Προς το περιεχόμενο

Κωδικοποίηση σε H.264

ItsToasted

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μου ακούγεται ανώφελο αυτό που ζητάς, αφού έτσι κι αλλοιώς και στην αναπαραγωγή αρχείου 1080p, η χρήση cpu είναι μεγαλύτερη απο αναπαραγωγή αρχείου 720p. (συγκριτικά με το ίδιο bitrate τα δύο αρχεία).

Για να κατεβάσεις μέγεθος αρχείου χωρίς να μεταβάλλεις ποιότητα (ανάλυση και bitrate) θεωρητικά δεν γίνεται, όμως:

1. Όπως λένε πολλοί (δεν έχω ο ίδιος εμπειρία) η ποιότητα οπτικά ενός αρχείου 720p δεν διαφέρει ουσιαστικά απο ένα αρχείο 1080p. "Λένε" ότι για να δείς διαφορά, πρέπει να έχεις oθονη πάνω απο 46" και απόσταση θέασης πάνω απο τα 4-5μ. (Εάν θυμάμαι καλά, κάποιος φίλος που γνωρίζει καλύτερα άς με διορθώσει).

2. Αυτό που είναι σημαντικό κι έχει νόημα να κάνει κανείς γιατί μειώνει το μέγεθος της ταινίας χωρίς να επιδρά καθόλου στην ποιότητα, είναι να αφαιρέσει τις ανεπιθύμητες γλώσσες και υπότιτλους που περιέχει. Αυτό γίνεται με το mkvmerge για την περίπτωση που η ταινία σου είναι σε αρχείο mkv. (άν και κατα κανόνα αυτό το έχει ήδη κάνει ο δημιουργός του.)

φιλε μου εχω 50αρα full hd και μια 22αρα μονιτορ παλι full hd

η θεαση μου ειναι περιπου στα δυο μετρα (και παλι μικρη μου φαινεται, γιατι εχω κι εναν προτζεκτρορα 116" full hd κι αυτος, και εχω συνηθησει.. :-) τα λεφτα μου τα πεταω στην υψηλη ευκρίνεια οπως βλεπεις.. ;) ) και καταλαβαινω πολυ καθαρα την διαφορα αναμεσα σε 720 και 1080.. εμφανεστατη διαφορα και στις τρεις οθονες μου.. :fear:

εχω ολους τους πινακες αποστασης - ευκρινειας σε hdready kai fullhd χρονια τωρα (μια που ενα κομματι της δουλειας μου ειναι οι κατασκευες home cinema) και απο την προσωπική μου εμπειρια σου λεω οτι αν εισαι "ψειρας" (σαν κι εμενα :lol: ) βλεπεις κοκκο και απο τα 5,5 μετρα.. :mrgreen:

αυτο που ειπε ο dazeman κατ αρχην:

φιλε μου δεν νομιζω να ναι ανωφελο γιατι ο πλευερ επιβαρυνεται την ιδια στιγμη με αναπαραγωγη hd υλικου και παραλληλα με την μετατροπη του απο sd se hd..

αν εκανα την μετατροπη πριν παιξω το αρχειο, γλυτωνω ενα βημα καταπονησης της cpu μου. αυτο εννοουσα..

απο την αλλη μερια, η αναπαραγωγη hd υλικου με τον CoreAVC pro που εχω δεν μου τρωει παραπανω απο 9-14% της cpu μου.. αρα δεν μασαει απο καταπονηση hd υλικου..

ακομη και σε περιπτωσεις αρχειων hd που δεν αποκωδικωποιει ο coreavc και αποκωδικωποιουνται απο τον μανισιο του ffdshow, παλι δεν φτανω σε εξωπραγματικα νουμερα cpu.. συνηθως παιζω στο 15%, με τα δυσκολα περασματα να φτανουν στο 23%..

αρα γενικως το συστημα σε 1080 δεν κολλαει..

απλα οταν παιζω sd και το μετατρεπω σε 1080 φτανει σε 35-40% cpu.. αυτο ψαχνω να ελαττώσω μετατρεποντας απο πριν τα αρχεια απο sd se fullhd.. :-)

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας :-)

ppetr, τρεχω να διαβασω αυτα που ειπες.. :-D

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά... Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει να κάνω ρυθμίσεις στο ripbot για να εχω την καλυτερη δυνατή ποιότητα!!! Κυρίως κάνω encode απο bluray που ριπάρω με το anydvd hd σε mkv και βάζω μεγεθος 2200mb σε ανάλυση 720p. Αν ξέρει κάνεις ρυθμίσεις ωστε να δημιουργήσω ενα custom profile ας μου πει. Τα αρχεία θα είναι mkv και θα παίζουν στο pc και σε ps3 ενώ μπορει να πάρω και το popcorn. Δηλαδη θέλω να έχει συμβατοτητα με αυτές της συσκευές. Ευχαριστώ!!!!

Δημοσ.

Για ταινίες θες 2200 και 720p?

Άρα πες 2 ώρες διάρκεια

Δεν το βγάζω από το High που έχει default. Νομίζω πως σε καλύπτει αυτό.

Δημοσ.

Καλημερα και συγνωμη αν ειναι λιγο ασχετη η ερωτηση μου,αλλα μπορω να μετατρεψω αρχεια avi σε HD 720ρ η 1080ρ,και αν γινεται με πιο προγραμμα?Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Μπορείς αλλά αν είναι SD τα αρχεία σου δε θα γίνουν ξαφνικά HD αν τα μετατρέψεις. Εγώ θα δοκίμαζα με το StaxRip. Έχει και έναν οδηγό στο wiki, αν θυμάμαι καλά, για το συγκεκριμένο πρόγραμα.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω λίγο

Σε encoding αρχείου mp4 με το Ripbot264 και πριν ξεκινήσει, μου πετάει το μήνυμα

DirectShowSource: I can't determine the frame rate of the video, you must use the "fps" parameter.

(F:\Temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs line 2)

το εν λόγω αρχείο

>video=DirectShowSource("G:\__DVD\Ultimate.Factories.Rolls-Royce.NatGeoHD.mp4",audio=false).ConvertToYV12()
LoadPlugin("D:\DirectCD\Program Setup Files\RipBot264v1.14.2\tools\AviSynth plugins\BassAudio\BassAudio.dll")
audio=BassAudioSource("F:\temp\RipBot264temp\job1\audio.1.aac")
AudioDub(video,audio)
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Framecount")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Framerate")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioRate")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioChannels")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioLength")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Width")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Height ")
Trim(0,-1)

και φυσικά σταματάει εκεί. Τι πρέπει να κάνω?

Δημοσ.
Υπάρχουν πλέον και πιο εύκολα GUIs από το MeGUI. Σκέφτομαι σοβαρά να γράψω ένα νέο άρθρο σχετικά αυτές τις μέρες. Π.χ. μου άρεσε πολύ το RipBot264. Πολύ απλό, αυτοματοποιημένες πολλές αποφάσεις κ.ά. Ο,τι πρέπει για να τελειώνεις τσακ-μπαμ! Για ρίξε του μια ματιά.

Γράψε, γράψε!! ... (Έκανα το χρέος μου να σε παροτρύνω, ας ακολουθήσει και κανείς άλλος μπας και τον πείσουμε :-)).

Να γράψεις, να γράψεις. Ο οδηγός για το megui ήταν φοβερός αλλά παρόλα αυτά είχα χρειαστεί τη βοήθειά σου. Πολλά ρε παιδάκι μου. Άντε γιατί πλησιάζει ο καιρός που θα χρειαστεί να ξαναριπάρω μερικά αρχεία.

Αξιώθηκα μετά από έναν περίπου χρόνο να κάνω πραγματικότητα το παραπάνω! Έτσι, σας το παραδίδω ως το Πρωτοχρονιάτικο δώρο μου στους vide-άκηδες Insomniacs: RipBot264 HOWTO

Δημοσ.
Ξεθάβω λίγο

Σε encoding αρχείου mp4 με το Ripbot264 και πριν ξεκινήσει, μου πετάει το μήνυμα

DirectShowSource: I can't determine the frame rate of the video, you must use the "fps" parameter.

(F:\Temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs line 2)

το εν λόγω αρχείο

>video=DirectShowSource("G:\__DVD\Ultimate.Factories.Rolls-Royce.NatGeoHD.mp4",audio=false).ConvertToYV12()
LoadPlugin("D:\DirectCD\Program Setup Files\RipBot264v1.14.2\tools\AviSynth plugins\BassAudio\BassAudio.dll")
audio=BassAudioSource("F:\temp\RipBot264temp\job1\audio.1.aac")
AudioDub(video,audio)
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Framecount")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Framerate")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioRate")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioChannels")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioLength")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Width")
WriteFile("F:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Height ")
Trim(0,-1)

και φυσικά σταματάει εκεί. Τι πρέπει να κάνω?

Με την κλήση της DirectShowSource, ποιος codec στο σύστημά σου φορτώνεται για την αποκωδικοποίηση του video stream; Για δοκίμασε με κάποιον εναλλακτικό...

Δημοσ.
Με την κλήση της DirectShowSource, ποιος codec στο σύστημά σου φορτώνεται για την αποκωδικοποίηση του video stream; Για δοκίμασε με κάποιον εναλλακτικό...

Λίγη βοήθεια σ'αυτό, πώς το βλέπεις?

Δημοσ.

Θα είναι ο ίδιος codec που θα φορτώνεται σε οποιονδήποτε DirectShow-based video player, όταν ανοίγεις το video στον συγκεκριμένο player. Εγώ γι' αυτόν το σκοπό χρησιμοποιώ τον παλιό Media Player Classic και κάνω επάνω στην εικόνα δεξί κλικ > Filters για να δω τους codecs που έχουν φορτωθεί. Προσοχή, όχι τον Media Player Classic Home Cinema! Αυτός, αν και DirectShow-based, διαθέτει και δικούς του embedded decoders τους οποίους «προτιμά» πάντα, έναντι αυτών που είναι εγκατεστημένοι system-wide...

Δημοσ.

Μάλιστα, είσαι σε Windows 7. "Microsoft DTV-DVD Decoder".

Ίσως με τον ffdshow-tryouts codec να γίνει δουλειά. Θα χρειαστεί όμως επιπλέον να τρέξεις και αυτό το tool, για να προτιμάται ο ffdshow έναντι του codec της Microsoft.

Δημοσ.
Αξιώθηκα μετά από έναν περίπου χρόνο να κάνω πραγματικότητα το παραπάνω! Έτσι, σας το παραδίδω ως το Πρωτοχρονιάτικο δώρο μου στους vide-άκηδες Insomniacs: RipBot264 HOWTO

Σε ευχαριστούμε. θα το τιμήσω εντός της εβδομάδας. Να είσαι καλα και καλή χρονιά.

Δημοσ.
Μάλιστα, είσαι σε Windows 7. "Microsoft DTV-DVD Decoder".

Ίσως με τον ffdshow-tryouts codec να γίνει δουλειά. Θα χρειαστεί όμως επιπλέον να τρέξεις και αυτό το tool, για να προτιμάται ο ffdshow έναντι του codec της Microsoft.

7x64

Δεν έγινε δουλειά, και δοκίμασα σε Windows XP Mode.

Έβγαλε αυτό το μήνυμα

DirectShowSource: RenderFile, the filter graph manager won't talk to me

(C:\temp\RipBot264temp\job1\getinfo.avs, line 2)

>video=DirectShowSource("\\tsclient\G\__DVD\Ultimate.Factories.Porsche.NatGeoHD.mp4",audio=false).ConvertToYV12()
LoadPlugin("\\tsclient\D\DirectCD\Program Setup Files\RipBot264v1.15.0\tools\AviSynth plugins\BassAudio\BassAudio.dll")
audio=BassAudioSource("C:\temp\RipBot264temp\job1\1_audio_Undetermined.aac")
AudioDub(video,audio)
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Framecount")
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Framerate")
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioRate")
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioChannels")
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","AudioLength")
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Width")
WriteFile("C:\temp\RipBot264temp\job1\info.txt","Height ")
Trim(0,-1)

Δημοσ.

Κάνε reinstall όλους τους codecs που απαιτεί το RipBot264 να υπάρχουν προεγκατεστημένοι για να δουλέψει (δηλαδή τις τελευταίες εκδόσεις των Avisynth 2.5.x, ffdshow-tryouts και Haali Media Splitter)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...