Προς το περιεχόμενο

Κωδικοποίηση σε H.264

ItsToasted

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αυτό το θεματάκι με τις αλλαγές στο config του ffdshow που δε διατηρούνται είναι κομματάκι ανησυχητικό και υποδηλώνει (μάλλον) πρόβλημα με τη Registry των Windows. Τί θα δοκίμαζα εγώ: Απεγκατάσταση του ffdshow, εκτέλεση του regedit με Administrator-level δικαιώματα ώστε να κάνω χειροκίνητο καθαρισμό όλων των σχετικών με ffdshow κλειδιών από τη Registry και επανεγκατάσταση του ffdshow.

Parsy, η εγκατάσταση του ffdshow στα windows 7 (καθώς και άλλων φίλτρων) δεν απενεργοποιεί τα προκαθορισμένα της microsoft και κατά κανόνα μπαίνεις σε περιπέτειες. Δες λίγο εδώ, προς το τέλος του κειμένου.

H μόνη λύση για να έχω σωστή εγκ-ση ffdshow στα 7 γίνεται με την εγκ-ση των Win7codecs . Απο το μενού του shark γίνονται όλες οι ρυθμίσεις και ω! του θαύματος τα 7 υπακούνε ... :eek:

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε Windows 7 Professional x64 που χρησιμοποιώ στο main PC μου πάντως, για σωστή συμπεριφορά του ffdshow δεν χρειάστηκα ποτέ ούτε το tool του clsid ούτε το πακέτο Win7codecs και ο DTV decoder της Microsoft δεν έχει μπλεχτεί στα πόδια μου, ούτε σε Avisynth scripting κατά την φόρτωση video μέσω της εντολής DirectShowSource ούτε σε χρήση προγραμμάτων μη-players που όμως απαιτούν decoder για σωστό video preview (think Subtitle Workshop). Δε γνωρίζω που οφείλεται αυτή μου η καλή τύχη!

Δημοσ.

Μπά, δεν πρόκειται για τύχη, προφανώς ξέρεις τι κάνεις καλύτερα απο τον καθένα ... ;)

Έχω παρατηρήσει επίσης ότι εάν επιλέξω AC3 filter αντί για τον ffdshow audio codec σταματά ο wmp να παίζει avi! Οπότε μένω με τις αρχικές ρυθμίσεις του shark (ο οποίος φροντίζει και ανανεώνει σχετικά συχνά τις εκδόσεις του με τις νεώτερες ffdshow) και το μόνο επιπλέον που έχω εγκαταστήσει είναι το avisynth και πάιζουν όλα. :-)

Δημοσ.

για να ρωτήσω τους guru του transcoding :)

επειδή θέλω να αρχίσω μετατροπές από WMV,mpg --> MKV/H264 αλλα και από 1080p --> 720p υπάρχει πρόγραμμα που να κάνει χρήση της GPU? είτε Cuda λέγεται είτε ATI stream, direct compute, openCL κλπ

έχω παρα πολλά αρχεία και βαριέμαι να περιμένω ακόμα και με τον i5.

ή μήπως είναι νωρίς ακόμα?

Δημοσ.

Προς το παρόν, δεν παίζει τίποτα διαδεδομένο ή εφάμιλλης ποιότητας με τους καθιερωμένους/καταξιωμένους CPU-based encoders όπως ο x264. Είναι νωρίς ακόμη.

Δημοσ.

ok thanks. και κατι αλλο, παρατηρω σε ταινιες με 24fps ειτε ειναι HD ή SD να πασχουν στο θεμα της γρηγορης εναλλαγης σκηνων. μαλλον αν ηταν 50 ή 60 fps να ηταν πολυ καλυτερα. ομως δεν βλεπω πουθενα τετοια κωδικοποιηση σε Η264. θα υπαρξει αραγες ποτέ?

αλλα ακομα και σε ταινιες με 24fps υπαρχει προγραμμα επανακωδικοποιησης που να υπολογιζει και να προσθετει ενδιαμεσα frames σε γρηγορες σκηνες? και ποσο αποτελεσματικο μπορει να ειναι κατι τετοιο?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιος τεχνικός περιορισμός που να εμποδίζει τους H.264 encoders να κωδικοποιήσουν υλικό σε 50 ή 60fps. Όμως το αρτιότερο αυτήν τη στιγμή ψηφιακό μέσο διανομής ταινιών, το Blu-ray, δεν προβλέπει στα specifications του τόσο μεγάλους ρυθμούς fps. Οπότε, μάλλον δε θα δούμε για αρκετό καιρό ακόμη τέτοιες ταινίες. Συν τοις άλλοις, ο ρυθμός των 24fps έχει συνδεθεί με την «φιλμική/κινηματογραφική» αίσθηση που έχουν οι ταινίες.

Για αύξηση του frame rate με προσθήκη ενδιάμεσων frames, δεν έχω κάτι υπόψιν μου. Τεχνικά, υποθέτω ότι είναι εφικτό να γραφτεί κάτι τέτοιο, συνδυάζοντας τεχνικές interpolation και motion compensation, αλλά δε μπορώ να εκτιμήσω τί αποτελεσματικότητα θα είχε. Σίγουρα πάντως χαμηλότερη από το να είχαμε εξαρχής συλλάβει/κινηματογραφήσει το υλικό σε μεγάλα fps...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...