Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση προς Djs

manosone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα.Αρχικα να πω τι θελω να κανω και να μου πειτε κατα ποσο ειναι εφικτο.Ας πουμε οτι εχουμε ενα 2 καναλο μεικτη,ενα pc,και ενα dj software οπως virtual dj,traktor etc.Μπορουμε να συνδυασουμε τα εικονικα decks με τον πραγματικο μεικτη?Πχ,αντι να αλλαζεις με το crossfader απο το software mixer,να το κανεις απο τον hardware.Κατα ενα τροπο γινεται,αφου μπορουμε,συνδεσουμε σαν εξωτερικη συσκευη το pc.Αλλα εκει θα περνει λογικα ο μεικτης οτι ειναι μια πηγη εισοδου.Οποτε η απορια μου ειναι,πως θα συνδυασουμε τα εικονικα decks με τον πραγματικο μεικτη?Με μια καλη καρτα ηχου?Με καποιο συκγεκριμενο προγραμμα?

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ.Ωραια.Αρχικα μαθαμε οτι γινετε.Τωρα κατι αλλο.Ποιες καρτες ηχου,ποιο προγραμμα κτλ.urezin οποτε μπορεσεις πιο αναλυτικα.Αν ξερει και καποιος αλλος,ας δωσει φωτα.Εμπειριες,προγραμματα,καρτες κτλ.Ελα λεμεεεε..:)

Δημοσ.

yparxoun kai oi cotrollers pou einai san meiktes kai eksomoionoun to programa. Dhladh apla dialegeis ta mp3 sto programa kai ola ta ypoloipa koumpia douleuoun meso tou controller. Ego exo to behringer bcd2000, arketa problhmatiko sthn arxh, alla pleon yparxei symbatothta kai yposthriskh apo diafora programata. Exei thn plaka tou, exei equalizer settings, pitch, scratch jog wheel, cue fader fysika kai diafora effects. Ola ayta gia peripou 220 eyro.

Δημοσ.

Μολις το ειδα αυτο που λες,αλλα δεν μου πολυ αρεσε.Αν ειναι να ασχοληθω καποια στιγμη με scratch και turntablism τοτε θα παω στην κλασσικη λυση,και θα τα αγορασω ενα ενα.Οχι ολα μαζι.Αλλα αρχικα βοηθηστε με λιγο.Στο πως θα το στησω.Παιζει οποιαδηποτε καρτα ηχου,το εχει δοκιμασει κανεις αυτο που λεω,πως ηταν,βολεψε?

Δημοσ.

koitakse kanei ligo apo alla kai tipota teleia, ara an to pareis gia dcratch kai turntablsim den endykneietai. thes kati kalytero. an to perneis aplos gia na xeirizesai eykola ta mp3 sou kai na ftiaxnesi aksioprepes setakia tote aksizei. an exeis hdh mikth kalo tote psakse bres akrh gia to pos tha to syndeseis me to programa. alla den nomizo na mporeis na kaneis plhrhs eksomeiosh tou dj software opos me ton controller. shmeioteon oti mporeis na petakseis kai meikth pano ston controller.

Δημοσ.

θες 2 κάρτες ήχου(όχι απαραίτητα απλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος).κατά προτίμηση να είναι ίδιες για να μην έχεις διαφορετικό delay και ένταση...

αφού τις περάσεις και τις 2 κάρτες,τότε με κάποιο πρόγραμα(pcdj, bpm studio, atomix(sic) ) όρίζεις απο το ανάλογο option του προγράματος απο ΠΟΙΑ κάρτα ήχου θα παίζει ο κάθε εικονικός player.

μόλις τελιώσεις κ με αυτό θα πάρεις 2 καλώδια (ένα για κάθε φέτα ήχου του μίκτη) που θα είναι απο την μια άκρη rca και στην άλλη mini-jack

mini-jack-rca.jpg

σαν αυτό.

συνδέεις τα rca στον μίκτη σε κάθε φέτα αντίστοιχα και τα jack στις κάρτες ήχου.

τέλος με ένα 3ο καλώδιο στο amp του μίκτη θα βάλεις ένα rca σε rca άμα πάει ε στερεο ή ότι άλλο είναι η έξοδος του ήχου...

τώρα ότι κομμάτι βάζεις στον κάθε εικονικό player θα παίζει και από την αντίστιχη φέτα του μίκτη,έτσι θα μπορείς να χρησιμοποιείς και το crossfader του μίκτη...

μπορεί να τα έγραψα λίγο μπερδεμένα,αλλά στην πραγματικότητα είναι πολυ εύκολο.ότι απορεία έχεις(σίγουρα θα έχεις :P ) ρώτα κ εδώ είμαστε...

Δημοσ.

Well ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.ΝΑ πω την αληθεια εδν ψαχνω κατι το τρομερο,απλως εναν αξιπιστο μεικτη να κνω την δουλεια μου(για προσωπικη χρηση τον θελω).Μου εχει τυχει πολλες φορες να παρω κατι παραπανω απο τις αναγκες μου,και αυτη τι φορα δεν θελω να το κανω.Να σημειωσω οτι ο μεικτης θα ερθει απο Αμερικη,μιας και εχω συγγενεις.Xvipes οσο και αν σου φαινεται περιεργο το καταλαβα ολο.Πολυ ωραια.Τωρα για βαλρε ενα χερακι και εδω.Εχω δει αρκετους μεικτες αναμεσα σε behringer,numark,stanton,american audio,tach(η καπως ετσι ),gemini.Στο τελος κατεληξα στους Behringer,και πιο συγκεκριμενα σε αυτους..

http://www.behringer.com/DX052/index.cfm?lang=ENG

http://www.behringer.com/DX626/index.cfm?lang=ENG

http://www.behringer.com/DJX400/index.cfm?lang=ENG

http://www.behringer.com/VMX200/index.cfm?lang=ENG

http://www.behringer.com/VMX100/index.cfm?lang=ENG

Στο τελος κατεληξα στον "052"αφου καλυπτει αυτο ακριβως που θελω να κανω.Ομως επειδη δεν εχω και πειρα πανω στο θεμα,βαλτε και εσεις ενα χερακι..

Δημοσ.

h behringer einai fthnes apomimhseis ton mhkton ths pioneer kai allon gnoston etairion. nai men aksioprepes gia ta lefta tous, alla mono gia begginers. An 8es kati na sou meinei mhn pareis behringer mhkth, an apla 8es kati fthno alla oxi kai pseftia teleios tote pare.

numark, gemini, stanton peripou me auth th seira einai kalyteres markes.

Ego pantos epimeno, an thes apla na diaxeirizesai ta mp3 sou kai na mixareis meso ypologisth h kalyterh lysh einai enas kontroller, logo ths plhrhs eksomeioshs tou programatos, ksexnas to mouse/keyboard teleios (mono gia na dialegeis komatia ta xrhsimopoieis)

Δημοσ.

Δεν εχεις και πολυ αδικο,αλλα τα χρηματα ειναι πολλα,και νομιζω οτι θα ξεπερασει τις αναγκες μου.αλλα ομολογω οτι ισως με εξυπηρετουσε.Ειναι ομως και τα χρηματα στη μεση.ΚΑτι αλλο τωρα,εβαλα στο θεμα κα τους numark 1050 kai 1002.Εχει να προτινει κατι,καποιος για αυτους?

Δημοσ.

Ωραια.Και εγω προς τον 052 ειμαι.Εχει να προσθεσει κατι,καποιος αλλος πριν ξεκινησω να τον παραγγελνω.Xvipes νομιζω οτι αυτος καλυπτει περισοτερο απο ολους τις αναγκες μου,και εξωτερικα μου φαινεται οκ,και φανταζομαι θα με βολευει(αυτα σε συγκιση παντα με τους προαναφερθεντες)..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...