papadi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Φαίνεται ότι έχω κάψει ένα δίσκο μου (IDE 250GB). Το άκουσα, το είδα και το μύρισα! Κάποια στιγμή είχα ακούσει ότι αν βρω ένα ακριβώς ίδιο δίσκο (μέγεθος, κατασκευαστής, μοντέλο κλπ.) μπορώ να μεταφέρω την πλακέτα του στον καμένο και να σώσω το περιεχόμενα, μια που η μαγνητική επιφάνεια πρέπει να είναι εντάξει. Πόσο εφικτό είναι αυτό; Ο δίσκος μου είναι ένα seagate barracuda 7200.8 250GB.
spirosta Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Είναι πιθανό να πετύχει αλλά απίθανο... Μπορεί να έχουν ζημιά και οι καφαλές ή το μοτέρ του δίσκου... Λίγες πιθανότητες να πετύχει...
seitan2102 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Ακριβώς όπως σου λέει ο sporosta. Δεν το έχω δοκιμάσει να σου πω, (ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ), αλλά αν βρείς πλακέτα από ίδιο δίσκο δοκίμασέ το και ίσως βγάλεις κάτι. Πετυχαίνει απ'όσο γνωρίω σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εξαρτάται βέβαια από τη ζημιά που έπαθες...
forensic Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Θα γράψεις το part number του δίσκου σου, γιατί αυτό σε βοηθάει να ξεχωρίσεις δίσκους ίδιας εταιρίας/ίδιας χωρητικότητας - διαφορετικά μοντέλα. Ψάξε βρες το ίδιο ακριβώς μοντέλο άλλαξε τις πλακέτες και αν δεν έχουν χτυπήσει οι κεφαλές μέσα (το πιο πιθανό) είσαι οκ.
Panagiotisn Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 μη το κανεις γιατι μολις ανοιξεις τον σκληρο σου κ δεις αυτον τον ομορφο στρογγυλο δισκο.... δεν θα τον δεις ξανα .θα ειναι η τελευταια φορα που θα τον χαιρετησεις. ο δισκος μεσα ειναι αποστειρωμενος κ μολις ερθει σε επαφη με το περιβαλλον θα καταστραφει. ετσι κ αλλιως ποιος εισαι ; ο bob o μαστορας ; σιγα μη μπορουσες να αλλαζες τον δισκο απο μεσα, αυτο μονο στα εργαστηρια της εταιριας μπορει να γινει
kx5 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2006 Αν βάλεις άλλη πλακέτα από ίδιο σκληρό υπάρχει πιθανότητα να μη δουλέψει (ακόμη και αν τα μηχανικά μέρη δεν έχουν πρόβλημα). Να το ξέρεις αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.