Προς το περιεχόμενο

Κωδικοποίηση σε H.264

ItsToasted

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είσαι Θεός! Ξεκίνησε :)

Παρόλο που το αναβάθμισα χτες στην 1.15, μου ζήτησε μόνο το νέο ffdshow. Τώρα πέρασα το avisynth 2.6.0 και το τελευταίο Matsroska Splitter και δουλεύει κανονικά.

Θα πρότεινα λοιπόν να μπει προτροπή στόν οδηγό σου να χρησιμοποιούνται πάντα οι τελευταίες ενημερώσεις περιφερειακών προγραμμάτων και όχι τα ελάχιστα απαιτούμενα.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το ίδιο προβλημα αντιμετωπίζω με τον ppetr όταν πάω να ανοίξω .mts, m2ts αρχεία από βιντεοκάμερα. Έχω βγαλει τα haali,avisynth, ffdshow και τα ξαναπέρασα και το πρόβλημα παραμένει. Ωστόσο παρατήρησα το εξής κουλό. Όπως βλεπετε στο configuration για Η.264/AVC δεν υπαρχει προεπιλεγμενος codec. Οταν επιλεξω εναν απο τους 2 διαθεσιμους, κανω apply κλεινω το παραθυρο, το ξανα ανοιγω, και παλι δεν εχω κανεναν επιλεγμενο. Ετσι δεν μπορω να ανοιξω αρχεια με το ripbot. Αυτο που κατα τυχη ανακαλυψα ειναι οτι οταν εχω ανοιχτο το ffdshow configuration και επιλεξω καποιον codec, τον εφαρμοσω, αλλα δεν κλεινω το παράθυρο τότε το ripbot θα μου διαβασει κανονικα mts, m2ts αρχεια, και θα τα μετατρεψει

post-26689-129063048757_thumb.jpg

Δημοσ.
το ίδιο προβλημα αντιμετωπίζω με τον ppetr όταν πάω να ανοίξω .mts, m2ts αρχεία από βιντεοκάμερα.

Κοίτα να δεις τι έκανα. Αυτό

Ίσως με τον ffdshow-tryouts codec να γίνει δουλειά. Θα χρειαστεί όμως επιπλέον να τρέξεις και αυτό το tool, για να προτιμάται ο ffdshow έναντι του codec της Microsoft.

το έτρεξα ενεργοποιήθηκε, είδα ότι δεν έκανε δουλειά, το ξαναέτρεξα και αναίρεσα τις επεμβάσεις του.

Μετά πέρασα από πάνω τα τελευταία avisynth, matroska splitter και από χτες έχει πιάσει δουλειά (είχα 17GB "παρατημένα" και τώρα τα φτιάχνω)

Μένει να δοκιμάσω και ένα αρχείο .ts του Top Gear που μου έβγαζε πρόβλημα

Δημοσ.

Τρεχω windows XP όμως, και το εργαλειο του parsifal (με το συμπάθειο)ειναι για 7 και δεν τρεχει σε μένα. Τώρα που ξαναείδα τα σφάλματα που σου έβγαλε παρατηρησα οτι εχουμε 1 κοινό σφαλμα όταν ανοίγω mts αρχείο, και έναν δεύτερο τύπο σφάλματος όταν ανοίγω m2ts. Και στις 2 περιπτώσεις δεν εχω πρόβλημα οταν εχω ανοικτό το config του ffdshow και επιλεγμενο χειροκινητα decoder για Η.264

post-26689-129063048768_thumb.jpg

post-26689-129063048771_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό το θεματάκι με τις αλλαγές στο config του ffdshow που δε διατηρούνται είναι κομματάκι ανησυχητικό και υποδηλώνει (μάλλον) πρόβλημα με τη Registry των Windows. Τί θα δοκίμαζα εγώ: Απεγκατάσταση του ffdshow, εκτέλεση του regedit με Administrator-level δικαιώματα ώστε να κάνω χειροκίνητο καθαρισμό όλων των σχετικών με ffdshow κλειδιών από τη Registry και επανεγκατάσταση του ffdshow.

Δημοσ.

matroska splitter εχω το τελευταίο, και avisynth 2.58.δεν εβαλα to 2.60 γιατι είδα οτι ήταν alpha. θα το επιχειρήσω, θα κάνω και τον καθαρισμό που προτείνει ο parsifal και θα ενημερώσω

Δημοσ.

Από μένα όλα εντάξει. Καταρχήν σε ευχαριστούμε Parsifal.

Από εκεί και πέρα να πω πως είναι πολύ απλή διαδικασία. Καμιά σχέση με το megui που είχα ακολουθήσει. Πολύ πιο άμεσο και απλό.

Στις παρατηρήσεις να πω ότι δεν είδα επιλογή για δημιουργία ενός μόνο επιλεγμένου chapter και το script που έχει για preview δε μου φαίνεται να δουλεύει πλήρως. Βάζω φίλτρο deinterlace αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Επαναλαμβάνω μόνο για το preview. Τέλος να πω κάτι που βρήκα για το deinterlace. Λέει λοιπόν ότι αν δεν έχουμε ορατά σημάδια interlace να μη χρησιμοποιήσουμε τέτοιο φίλτρο γιατί χάνουμε σε ποιότητα και για το πιο εκ των tff ή bff να διαλέξουμε, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που δημιουργήθηκε η ταινία. Στο αρχικό mpeg σας δηλαδή τρέξτε ένα gspot και δείτε σε ποια από αυτές τις κατηγορίες ανήκει και πράξτε ανάλογα. Τώρα για το 25 ή 50, 29 ή 58, δε βρήκα τι ακριβώς είναι.

Δημοσ.

εγκατέστησα avisynth 2.6, απεγκατέστησα το ffdshow, καθαρισα registry αλλά το πρόβλημα παραμένει....ίσως θα πρέπει να το υποστώ μιας και δεν ειναι κατι τραγικό τελικά....όσον αφορα το interlace το χρειάζομαι γιατί συμπιέζω βίντεο απο κάμερα. χωρις interlace έχω τις κλασικες γραμμες στο συμπιεσμένο βίντεο. με Tff, kai Bff 25fps δεν έχω τις γραμμές αφου κανει deinterlace αλλά η κίνηση δεν είναι καθόλου smooth (σαν να χανω καρε) Το προβλημα λυνεται οταν κανω deinterlace ειτε με tff @50fps είτε bff@50fps.. Απλα δεν ξερω πιο ειναι καλυτερο απο τα 2 και πιο χρησιμοποιείται απο την καμερα δεδομενου οτι το gspot δεν μου αναγνωριζει τα mts αρχεια που του δινω. Η καμερα τραβαει 1920*1080/50i οποτε καταλαβαίνω οτι μαλλον τραβαει σε 25 καρε και κανει interlace se 50 η κατι τετοιο; (αν εχω γραψει καποια κοτσανα, συγχωρείστε με γιατι δεν εχω ιδεα απο βιντεο και τις ορολογιες τους. ειμαι ακομα αρχαριος και το μονο που θελω για την ωρα ειναι να μαθω να μετατρεπω με το σωστο τρόπο mts σε κατι πιο συμπιεσμενο)

Δημοσ.

Θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το παρακάτω:

Μια ταινία 1080p ανάλυσης μεγέθους ~10-12gb, θέλω να την "χωρέσω" σε ένα DVD-5 (~4.45Gb). Τι είναι καλύτερο; Να κρατήσω την αρχική ανάλυση και να μειώσω δραστικά το bitrate ή να την "ρίξω" σε 720p;

Δημοσ.
Μια ταινία 1080p ανάλυσης μεγέθους ~10-12gb, θέλω να την "χωρέσω" σε ένα DVD-5 (~4.45Gb). Τι είναι καλύτερο; Να κρατήσω την αρχική ανάλυση και να μειώσω δραστικά το bitrate ή να την "ρίξω" σε 720p;

Σε τέτοιες ταινίες 2 ωρών περίπου, κρατάω την αρχική ανάλυση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...