Προς το περιεχόμενο

To polaki μου...! Help

devout84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά

Το απόγευμα σήμερα ενώ πήγαινα στη Χαλκίδα στη σχολή μου, ξαφνικά ανάψανε ταυτόχρονα τα 2 λαμπάκια που φαίνονται στην εικόνα...

Τι φταίει, ξέρει κανείς?

Ευχαριστώ

image.php?e2f86e0e31.jpg

(Την εικόνα την πήρα από site, δεν είναι το δικό μου Polo αυτό...)

Δημοσ.

Δες στο μανιουαλ βρε συ....θα γραφει σιγουρα τι σημαινουν.

Η φωτο ειναι πολυ μικρη και δεν διακρινεται καθαρα το σηματακι.

Εκτος και αν καποιος εχει polo οποτε θα του ειναι πιο ευκολο να καταλαβει.

Δημοσ.

φιλε μου το δεξι σηματακι οταν το ειχε βγαλει σε εμενα ηταν προβλημα του πολαπλασιαστη. Αυτο το σηματακι δειχνει την μηχανη αν δεν κανω λαθος.

Δημοσ.

Από εδώ,

http://resizr.lord-lance.com/?ImgURL=http://show.imagehosting.us/show/1746951/0/nouser_1746/T0_-1_1746951.jpg

φαίνεται ότι τα λαμπάκια είναι τα:

EPC και το λαμπάκι του checkengine [κοινό για όλα τα αυτοκίνητα]

Το CheckEngine δεν θέλει εξήγηση.

Το άλλο,

http://www.tyresmoke.net/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/679861/Main/678394/

Δημοσ.

Δύο πιθανότητες υπάρχουν.

1)Η έχεις βάλει κάποια σκούπα/φίλτρο σχετικά πρόσφατα με αποτέλεσμα ο αισθητήρας λ να παίρνει λάθος μετρήσεις σχετικά με τα καυσαέρια και να νομίζει οτι πρόκειται περί μηχανικής βλάβης.

2)Ο βενζινάς σου,ή αυτός απο τον οποίο έκανες τον τελευταίο ανεφοδιασμό είναι ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ αλχημιστής-χημικός-λαμόγιο και σου έβαλε βενζίνη ολίγον νοθευμένη.Το έχω πάθει και εγώ στο 9Ν μου δυο φορές,την πρώτη έσβησε μόνο του μετά απο νέο εφοδιασμό με 100άρα βενζίνη+ένα ειδικό καθαριστικό υγρό στο ρεζερβουάρ,την δεύτερη αναγκάστηκα να πάω μέχρι την αντιπροσωπεία για να τον σβήσουν (reset) μέσω διαγνωστικού VAGCOM.

Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση,παραπλήσια με την δεύτερη.Κάποιο σκουπιδάκι-ίζημα μπορεί να πέρασε και ο αισθητήρας να το αντιλήφθηκε πάλι σαν μηχανική βλάβη.

BTW πόσα χλμ. έχει γράψει το polακι σου και τι βενζίνη το γεμίζεις συνήθως.

Δημοσ.
μετά απο νέο εφοδιασμό με 100άρα βενζίνη+ένα ειδικό καθαριστικό υγρό στο ρεζερβουάρ

Με τα "καθαριστικά" βενζίνης τι παίζει; Με ενδιαφέρει και εμένα το ζήτημα...

Δημοσ.

Βασικά δέν είναι καθαριστικά με αυτήν την έννοια...θα μπορούσε κάποιος να τα πεί και διαλυτικά,αφού σαν σκοπό έχουν να μαλακώσουν τα ιζήματα/κατακάθια βενζίνης που υπάρχουν στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου.Παράλληλα βοηθούν στην καλύτερη καύση της βενζίνης μέσα στον κινητήρα.

Αυτά τα μικρά κομματάκια είναι που κάνουν όλη την ζημεία,αφού καταπονούν τον κινητήρα και την τρόμπα βενζίνης.Υπάρχουν περιπτώσεις που ο κινητήρας μπορεί να σβήσει όταν ένα τέτοιο "σκουπιδάκι" περάσει,κάτι τρομερά επικίνδυνο όταν βρίσκεσαι στην εθνική και έχεις αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πχ για να προσπεράσεις.

Δέν γνωρίζω βέβαια αν η συνεχής χρήση αυτών των βοηθητικών μπορεί να προκαλέσει κάποια ζημειά μακροπρόθεσμα (όπως ανέφερα,το χρησημοποίησα μια φορα, στα 2 χρονια που έχω το αμάξι).

Απ'οσο γνωρίζω πάντως, τέτοια καθαριστικά μπορείς να τα βρείς στα περισσότερα βενζινάδικα.

Δημοσ.

Το δεξι λαμπακι που αναψε ειχε αναψει και στην octavia του πατερα μου(το fiestaki μου δεν με εχει προδωσει ακομα!!!:P) !Μαλλον καποιο ηλεκτρικο προβλημα!Μην ανησυχεις απλα να το πας γρηγορα σε καποια αντιπροσωπεια γιατι παιζει να καει και τιποτα αλλο!

Περι καθαρισμου κινητηρα εχω ακουσει πως ειναι καλο να γεμισεις 2-3 φορες με καποια βελτιωμενη βενζινη οπως π.χ. shell v power.Αυτο ισχυει ή δεν προκειται να καθαρισει καθολου ο κινητηρας?

Δημοσ.

o Tenshi με καλυψε...

Αν η βενζινη ειναι νοθα λογικα θα πηγαινεις σαν να εχεις λοξιγγα!!

δεν μου λες συναδελφε για εργαστηριο ειχες παει? ΣΔΟ Η ΣΤΕΦ εισαι?

Δημοσ.

Χαίρετε! Λοιπόν το polaki μου είναι μαμά δεν του έχω πειράξει το παραμικρό... Κάτι μου λέει ότι ο βενζινάς μου έβαλε νερό αντί για βενζίνη, θα πάω και θα κάνω σκηνή.... θα τον ζορίσω!

Θα το πάω και για service τώρα αυτές τις μέρες γιατί έχει κάνει 30000 και όταν βάζω το κλειδί στη μίζα ανάβει ένα "κλειδάκι" που σημαίνει service...

Φίλε dimi7RiS για εργαστήριο ανέβαινα χρηματοδοτική συγκεκριμένα...

Ευχαριστώ όσους απάντησαν, είρωνες και μη! :D

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω κι 'γω Polo. Αυτά τα λαμπάκια άναψαν και σε μένα και μετά χρειάστηκε να πάω στο συνεργείο & να μου αλλάξουν τον πολλαπλασιαστή. Δεν είναι τίποτα, μην αγχώνεσαι. Όταν ανάβει μόνο το δεξί λαμπάκι (όχι το EPC) υπάρχει πρόβλημα με τον αισθητήρα L που οφείλεται στη βενζίνη που έβαλες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...