Προς το περιεχόμενο

ADSL USB modem,WiFi ADSL Router & σύνδεση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Έχω σύνδεση ADSL μέσω ενός USB Modem ADSL.

Θέλω να έχουν π΄ροσβαση στο Internet κια άλλοι 2 υπολογιστές ασύρματα.Μίλησ α με Otenet και μου είπαν ότι μπορώ να πάρω ένα Modem-Router ADSL Wireless και να το χρησιμοποιήσω σαν Acsess point γιά να μπορούν τα άλλα 2 PC να συνδέονται σε αυτό.

Γίνεται κάτι τέτοιο?

Να σημειώσω ότι είχα γράμμη PSTN και έχω ένα ασύρματο Modem_Router ADSL της Otenet άλλα λόγω "τεχνικού προβλήματος" με τις γραμμές του ΟΤΕ στην περιοχή δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την ADSL και μου είπαν αν την γυρίσω σε ISDN.Το έκανα και έτσι μου έμεινε το ασύρματο και αναγκάστηκα να πάρω ένα απλό USB ADSL Modem.

Έτσι μου έμεινε το ασύρματο και η Otenet μου είπε να το συνδέσω σαν Access point γιά να έχουν και τα άλλα 2 ασύρματα PC Internet.

Γίνεται κάτι τέτοιο και αν ναι με ποιόν τρόπο?Ή με δουλεύοθν από την Otenet?

Δημοσ.

Καλημέρα.

a) Η γραμμή που έχω τώρα είναι ADSL.

B) Το USB-ADSL Modem είναι ένα απλό Modem ADSL γιά ISDN γραμμή.(Είανια πό αυτά που δίνουν τα πακέτα.ConeX,OnDSL κ.τ.λ.)

c) To ασύρματο Modem-Router που έχω είναι ADSL γιά PSTN γραμμή και είναι αυτό που θέλω να χρησιμοποιήσω σαν access point.

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να πουλήσεις το ασύρματο router που έχεις και να πάρεις ένα καινούργιο όπως το USR9108 που μπορεί να δουλέψει και σε PSTN kai se ISDN. Και να μην χρησιμποποιήσεις το usb modem γιατί τα usb είναι λίγο πατάτες.

Από εκεί και πέρα και για την ιστορία μόνο μάλλον ήσουν πάνω σε PCM όταν είχες PSTN και για αυτό σου είπαν να αλλάξεις σε ISDN.

Δημοσ.

μια χαρα γινεται.

απλα θα χρησιμοποιησεις το ασυρματο σαν απλο ρουτερ, και το μοντεμ θα φερνει το ιντερνετ.

βαζεις το μοντεμ με ethernet πανω στο ρουτερ και ολοι οι αλλοι θα συνδεονται ασυρματα, εχοντας ομως σαν default gateway την ip του μοντεμ.

Δημοσ.
μια χαρα γινεται.

απλα θα χρησιμοποιησεις το ασυρματο σαν απλο ρουτερ, και το μοντεμ θα φερνει το ιντερνετ.

βαζεις το μοντεμ με ethernet πανω στο ρουτερ και ολοι οι αλλοι θα συνδεονται ασυρματα, εχοντας ομως σαν default gateway την ip του μοντεμ.

Έλα όμως που το modem δεν έχει ethernet!!!!

Δημοσ.

kai ego tha simfoniso na pouliseis ola ta modem /routers pou exeis tora k na pareis kapoio wireless me 4 thires ethernet. ta zyxel einai aksiopista alla exoun provlima me to NAT. episis to linksys wag354g mou exei bgei para poli aksiopisto.

Δημοσ.
kai ego tha simfoniso na pouliseis ola ta modem /routers pou exeis tora k na pareis kapoio wireless me 4 thires ethernet. ta zyxel einai aksiopista alla exoun provlima me to NAT. episis to linksys wag354g mou exei bgei para poli aksiopisto.

συμφωνω απολυτα!!

Δημοσ.

Αυτό που έκανα παλιά όταν χρησιμοποιούσα το usb modem, ήταν να έχω συνδεδεμένα το modem στο ένα pc, έχοντας τα 2 pc σε δίκτυο μέσω ethernet και μοιράζοντας τη dsl. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και με το ασύρματο δίκτυο, με την προϋπόθεση ότι το pc που είναι πάνω το usb modem είναι συνεχώς ανοιχτό και συνδεδεμένο στο internet. Μπακάλικη και πρόχειρη λύση κοινώς οπότε καλύτερα να τα πουλήσεις όλα και να πάρεις ένα ασύρματο ρουτεράκι όπως έκανα κι εγώ.

Δημοσ.

Ρε παιδια, λιγο ασχετο (αλλα για να μην ανοιξω αλλο θεμα), μηπως εχει κανεις υποψη του αξιοπιστο adsl router (over pstn) μεχρι 50 ευρω? Εχω κοιταξει πλαισιο, eshop, μουλτιραμα αλλα κατω απο 70 και γνωστης αξιοπιστης μαρκας δεν εχω βρει. Για παραδειγμα στο πλαισιο εχει us robotics me 70.

• 5 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...