Προς το περιεχόμενο

Windows Vista RTM 32Bit & 64Bit

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έκανα την εγκατάσταση vista αλλά δεν πρόσεξα κανένα σημείο να με ρωτάει αν θέλω 32 bit ή 64 ! Και τώρα από ότι βλέπω έχουν εγκατασταθεί τα 32 bit.

Τώρα έχω 2 απορίες :

1) Σε ποιο σημείο σε ρωτάει, για να μην την ξαναπάθω

2) Αν γίνεται να κάνω κανένα κολπάκι, να περάσω τα 64 bit, χωρίς να χάσω όλα τα προγράμματα που εγκατέστησα και ότι έχω στο σκληρό.

• Members
Δημοσ.

1) Εξαρτάται ποια έκδοση έχεις. Π.χ. η retail που έχω εγώ είναι μόνο 32 bit και, προφανώς δεν έχει επιλογή 64bit εγκατάστασης. Αντίθετα, η RTM που είχα δει παλιότερα, ήταν και 64 και 32 και, αν θυμάμαι καλά, το επέλεγες στην αρχή, όταν σε ρωτούσε επίσης και ποια έκδοση ακριβώς θες να εγκαταστήσεις (home, premium, ultimate κλπ).

2) Δύσκολο το βλέπω. Πάντως τα 32 bit ίσως να είναι πιο σίγουρη λύση προς το παρόν, από την άποψη του ότι όσο να ναι θα είναι λιγότερα τα προβλήματα ασυμβατότητας με drivers και εφαρμογές (ήδη πολλοί διαμαρτύρονται για ασυμβατότητες και προβλήματα στην 32bit έκδοση - φαντάζομαι πως στην 64άρα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα προς το παρόν).

Δημοσ.

Nα πω και γω τους φόβους μου.

Επειδή τα προγράμματα που χρησιμοποιώ μπαινουν με τα χίλια ζόρια στα xp (όχι λόγω ντραιβερσ πατέντα το installation) να αποτολμήσω την έκδοση rtm 32αρα;

μπορώ να τα εγκαταστησω σε διαφορετικό μέρος του σκληρού (120 giga μόνο) και να μην παιχτεί κανά πρόβλημα με το υπόλοιπο software;

Αν υπήρχε και κανά tutorial ξενόγλωσσο για το πως να βάλεις σε windows xp και vista (προσέξτε όχι από πάνω) στο ίδιο pc δλδ να bootarei ο υπολογιστής με τις δυο αυτές επιλογές θα βοηθούσε πολύ...

Δημοσ.

mporeis na ta baleis se allo partition.elpizo mono na sou ftiaxoun boot menu auto pou les na bootarei me dio epiloges.zimia sto allo litourgiko den tha sou kanei.ennoite clean install oxi update.mia dokimi tha se pisei.merikoi ta boleutikan eno alloi oxi.

Δημοσ.
Μήπως δεν έκαψες σωστά το iso; Δεν πρέπει να το αποσυμπιέσεις και να αντιγράψεις τα περιεχόμενα του σε δισκάκι, αλλά να το κάψεις ως iso image, είτε με το nero είτε με κάποιο άλλο πρόγραμμα.

paizei kai na to ekana!!!dhladh molis katevasw to arxeio .iso prepei na to valw kateythian sto nero kai na to grapsw kai tha einai ok>???Egw anoixa ton fakelo me to poweriso kai meta petaxa ta arxeia mesa se ena neo fakelo kai to egrapsa me to nero se ena dvd(vlakeia???)!!!:? :? :? :?

Δημοσ.
paizei kai na to ekana!!!dhladh molis katevasw to arxeio .iso prepei na to valw kateythian sto nero kai na to grapsw kai tha einai ok>???Egw anoixa ton fakelo me to poweriso kai meta petaxa ta arxeia mesa se ena neo fakelo kai to egrapsa me to nero se ena dvd(vlakeia???)!!!

Νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να καις το iso με το imgburn κατευθειαν και οχι να το κανεις extract και μετα να το γραφεις

Δημοσ.
paizei kai na to ekana!!!dhladh molis katevasw to arxeio .iso prepei na to valw kateythian sto nero kai na to grapsw kai tha einai ok>???Egw anoixa ton fakelo me to poweriso kai meta petaxa ta arxeia mesa se ena neo fakelo kai to egrapsa me to nero se ena dvd(vlakeia???)!!!:? :? :? :?

Όντως αυτό είναι το πρόβλημα. Πρέπει να το κάνεις burn to .iso απευθείας για να παίξει. Απορώ όμως γιατί όλοι την πατάνε έτσι !

Δημοσ.

mou thimises enan filo mou. ithele na valei ta xp sp2 se ena pc pou douleve mono to cd drive.tou dino to dvd me ta xp mesa k pairnei ta arxeia pou ton endieferan (!) ta rixnei se ena cd k perimene na kanei egkatastasi apo ekei...

• Members
Δημοσ.

Συνηθισμένο λάθος... πρέπει να το κάψεις κατευθείαν με το nero (nero startsmart/backup/burn image to disk)

Δημοσ.
elpizo mono na sou ftiaxoun boot menu auto pou les na bootarei me dio epiloges

Πως μπορώ να μαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό;γιατί το χω δει σε pc μόνο με linux.

Δημοσ.

Πως μπορώ να μαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό;γιατί το χω δει σε pc μόνο με linux.

Εννοείται ότι το κάνει αυτό !

Δηλαδή εφόσον τώρα το μοναδικό λειτουργικό που έχεις ειναι τα xp, και βάλεις vista σε ένα άλλο partition του σκληρού σου, θα σου βγάζει 2 επιλογές (xp και vista)

Δημοσ.

an to kaneis extrack ennoite den pezei gia ton logo oti ta arxeia ta boot prepei na graftoun sigkekrimena kapou pou auto to kapou xanetao otan to kaneis extrackt.tools kai burn image apo nero.

Δημοσ.

Θέλω να μεγαλώσω το partition των vista. Έκανα shrink τα xp, αλλά απο το computer management -> disk management δεν με αφήνει να κάνω extend το vista partition ... Ούτε από κάτι linux live cd ούτε από partition magic. Τι στο καλό ;;

Ο σκληρός μου sata 320 gb

έχει

60 gb xp (μετά την σμίκρινση)

100gb extended

30 gb vista

τα υπόλοιπα free

Καμιά ιδέα ;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...