papadi Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Έχω την ASUS M2N-E ένα δίσκο SATA (boot) και έναν IDE. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι αν δεν συνδέσω τον IDE ο υπολογιστής δεν ανοίγει καθόλου. Επίσης αν συνδέσω αντί για τον IDE συνδέσω στη θέση του ένα DVDR τότε ανοίγει αλλά βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει boot δίσκος, αν και ο SATA είναι ο μοναδικός boot δίσκος που έχω. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει; Κάνω το ερώτημα στο section των motherboards γιατί θεωρώ ότι κάποια ρύθμιση στην μητρική είναι το πρόβλημα.
stefan123 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 tha pas sto bios(kratontas to delete patimeno kata tin ekkinisi) kai tha rithmiseis na kanei boot apo to sata disko...Des kapou pou leei gia boot priority...Psakse ligo,eykolo einai...
papadi Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 παράληψη που δεν το ανέφερα. Το έχω τσεκάρει αυτό... έχω το sata πρώτο στη λίστα.
papadi Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Το εντόπισα λίγο καλύτερα. Ίσως μπορείς να με βοηθήσεις. Έχω αποσυνδέσει όλα τα IDE και έχω μόνο τον SATA. Ο δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS. Στις ρυθμίσεις για τα boot devices δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για sata ή ide. Απλά λέει optical drive, flopy, hard disk και έχω επιλέξει μόνο το hard disk. Ανοίγοντας τον υπολογιστή, μετά την πρώτη οθόνη βγαίνει το μήνυμα (σε κενή οθόνη) "BOOTMGR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart". Ο δίσκος είναι σίγουρα bootable γιατί με αυτόν δουλεύω αρκετό καιρό. Έχει Vista RC2. Μήπως τώρα βγαίνει κάποιο νόημα;
@topos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Το εντόπισα λίγο καλύτερα. Ίσως μπορείς να με βοηθήσεις. Έχω αποσυνδέσει όλα τα IDE και έχω μόνο τον SATA. Ο δίσκος αναγνωρίζεται από το BIOS. Στις ρυθμίσεις για τα boot devices δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για sata ή ide. Απλά λέει optical drive, flopy, hard disk και έχω επιλέξει μόνο το hard disk. Ανοίγοντας τον υπολογιστή, μετά την πρώτη οθόνη βγαίνει το μήνυμα (σε κενή οθόνη) "BOOTMGR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart". Ο δίσκος είναι σίγουρα bootable γιατί με αυτόν δουλεύω αρκετό καιρό. Έχει Vista RC2.Μήπως τώρα βγαίνει κάποιο νόημα; Πρεπει λογικα να εχει αρκετους σκληρους π.χ hdd0,hdd1,hdd2 η κατι παρεμφερες...
gusteg Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 εχεις βαλει τη δισκετα του driver του controler?
mvaggel Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Όταν έβαλες τα Vista είχες και τον IDE πάνω? Υπάρχει περίπτωση το λειτουργικό να είναι στο SATA αλλά τα boot αρχεία (πχ boot.ini, NTLDR κτλ) να είναι στον IDE, ή απλά να έχει ενημερωθεί μόνο ο MBR του IDE για την εγκατάσταση. Μόνη σίγουρη λύση η καθαρή εγκατάσταση με μόνο τον SATA πάνω
papadi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Όταν έβαλες τα Vista είχες και τον IDE πάνω? Υπάρχει περίπτωση το λειτουργικό να είναι στο SATA αλλά τα boot αρχεία (πχ boot.ini, NTLDR κτλ) να είναι στον IDE, ή απλά να έχει ενημερωθεί μόνο ο MBR του IDE για την εγκατάσταση. Μόνη σίγουρη λύση η καθαρή εγκατάσταση με μόνο τον SATA πάνω Το βρήκα! Κάτι τέτοιο είχε γίνει. Βάζοντας το DVD των Vista κατάφερα να διορθώσω τις boot ρυθμίσεις της εγκατάστασής μου χωρίς επανεγκατάσταση. Υπάρχει σχετική επιλογή στο πρόγραμμα εγκατάστασης των vista. Τώρα είμαι καλά. Φαίνεται όμως ότι χάλασε ο IDE δίσκος! . Τον είχα για backup αλλά ήταν και κάποια δεδομένα εκεί. Κοινώς, φύλαγα τα ρούχα μου και έχω τα μισά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.