Προς το περιεχόμενο

Windows Vista RTM 32Bit & 64Bit

Ozone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To θέμα της RAM είναι πιστεύω αρκετά σοβαρό και είμαι περίεργος να δω πώς θα το αντιμετωπίσουν οι κατασκευαστες...

Βλέπω κάτι διαφημιστικά φυλλάδια με Vista-capable PCs που τα εξοπλίζουν με 512MB RAM και μου ρχεται να γελάσω!... Είναι με τα καλά τους?

Αυτή τη στιγμή έχω 5-6 παράθυρα Firefox, ενα Thunderbird email client και τον windows media player να τρέχουν και μου έχουν φάει 910MB ram...

Noμίζω ότι το 1GB ram είναι κάτι σαν τα 512 για τα winXP. (ίσως και 256ΜΒ κατ' αντιστοιχία)

Δεν ξέρω αν και τα 2GB είναι αρκετά στα Vista για να παίξεις ένα game...

Με 1GB free δηλαδή θα τρέχουν τα games τα επόμενα χρόνια? Γνώμη μου είναι ότι συντομα τα 4GB θα θεωρούνται must...

Δημοσ.

Για σας

Εγκατέστησα στο σύστημα μου τα Windows Vista Ultimate 32bit RTM, πρόσφατα σε new partition και φυσικά άρχισα να τα ψάχνω όπως κάνουμε όλοι όταν σεταρουμε καινούργιο λειτουργικό.

Μετά από κάνα μισάωρο ανοίγω το task manager και με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω (χωρίς να έχω εγκαταστήσει απολύτως τίποτα) ότι έχω διαθέσιμη μνήμη από τα 2048mb 667mb

Ξέρει κανείς τι παίζετε?

Δημοσ.

για να εγκαταστήσεις τα vista θέλεις τουλάχιστον 512 MB (δεν θα έχεις τα aero όμως)και με 1024 έχεις και τα aero

Δημοσ.
βλέπω (χωρίς να έχω εγκαταστήσει απολύτως τίποτα) ότι έχω διαθέσιμη μνήμη από τα 2048mb 667mb

Αν διάβαζες κιόλας……….

Δημοσ.

καλά διαβάζω !!!

Εγώ σου είπα ότι με 512 δεν έχεις aero !

Για κλείσε τα aero και δες πόση μνήμη θα έχεις και πές μας!!!!!

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες θα κάνω format στο pc. Έχω τα windows XP SP2 και σκέφτομαι να βάλω άλλο λειτουργικό. Ο CPU ειναι 3ghz με 1gb ram και 500gb σκληρό δίσκο(2 σκληρούς). η κάρτα γραφικών είναι η 6600 nvidia η απλή. Έχω κατεβάσει τα 32bit vista και σκέφτομαι να τα εγκαταστήσω. Τι λέτε? Αξίζει τον κόπο? Επίσης μία άλλη λύση είναι linux αλλά δεν έχω ξαναδουλέψει με linux και έχω μερικούς ενδιασμούς

Δημοσ.

Καλά το θεωρείς σοβαρή επιλογή να βάλεις κάποιο λειτουργικό που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει ή κάποιο άλλο που δεν το ξέρεις;

Στο κάτω κάτω, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιλογή, βάλτα και τα τρία.

Έχω παρόμοιο σύστημα με το δικό σου με δύο δίσκους επίσης, 1,5GB μνήμη και την 6600GT. Στον ένα δίσκο έχω XP σαν κύριο λειτουργικό, και linux για πειράματα και για να μάθω τα κατατόπια. Στον δεύτερο Vista, επίσης για πειράματα και αναγνωριστικές αποστολές αφού δεν υπάρχουν ακόμα σοβαροί οδηγοί για κάρτα γραφικών και ήχου (και scaner και κάρτας τηλεόρασης και ποιός ξέρει τι άλλο).

Σε κάθε λειτουργικό έχω αφιερώσει περίπου 40GB χώρου στο δίσκο και τα υπόλοιπα για αποθήκευση αρχείων, downloads κλπ.

Του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα τίθεται ερώτημα, αλλά για τώρα, τα Vista είναι ανώριμα από πλευράς οδηγών.

Το linux επίσης δεν βλέπω να έχει μέχρι τότε κερδίσει την καθολική υποστήριξη των κατασκευαστών παιχνιδιών, ούτε να έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικές σουίτες επεξεργασίας βίντεο, δύο από τα βασικά πράγματα που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή, οπότε παραμένει σαν συμπληρωματικό λειτουργικό.

Δημοσ.
Καλά το θεωρείς σοβαρή επιλογή να βάλεις κάποιο λειτουργικό που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει ή κάποιο άλλο που δεν το ξέρεις;

Στο κάτω κάτω, δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιλογή, βάλτα και τα τρία.

Έχω παρόμοιο σύστημα με το δικό σου με δύο δίσκους επίσης, 1,5GB μνήμη και την 6600GT. Στον ένα δίσκο έχω XP σαν κύριο λειτουργικό, και linux για πειράματα και για να μάθω τα κατατόπια. Στον δεύτερο Vista, επίσης για πειράματα και αναγνωριστικές αποστολές αφού δεν υπάρχουν ακόμα σοβαροί οδηγοί για κάρτα γραφικών και ήχου (και scaner και κάρτας τηλεόρασης και ποιός ξέρει τι άλλο).

Σε κάθε λειτουργικό έχω αφιερώσει περίπου 40GB χώρου στο δίσκο και τα υπόλοιπα για αποθήκευση αρχείων, downloads κλπ.

Του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα τίθεται ερώτημα, αλλά για τώρα, τα Vista είναι ανώριμα από πλευράς οδηγών.

Το linux επίσης δεν βλέπω να έχει μέχρι τότε κερδίσει την καθολική υποστήριξη των κατασκευαστών παιχνιδιών, ούτε να έχουν αναπτυχθεί ικανοποιητικές σουίτες επεξεργασίας βίντεο, δύο από τα βασικά πράγματα που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή, οπότε παραμένει σαν συμπληρωματικό λειτουργικό.

συμφωνω μαζι σου ειναι πολλυ νωρις για αυτο το λειτουργικο εγω θα προτιμισω να περασουν μερικοι μηνες πρωτα

Δημοσ.

Έχω τα windows XP SP2 και σκέφτομαι να βάλω Vista basic Ο CPU ειναι 1.8ghz με 1gb ram και

80gb σκληρό δίσκο. η κάρτα γραφικών είναι η fx5200 nvidia. θα δουλεψουν καλα τα vista basic

Δημοσ.

Τελειώνει σε λίγο το download και λέω να τα βάλω. Κάτι που θέλω να ρωτήσω αφορά την εγκατάσταση. Γίνετε μέσα από τα XP ή το καίω και κάνω boot dvd για καθαρή εγκατάσταση?. Με λίγια λόγια μπορεί κάποιος να περιγράψει συνοπτικά τα βήματα?

Δημοσ.

καλύτερα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να έχεις 2 λειτουργικά σε 2 partitions ώστε να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο σε περίπτωση που δε σου αρέσει.

Δημοσ.
καλύτερα να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και να έχεις 2 λειτουργικά σε 2 partitions ώστε να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο σε περίπτωση που δε σου αρέσει.

Να το κάψω σε dvd? Είναι bootable? Θέλω και εγώ να κάνω καθαρή εγκατάσταση. Κάτι άλλο. Να βάλω τα 64μπιτα μια και έχω τις προδιαγραφές?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...