Προς το περιεχόμενο

Παθητική ψύξη και θερμοκρασία του επεξεργαστή

nickolasemp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις προάλλες αγόρασα μία ψύκτρα -μπορείτε να την δείτε εδώ- με σκοπό να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Όλα καλά και ωραία τελικά, εγκατέστησα την ψύκτρα και ο υπολογιστής μου δεν ακούγεται καθόλου. Το μόνο που ακούγεται είναι ο σκληρός όταν γράφει δεδομένα. :-P

Κάτι, όμως, με έτρωγε και τελικά εγκατέστησα το Motherboard Monitor 5 για να ελέγχω τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και του κουτιού. Είδα πως ο επεξεργαστής την περισσότερη ώρα βρίσκεται μεταξύ 60-70°C... Όταν μάλιστα το αφήνω να κωδικοποιήσει με τον x264 καμία ταινία χτυπάει κόκκινο στους 85°C. . Τελικά να βάλω ανεμιστήρα επάνω του(μου έχουν πει ότι 12mm ανεμιστήρα δεν ακούγονται); Αυτό που απάγει τη θερμότητα τώρα, είναι η απλή ροή αέρα που προκαλέι το ανεμιστηράκι του κουτιού του υπολογιστή.

Και εάν φτάνει σε αυτές τις τιμές τώρα που είναι χειμώνας, το καλοκαίρι τι θα κάνει;

Δημοσ.

Οπωσδηποτε χρειάζεται να βάλεις ανεμιστήρα. Ψάξε για κάποιο αθόρυβο 12, αλλά έχε το νου σου, γιατί δεν είναι όλοι αθόρυβοι. Στην πραγματικότητα όλοι παράγουν θόρυβο, αλλά από ένα σημείο και έπειτα ο θόρυβος είναι αμελητέος.

Δημοσ.

Pes mas kai ti epexergssti exeis re file giati oi p4 prescott exoyn ena mikro provlima me tin apagwgi thermotitas kai einai logiko na doylevoyn se epipedes 60-80 bathmoys kelsioy. kai afto den to lew egw alla texnikoi toy plaisioy kai opoion allo texniko rwtiseis gia toys sigegrimenoys epex.

Δημοσ.

Έχω P4 HT Northwood στα 3.0GHz. Το είχα ακούσει αυτό με τους Prescott, αλλά τίποτα για τους Northwood.

Μήπως γνωρίζετε για ποιες τιμές dB δε θα ακούγεται ο ανεμιστήρας;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...