Προς το περιεχόμενο

Μεγαλο προβλημα ταχυτητας!!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδες οποιος μπορει ας βοηθησει γιατι θα τα σπασω ολα να πανε στο διαολο.Δεν παει αλλο. Για να ειμαι απολυτα ξεκαθαρος τα παιρνω απο την αρχη. Πριν 2 μερες συνδεθηκα με την καταραμενη οπως φαινεται forthnet. To κωλομοντεμ που ειχε μαζι το crypto F200 usb μου εβγαζε σφαλματα συνεχεια στα windows XP sp2 proffessional που εχω. Αφου ζητησα βοηθεια και εδω στο insomnia δεν εβγαλα ακρη και τελικα εβαλα το μοντεμ της οτενετ που ειχα απο παλιοτερα και λειτουργει κανονικα ως τωρα. Το προβλημα ειναι οτι η ταχυτητα μου ειναι 1024 kbps και δεν εχω πιασει πανω απο 50 kb/s σε καμια στιγμη. Λεω μπορει να φταινε τα torrent και ποσους seeders εχει κι ετσι βαζω ενα φιλο μου με οτενετ 768 kbps που μενει καμια 10αρια στενα πιο κατω να κατεβασει το ιδιο αρχειο με εμενα την ιδια στιγμη.Αυτος πιανει 70κατι κb/s κι εγω μην πω καλυτερα τι πιανω... Αυτη τη στιγμη κατεβαινει ενα αρχειο με 23-25 κb/s και οταν αλλαζω σελιδα στο insomnia ειναι σαν να εχω dial-up. Απο την αλλη κοιτωντας το μονεμ βλεπω οτι στελνει το μεγιστο ορισμενες στιγμες 256 κbps αλλα δεν λαμβανει ανω του μεσου ΠΟΤΕ. Εκανα format, το azureus που εχω μου λεει οτι ολα καλα με το firewall και τα ports. Tι να κανω? Εχω φτασει στα ορια μου πλεον. Οποιος μπορει ας δωσει καμια ιδεα. Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ο φιλος σου έχει και αυτός usb modem?

Πάντως τα torrent δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο ακόμη και το ίδιο αρχείο να κατεβάζεις. Οπότε μην εκνευρίζεσε άδικα. Κάνε ένα test στο speedtest.forthnet.gr και πες μας αποτελέσματα. Ακόμη κατέβασε κάτι από ftp.ntua.gr και πες μας τι ταχύτητες πιάνεις.

Δημοσ.
Ο φιλος σου έχει και αυτός usb modem?

Πάντως τα torrent δεν είναι αξιόπιστη μέτρηση και φυσικά δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο ακόμη και το ίδιο αρχείο να κατεβάζεις. Οπότε μην εκνευρίζεσε άδικα. Κάνε ένα test στο speedtest.forthnet.gr και πες μας αποτελέσματα. Ακόμη κατέβασε κάτι από ftp.ntua.gr και πες μας τι ταχύτητες πιάνεις.

Βλεπω τις διαφορες με την παλια μου συνδεση που υποτιθεται οτι ηταν πιο αργη. Θα μπω εκει που μου ειπες και θα αναφερω τι εγινε. Ναι ο φιλος μου εχει ακριβως το ιδιο modem με εμενα, δηλαδη usb.

Δημοσ.

Web100 reports the Round trip time = 918.00 msec; the Packet size = 1420 Bytes; and

There were 7 packets retransmitted, 37 duplicate acks received, and 75 SACK blocks received

The connection was idle 0 seconds (0%) of the time

This connection is receiver limited 75.07% of the time.

Increasing the current receive buffer (63.0 KB) will improve performance

This connection is network limited 24.82% of the time.

Contact your local network administrator to report a network problem

Εδω δεν αναφερει ρητα οτι υπαρχει καποιο προβλημα ή αμα παρω στη forthnet θα μου πουν οτι εκανα πατατα?

Δημοσ.

Κατεβασα ενα αρχειο απο ftp.ntua.gr καμια 30αρια Mb και η ταχυτητα ηταν 47 kb/s. Ξεκινησε απο πολυ ψηλα αλλα επεφτε συνεχως ραγδαια ωσπου σταθεροποιηθηκε στην ταχυτητα που ανεφερα.Κατι τρεχει σιγουρα.

Δημοσ.

φιλε πλατο εισαι και εσυ δυστηχως θυμα του οτε και των υπερφορτωμενων dslam.το μονο που μπορεις να κανεις ειναι υπομονη.Οσο και αν διαμαρτυρηθεις

,8α σου αναφερουν την συμβαση που λεει οτι το bandwidth δεν ειναι εγγυημενο.

Δημοσ.

Εγώ φίλε μου δεν καταλαβαίνω τί δεν καταλαβαίνεις!!!! Και μάλιστα μπήκες και στον υπέρτατο κόπο να κάνεις φορμάτ? Τα λέμε ΜΟΝΙΜΩΣ. Δεν μπορεί να φταίει ούτε το μόντεμ σου ούτε τίποτα. Αυτά τα ψάχνουμε για να είμαστε καλυμμένοι πρίν πάρουμε τηλέφωνο στον ISP μας και του πούμε πόσο χάλια γραμμή έχουμε. Φταίει σίγουρα η Forthnet σε εσένα και η ΟΤΕΝΕΤ σε εμένα και πάει λέγοντας...

Όσο για το τεστ για τα τορρεντς, όχι απλά δεν είναι αξιόπιστο όπως σωστά σου είπαν, δεν τίθεται καν θέμα δοκιμής. Ούτε το τεστ της Φόρθνετ για 'μένα. Το πιο αξιόπιστο τεστ είναι το download απο ftp του παρόχου σου ή του Μετσόβειου. Αν η κατάσταση παραμένει έτσι ες αεί, πάρε και δήλωσε βλάβη επιμένοντας ευγενικά πάντα (!) να δηλώσεις βλάβη.

Εγώ αυτό έκανα (προχτές)και στα δύο λεπτά με πήραν τηλέφωνο απο ΟΤΕΝΕΤ και μου λέγανε "φταίνε οι αναβαθμίσεις, κάνε λίγο ακόμα υπομονή".

Μάλλον σύμπτωση αλλά από τότε (μόνο δύο μέρες βέβαια) είμαι στα 80 kb/sec ενώ όταν πήρα τηλ ήμουν στα 30 - 35 kb/sec με 784/192...

Δημοσ.

Παιδία όντως υπάρχει πρόβλημα με τις αναβαθμύσεις. Εμένα η σύνδεση από 512 έγινε 1024 αρχές Σεπτέμβρη. Από τότε μέχρι και πριν μια εβδομάδα οι ταχύτητες ήταν 40-50 Kb/s. Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν αφού είδα τρομερή βελτίωση (100-115) και σε ftp αλλά και σε torrent (σε άθροισμα ποτέ δεν έπεσε κάτω από 80) έκανα ένα τηλ/νο και μου είπαν ότι τώρα ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση πλήρως στην περιοχή μου...

Οπότε...απλώς υπομονή...

Δημοσ.

Ειχα οτενετ 384.Γινονται οι διπλασιασμοι των γραμμων και πηγαινω αυτοματα σε 768. Οι ταχυτητες πραγματικα διπλασιαστηκαν. Τελειωνει η συνδεση και αγοραζω πακετο συνδεσης της forthnet 1024 κι εχω χειροτερες ταχυτητες απο οτενετ 768. Λογικα να συμπερανω λοιπον οτι δεν φταιει η γραμμη την οποια ετσι κι αλλιως την παρεχει ο ΟΤΕ. Σωστα? Δηλαδη φταιει η forthnet. Τη γραμμη για dsl την παρεχει ο ΟΤΕ, ετσι δεν ειναι? Ειναι δυνατον να υπαρχει βλαβη με την αναβαθμιση στη γραμμη? Οχι λογικα. Υπαρχει κατι που δεν καταλαβα ή καταλαβα λαθος? Προφανως η συνδεση ειναι το προβλημα, δηλαδη η forthnet, οποτε τους παιρνω και τους τα χωνω.

Δημοσ.

αυτο παντως με τις ταχυτητες ειναι οντος καπως περεργο.εμενα και τον αδελφο μου μας χωριζει ενας οροφος.εχουμε ακριβως την ιδια ταχυτητα 1024 θεωρητηκα και τον ιδιο παροχο την οτενετ . Αυτος πιανει ταχυτητες που κυμενονται γυρω στα 100 κιλομπαιτ στα τορεντ. κανονας μια δοκιμη στο ιδιο ακριβως τορεντ αυτος επιασε 100 σχεδον σταθερα και εγω δεν πηγα πανω απο 52 .βεβαια εγω εχω το crypto το f200 που δεν ειναι και τοσο αξιοπιστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...