Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ps/2

nkoz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα προβληματάκι με τη μητρική ενός server (NEC Express 5800 TM1400) ... δεν δουλεύει η ps/2 του πληκτρολογίου λόγω πίεσης που είχε δεχθεί σε ένα στενό rack που είχε τοποθετηθεί ... για αυτό έχω συνδέσει έναν adaptor usb για το kvm που έχω στο rack. Όλα παίζουν καλός ...

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο bios ... καθώς δεν καταλαβάινει την ύπαρξη του usb ... όπως επίσης και στο contoller (adaptec).

Δεν υπάρχει για τον server κάποιο πρόγραμμα για να "πειράζω" το bios μέσω του OS... δυστηχώς ... ο μόνος τρόπος είναι στην εκκίνηση ...

Έχει κανείς κάποια ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω;;; Ξέρετε κάποιο πρόγραμμα αλλαγής των ρυθμίσεων του bios?

Ευχαριστώ,

Νίκος

Δημοσ.

Δε σου παιζει καθολου το PS/2, ουτε αν το ζορισεις λιγο αριστερα δεξια? Ειναι δυσκολη κατασταση τωρα, δε μου ερχεται κατι αλλο που θα μπορουσες να κανεις :-?

Δημοσ.

Δυστηχώς.... το έχω δοκιμάσει ... αλλά τίποτα ...

Προς το παρόν κοιτάω ένα κολητήρι που έχω αριστερά μου και μια καμένη μητρική ... λέω να κάνω μία αλλαγή ... δεν ξέρω ακόμα ... ο server βρίσκεται σε λειτουργία και σε κάτι μέρες θα αλλάξει ρόλο ... από mail server σε file server ... και πρέπει να αλλάξω τους δίσκους σε raid 5 ... οπότε καταλαβαίνεις ότι έχω κολήσει ... για τον controller ... λες να μπορέσω να βρώ τίποτα;

Δημοσ.

Αν ειχε ενεργοποιηθει η επιλογη USB keyboard support δε θα ειχες προβλημα, τωρα δε νομιζω να μπορεις να κανεις πολλα δυστυχως :-?. Αν καταφερεις να το κολλησεις και να δουλεψει θα εισαι τυχερος, αλλιως μπορει και να χρειαστει αλλαγη μητρικης για να κανεις την δουλεια σου.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Η λύση βρέθηκε μάλλον. Η NEC προσφαίρει ένα remote & monitoring software με για τους server της, όπου με ένα απλό modem και ένα remote pc μπορώ να έχω πρόσβαση στο BIOS του server. Πιστεύω να λυθεί το πρόβλημα!! Δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω βέβαια.

Ευχαριστώ,

Νίκος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...