ( οι ενδείξεις που βλέπετε στο BIOS και στα διάφορα προγράμματα όπως τα utilities του κατασκευαστή της μητρικής, το Motherboard Monitor, το SpeedFan, κτλ κτλ ) είναι εντελώς άκυρες. [ είναι και λάθος τα "tables" των ds, αλλά και οι μετρήσεις παίρνονται από αρκετά ανακριβείς sensors και οι οποίοι μάλιστα δεν είναι πάνω ή μέσα στην CPU, αλλά στο board πάνω ] P.S. Την θερμοκρασία από την ενσωματωμένη diode της CPU θα την δείς λογικά με το Everest Ultimate ( http://www.lavalys.com )
ErnestoGr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 MrSeanKon λες αν μετρήσω τις τάσεις να δείξει αν είναι το πρόβλημα αλλού ή αν είναι για πέταμα ?
MrSeanKon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Το παρατήρησα σε φίλο όταν ζοριζόταν το μηχάνημαLOL ειχα βαλει ενα PSU της κακιας ωρας και σχετικα εδινε καλες πολυμετρουμενες τασεις.Οταν ομως δουλευε ο επεξεργαστης απο 50% κι ανω οι φανες βουιζαν περισσοτερο. και πλέον αν είχε πρόβλημα από το πολύ oc απλά κολούσε ή έκανε restart.Δεν ετυχε να παρατηρησω κατι τετοιο στο πειραμα που εκανα. MrSeanKon λες αν μετρήσω τις τάσειςNαι αυτο προτεινω κι ειμαι γενικως σπαστικος πολυμετρησε τις ειναι ευκολο.
ErnestoGr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά όμως εκτός από το βίαιο κλείσιμο ,άλλο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι όταν τον κλείνω κανονικά πολλές φορές καταλαβαίνω ότι το τροφοδοτικό συνεχίζει να στέλνει ρεύμα. Δηλαδή οι ανεμιστήρες κουνιούνται αμυδρά και το led της μητρικής αναβοσβήνει , πράγματα δηλαδή μη φυσιολογικά . Αυτό δεν είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού Το τροφοδοτικό μου έιναι περίπου 2,5 χρόνων noname 300 Watt
MrSeanKon Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Mαλιστα..... Για να μη μπαινεις τοτε σε εξοδα απο τωρα αν μπορει εκει καποιος φιλος σου να σε δανεισει ενα δικο του να δεις τι στο καλο συμβαινει γιατι απο οτι κοβω θα χρειαστει να αγορασεις ενα καινουριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.