chill Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Λοιπόν έχω μια assus 6800gt από τον απρίλη του 2004. Μια χαρά με εξυπηρετούσε μέχρι και την περασμένη Παρασκευή όπου άρχισαν τα προβλήματα. Την ώρα που έπαιζα WoW τα γραφικά άρχισαν να σπάνε και μετά από λίγο η οθόνη γέμισε από διαφορετικού χρώματος πράσινες-κόκκινες-κίτρινες-λοιπών χρωμάτων γραμμές. Με ένα reboot όλα έφτιαξαν. Από τότε και σε άσχετες στιγμές κολλάνε τα γραφικά των παιχνιδιών για μικρά διαστήματα πετώντας μου εδώ και κει σκουπίδια απειροελάχιστων δευτερολέπτων. Το αποκορύφωμα έγινε πριν από λίγο όπου ενώ έτρεχα το just cause έφαγε χοντρό κόλλημα ingame, με escape κατάφερα να βγώ στην οθόνη των menu και να βγω από το παιχνίδι. Από κει και πέρα και ενώ ήμουν στο desktop η οθόνη μαύριζε για 1-2 secs πρωτού επανέλθει. Άνοιξα το κουτί η κάρτα είναι μια χαρά στην θέση της και η θερμοκρασία της είναι κανονική. Έχω τους τελευταίους drivers της nvidia εγκατεστημένους. Να αρχίζω να την θεωρώ μελλοθάνατη ώστε να σπεύσω να βρω αντικαταστάτη?
BossDoc Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Τσέκαρε την μνήμη για καλό και για κακό μην πετάξεις την κάρτα έτσι
Ardov Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Κατα την άποψή μου, το πρόβλημα εστιάζεται στην κάρτα γραφικών. Το σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι οι μνήμες σου, αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται καθαρά και μόνο στα γραφικά εφ'όσον απο όσα μας λές δεν κολλάει ολόκληρος ο υπολογιστής σου. Δοκίμασε σε παρακαλώ να απεγκαταστήσεις τους drivers της Nvidia και να εγκαταστήσεις τους ίδιους ή μια προηγούμενη έκδοσή τους εκ νέου. Μπορεί κάποιο άτακτο παιδάκι να έκανε overclocking με τίποτα coolbits και τα συναφή (το υποπτεύομαι αφού μαυρίζει για 2-3 δευτερόλεπτα η οθόνη στο desktop). Εαν δεν δουλέψει αυτό, το τελευταίο βήμα είναι να δοκιμάσεις την κάρτα γραφικών σε άλλο σύστημα για να δείς εαν σου κάνει τα ίδια κόλπα. Εαν δεν σου τα κάνει που σημαίνει οτι η κάρτα γραφικών ζεί και βασιλεύει, τότε δοκιμάζεις ενα format και επανεγκατάσταση στο σύστημά σου. Εαν και πάλι σου κάνει τα ίδια, ενδέχεται η μητρική σου να έχει προβληματικό δίαυλο AGP ή PCI-Express και πάει για αλλαγή.
billpeppas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 1) RivaTuner [ http://www.guru3d.com downloads section ] και κοιτάς την θερμοκρασία της VGA σου. Λογικά αυτή φταίει. 2) Αν η θερμοκρασία είναι ok ( under 80C during gaming ) κοίταξε μήπως ( που είναι σχεδόν απίθανο ) και την RAM σου με το memtest ( http://www.memtest.org ) [ 40 loops το test 5 αρκούν ]
S2Katana Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 To (2) bill, με τις θερμοκρασιες, αφορα καθε GPU?
navar Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 an einai entos eggyhshs....phgene se kanenan filo sou pou skerei tpt apo hlektronika dwsths liga volt parapano..kapsthn olosxeros kai steilthn pisw na sou steiloun allh tromero?
billpeppas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 an einai entos eggyhshs....phgene se kanenan filo sou pou skerei tpt apo hlektronika dwsths liga volt parapano..kapsthn olosxeros kai steilthn pisw na sou steiloun allh tromero? Πολύ έξυπνο. Αυτό να κάνετε όλοι, ώστε να στο σύντομο μέλλον να πέφτει αρκετό RMA refused από τους αντιπροσώπους, και αν το παρακάνετε στο τέλος να πέσει και ένα 1 year warranty max να τρέχετε.
Paralizer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Όντως αυτό το τελευταίο δεν είναι λύση. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που αναφέρεις. Είναι αποκλειστικά και ΜΟΝΟ πρόβλημα της κάρτας γραφικών σου. Κοινώς, τα έπαιξε. Τσέκαρε την ίδια κάρτα στο PC ενός φίλου σου! Αν δεις ότι κάνει το ίδιο, απλά την πας πίσω και πέρνεις άλλη. Αν φυσικά είναι μέσα στην εγγύηση. Αν δεν είναι τότε, αναγκαστικά πας για μια νέα αγορά! Αν στον φίλο σου δουλεύει κανονικά, τότε μιλάμε για πρόβλημα στο AGP της Motherboard, οπότε κοίτα προς τα εκείνη την πλευρά. Αυτά, καλή επιτυχία φιλαράκι!
chill Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Από το riva tuner πως βλέπω τη θερμοκρασία? Στην σελίδα με το mem-test χάθηκα λίγο, τι απόλα πρέπει να κατεβάσω και να τρέξω? Σήμερα που άνοιξα το κουτί, είδα ότι ένα από τα πιαστράκια των μνημών ακουμπούσε πάνω στην κάρτα οπότε το σήκωσα. Από τις 1 τρέχω games (wow και just cause πάλι) και δεν μου έκανε το παραμικρό. Η κάρτα είναι pci-express, όχι agp.
spirosta Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Βγάλε βάλε μνήμες και κάρτα γραφικών. Ίσως κάτι δεν πατάει καλά με αυτά που λες. Και με κάποιο τρόπο κοίταξε θερμοκρασία την ώρα του παιχνιδιού. Εμένα ήταν η 6600GT μου λίγο σκονισμένη (ή μάλλον τελείως μπουκωμένη) και από τους 50 ανέβαινε στους 85 σε κλάσματα δευτερολέπτου...
chill Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2006 Απλά για την ιστορία, το πρόβλημα εντοπίστηκε στην κάρτα. Καμένος πυκνωτής http://img175.imageshack.us/my.php?image=graphiccardis0.jpg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.