Προς το περιεχόμενο

Κάηκε?

JohnL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και περίπου ένα μήνα είχα αφήσει το παλιό μου PC (P3 1GHz με Win2003) ανοιχτό 24h για κατέβασμα απο DC++ και λειτουργία webserver.

Ξαφνικά μια μέρα σταμάτησε να λειτουργεί, κάτι που συνειδητοποίησα από μακριά αφού δεν αποκρινόταν ο σερβερ... Όταν το έλεγξα από κοντά είδα ότι πράγματι είχε κλείσει (πώς ακριβώς δεν ξερω). Το πρόβλημα είναι ότι όταν τον ξανασυνδέω στο ρεύμα δεν ανοίγει. Το μόνο που γίνεται είναι να ανάβει σταθερά μια ενδεικτική λυχνία της μητρικής Asus (μάλλον ότι περνάει ρεύμα), και να γυρνάει ο ανεμιστήρας για ελάχιστο και μετα να σταματά.

Τι γίνεται ακριβώς? Μπορώ να ελέγξω κάτι άλλο?

Δημοσ.

χμμμ... πρώτη μαντεψιά είναι λόγω τροφοδοτικού, το γιατί είναι λόγω υπερτάσεων του δικτιου. Το λαμπάκι στη μητρική όμως με προβληματίζει, αν ήταν

καμένο το τροφοδοτικό, δεν θα περνούσε ρεύμα στη μητρική...

Άρα περνάμε στην ίδια τη μητρική , που και αυτή πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους μπορεί να το έπαθε το τραλαλά.

Καλού κακού ρίξε και ένα τσέκ στις ram σου.

Δοκίμασε το τροφοδοτικό κάπου αλλού αν μπορείς, να σιγουρέψεις τουλάχιστον ότι αυτό ζει.

Δημοσ.

Ίδιο περιστατικό μου είχε συμβεί σε κάποιο φίλο. Πήγα να επιδιορθώσω τη βλάβη αλλά τελικά άναβε ενα λαμπάκι στη μητρική. Μόλις πίεζα το πλήκτρο εκκίνησης στο tower έφερνε μερικές στροφές το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και τέλος. Δεν είναι θέμα τροφοδοτικού. Πιστεύω πως υπάρχει πρόβλημα στη μητρική. Αλλάξαμε μητρική και του δούλεψε κανονικότατα.

Δημοσ.

Άντε να βρω μητρική για pc 6 χρονια παλιο όμως!

Αν δε διορθώνεται, μάλλον θα πάρω κανένα φτηνό καινούριο, κρατώντας ότι δουλεύει...

Δημοσ.
χμμμ... πρώτη μαντεψιά είναι λόγω τροφοδοτικού, το γιατί είναι λόγω υπερτάσεων του δικτιου. Το λαμπάκι στη μητρική όμως με προβληματίζει, αν ήταν

καμένο το τροφοδοτικό, δεν θα περνούσε ρεύμα στη μητρική...

Άρα περνάμε στην ίδια τη μητρική , που και αυτή πάνω κάτω για τους ίδιους λόγους μπορεί να το έπαθε το τραλαλά.

Καλού κακού ρίξε και ένα τσέκ στις ram σου.

Δοκίμασε το τροφοδοτικό κάπου αλλού αν μπορείς, να σιγουρέψεις τουλάχιστον ότι αυτό ζει.

Den apokleietai na anavei to lampaki kai na exei xalasei to trofodotiko, to ena den anairei to alo. To pithanotero einai na t'axei paiksei to trofodotiko..

Δημοσ.

ΣΑΦΟΣ.. Ενω είναι στην μπρίζα και αποσυνδεδεμένο απο τη μητρική βραχικυκλώνεις δυο καλωδιάκια (νομίζω μαυρο-κίτρινο αλλα δεν ειμαι σίγουρος οπώτε μη το ρισκάρεις ακομα..) και αν δεν έχει προβλημα το τροφοδοτικό θα δουλέψει το ανεμιστηράκι.. Αν θυμάται κάποιος ας στείλει το συνδιασμό 2 καλωδίων που πρέπει να βραχικλοθούν...

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα δοκίμαζα με ενα δεύτερο τροφοδοτικό. Εαν μπορείς να βρείς κάνε τις συνδεσμολογίες και δές εαν δουλεύει. Αλλιώς είναι η μητρική η ίδια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...