Προς το περιεχόμενο

intel 6300 αργος?

AGGANIS13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τη ψυξη χρειαζεται ο Ε6300 για να πιασει τα 3GHz απο 1,86GHz που ειναι κανονικα;

Αρκετοί πάνε και με stock ψύξη.....

EDIT: Ops, μαζί ποστάραμε

Δημοσ.

Ο cpu δουλευει στα 1,86 κανονικα. Εκανα ενα super pi στα 512Κ και εκανε 13sec. Μετα εβαλα 2 super pi ταυτοχρονα και εκανε 15sec. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Το EVEREST μου δειχνει θερμοκρασια CPU 31 βαθμους.

Δημοσ.
Τη ψυξη χρειαζεται ο Ε6300 για να πιασει τα 3GHz απο 1,86GHz που ειναι κανονικα;

Στα 3Ghz μιλαμε καταρχην και για motherboard και μνήμες,και μετα για ψυξη.

Πιανεις ευκολα τα 2.8, απο εκει και περα αρχιζουν άλλα ντραβαλα...

Δημοσ.
Ελάτε τώρα, μην μου χαλάτε τη διάθεση και θα αγοράσω αυτές τις μέρες

Καταρχήν για να καταλάβεις την δύναμη ενός διπύρηνου επεξεργαστή πρέπει να το υποστηρίζει και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς.Προσωπικά αγόρασα ένα σύστημα με τα εξής χαρακτηριστικά για video editing:

m/b intel GA-945PL-S3

cpu E6300

kingston ddr2 1gb(single channel) 533mhz

1 hdd 80gb sataII

1 hdd 250gb sataII

1 ide 80gb ata100

1 lg DVD-R

Τροφοδοτικό 400watt

Το chipset 945(άρε άτιμο στεγαστικό:-P λόγω της κατασκευής του τρέχει στα 800mhz και έτσι η cpu είναι χρονισμένη στα 200mhz(1,4ghz).Συγκρίνοντας λοιπόν αυτό το σύστημα με το παλιό μου (p4 3,0ghz chipset 478,ddr 1gb dual channel 2 sata,3 ide ata100,τροφ.500watt) δεν είδα καμμία διαφορά για παράδειγμα στο πέρασμα ενός dvd και εν συνεχεία στο dvd authoring.Eκεί όμως που ο Ε6300 μαμάει είναι στο encoding.Xρησιμοποιώ τον canopus procoder 2,0 και ο P4 δουλεύει στο full με 1,2 έως 1,4 realtime export ενώ ο c2d 1,9 έως 2,1.Επίσης ενώ η cpu στον p4 δείχνει 85-90% πάω να ανοίξω ένα άλλο video με τον media player αργεί χαρακτηριστικά και στις γρήγορες κινήσεις εμπρός πίσω τρώει κόλλημα που σταματάει άμα κλείσω τον procoder.Αντίθετα o c2d δείχνει 100% και συνεχίζει ακάθεκτος 8)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...