Toufas Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 υπαρχει κανα απλο tool για dvd-> x264? απλα εχω αρκετα μουσικα dvd να καθονται στον δισκο
Toufas Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 δεν δεχεται .iso ουτε .vob edit: μαλλον δεν ειδα καλα, μισο να το ψαξω λιγο ακομα λοιπον, βρηκα ενα guide εδω: http://www.digital-digest.com/articles/RipBot264_PS3_Xbox_360_Guide_page1.html για οσους δεν τους νοιαζει το mp4 αλλα το mkv αυτο ειναι πιο καλο μαλλον: http://www.makemkv.com/ (απλα κανει το dvd σε ενα Mkv container, μετα με αλλα εργαλεια το συμπιεζεις οσο θες, ενα 4.35gb το εκανε 3.7gb mkv)
ppetr Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Το ISO το αποσυμπιέζεις. Δεν παίρνει το VOB αλλά το IFO Βάζεις διπλό πέρασμα, ορίζεις μέγεθος και διαστάσεις και είσαι έτοιμος. Αν κατάλαβα, το makemkv δεν έχει επιλογή μεγέθους? Τετραπύρηνο υποστηρίζει?
Toufas Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 δεν μου εχει για .ifo το makemkv απλα κανει το dvd σε mkv, χωρις συμπιεση
sitop Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δοκίμασε τον Handbrake. Η τελευταία έκδοση κάνει τα πάντα και είναι open-source. Πανεύκολο!
DarK_HumOuR Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 ρε παιδια μια ερωτηση.. επεσε στα χερια μου μια εκδοση του κινγκ κογκ (extended) σπασμενη σε 4 mkv αρχεια. ηθελα να την ενωσω σε 1, ωστε μετα να ψαξω να βρω τους υποτιτλους της για να την δω.. διαβασα λιγο στο φορουμ, κατεβασα το mkvmerge και την ενωσα σε ενα αρχειο κοντα 15 gb.. ολα καλα ως εδω, αλλα οταν παω να την δω στον media player classic home cinema μου παιζει μονο το πρωτο απο τα 4 τρακ της ταινιας.. μετα πρεπει να παω στον haali media splitter και με δεξι κλικ πανω του να επιλεξω το επομενο απο τα 4 τρακ για να το δω.. με αυτη την λογικη δεν υπαρχει λογος να ψαξω για υποτιτλους γιατι σιγουρα κατι δεν θα λειτουργησει και κατι θα κολλησει.. πως μπορω να κολλαω mkv αρχεια ωστε μετα να παιζουν συνεχομενα χωρις την παρεμβαση μου, για να μπορεσω επιτελους να κολλησω και υποτιτλους απ το δυκτιο? ευχαριστω και χρονια πολλα σε οσους πιστευουν..
ppetr Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Αυτό King Kong 2005 Extended Cut 1080p HDDVD-BluRay DTS x264-ESiR το βρήκα ολόκληρο 17,7GB και με πολύ καλή ταχύτητα να το πάρεις ολόκληρο αν δε θες να παιδεύεσαι. Πόσες ώρες είναι στο σύνολο? EDIT: Άκυρο η καλή ταχύτητα EDIT 2: Ξανασυνεχίζει με 300kb/s
parsifal Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 DarK_HumOuR, μήπως στο mkvmerge GUI πρόσθετες τα επόμενα κομμάτια κάνοντας κλικ στο κουμπί Add και όχι στο κουμπί Append όπως είναι το σωστό... ;
DarK_HumOuR Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 DarK_HumOuR, μήπως στο mkvmerge GUI πρόσθετες τα επόμενα κομμάτια κάνοντας κλικ στο κουμπί Add και όχι στο κουμπί Append όπως είναι το σωστό... ; 100% εκανα την μαλακια που ειπες, και σ ευχαριστω.. και ολους για τις απαντησεις σας. αυτο που θελω βασικα οταν τα κολλαω, ειναι να μην πειραζεται ουτε η ευκρινεια τους ουτε τα υπολοιπα. θελω να βγαινει το αρχειο οπως ακριβως μπηκε, αλλα ενωμενο. αν λοιπον πρεπει να προσεξω και κατι ακομα στις ρυθμίσεις, αν σας ειναι ευκολο μου το λετε.. επίσης, αν και ειμαστε οφ τοπικ, αν εχετε κανενα καλο site με ταινιες υψηλής ευκρίνειας, ελληνικο η ξενο (αλλα να βρίσκω και υποτιτλους και να μπορουν να κολλησουν με το hd υλικο) μου το λετε κι αυτο.. δευτερο οφ τοπικ ειναι το εξης: μπορω να χω μια ταινια ας πουμε σε 720ρ και με καποιο πρόγραμμα να την μετατρεπω σε 1080ρ με εμφανη διαφορα στην ποιοτητα της , εστω κι αν παιρνει καποιο χρονο? μεχρι στιγμης αυτο το κανω με τον mpc home cinema, με καποιες ρυθμίσεις που βρηκα στο δίκτυο. το αποτελεσμα ειναι πραγματικα φανταστικο, ακομα κι αν μετατρεπεις απλα avi αρχεια γραμενα απο dvd, αλλα οσο να ναι επειδή η μετατροπη γινεται την ωρα που παιζει το αρχειο επιβαρυνεται η cpu.. αν μπορουσα να κανω την μετατροπη πριν δω την ταινια με καποιον τροπο, θα γλυτωναμε πολυ cpu usage.. ευχαριστω εκ των προτερων.. η αληθεια ειναι παντως οτι με τις οδηγίες που βρηκα εδω: http://www.syslog.gr/content/view/29/99/ παιρνω απλα avi αρχεια ή αρχεια απο ριπαρισμενα dvd απ το βιντεοκλαμπ μου, και η ποιοτητα μετατροπης ειναι πρωτοφανης, αν εχεις φυσικα γρηγορο μηχανημα και καρτα γραφικών.. σιγουρα θα τα ξερετε ολ αυτα, αλλα ποτέ δεν ξερεις.. ας βοηθησω κι εγω..
ppetr Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 αυτο που θελω βασικα οταν τα κολλαω, ειναι να μην πειραζεται ουτε η ευκρινεια τους ουτε τα υπολοιπα.θελω να βγαινει το αρχειο οπως ακριβως μπηκε, αλλα ενωμενο. αν λοιπον πρεπει να προσεξω και κατι ακομα στις ρυθμίσεις, αν σας ειναι ευκολο μου το λετε.. Όσο είδα δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο δευτερο οφ τοπικ ειναι το εξης:μπορω να χω μια ταινια ας πουμε σε 720ρ και με καποιο πρόγραμμα να την μετατρεπω σε 1080ρ με εμφανη διαφορα στην ποιοτητα της , εστω κι αν παιρνει καποιο χρονο? μεχρι στιγμης αυτο το κανω με τον mpc home cinema, με καποιες ρυθμίσεις που βρηκα στο δίκτυο. το αποτελεσμα ειναι πραγματικα φανταστικο, ακομα κι αν μετατρεπεις απλα avi αρχεια γραμενα απο dvd, αλλα οσο να ναι επειδή η μετατροπη γινεται την ωρα που παιζει το αρχειο επιβαρυνεται η cpu.. αν μπορουσα να κανω την μετατροπη πριν δω την ταινια με καποιον τροπο, θα γλυτωναμε πολυ cpu usage.. Να σου πω τι θα κάνω εγώ με τη συγκεκριμένη που προανέφερες. Από τα 17,5GB θα την κάνω 8150ΜΒ αλλά πάλι 1080p. Μου το υπολογίζει 7MBps. Τους υπότιτλους τους έχω και έτσι θα τη γράψω. Δεν καταλαβαίνω τη λογική που δίνουν για μοίρασμα τέτοια μεγέθη. Όπως καταλαβαίνεις το ανάποδο 720p->1080p δεν το έκανα ποτέ γιατί μου είναι ανούσιο, αλλά λογικά γίνεται αλλάζοντας την ανάλυση από το resize
DarK_HumOuR Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Όσο είδα δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο Να σου πω τι θα κάνω εγώ με τη συγκεκριμένη που προανέφερες. Από τα 17,5GB θα την κάνω 8150ΜΒ αλλά πάλι 1080p. Μου το υπολογίζει 7MBps. Τους υπότιτλους τους έχω και έτσι θα τη γράψω. Δεν καταλαβαίνω τη λογική που δίνουν για μοίρασμα τέτοια μεγέθη. Όπως καταλαβαίνεις το ανάποδο 720p->1080p δεν το έκανα ποτέ γιατί μου είναι ανούσιο, αλλά λογικά γίνεται αλλάζοντας την ανάλυση από το resize κατσε γιατρε μου?! πως το κανεις αυτο?! πως κατεβαζεις μεγεθος σε αρχεια hd χωρις να πειραξεις την ποιοτητα!? ποιο προγραμμα το κανει, τι ρυθμισεις και που το κατεβαζω!
dazeman Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 1...... αλλα οσο να ναι επειδή η μετατροπη γινεται την ωρα που παιζει το αρχειο επιβαρυνεται η cpu.. αν μπορουσα να κανω την μετατροπη πριν δω την ταινια με καποιον τροπο, θα γλυτωναμε πολυ cpu usage.. Μου ακούγεται ανώφελο αυτό που ζητάς, αφού έτσι κι αλλοιώς και στην αναπαραγωγή αρχείου 1080p, η χρήση cpu είναι μεγαλύτερη απο αναπαραγωγή αρχείου 720p. (συγκριτικά με το ίδιο bitrate τα δύο αρχεία). κατσε γιατρε μου?! πως το κανεις αυτο?! πως κατεβαζεις μεγεθος σε αρχεια hd χωρις να πειραξεις την ποιοτητα!? ποιο προγραμμα το κανει, τι ρυθμισεις και που το κατεβαζω! Για να κατεβάσεις μέγεθος αρχείου χωρίς να μεταβάλλεις ποιότητα (ανάλυση και bitrate) θεωρητικά δεν γίνεται, όμως: 1. Όπως λένε πολλοί (δεν έχω ο ίδιος εμπειρία) η ποιότητα οπτικά ενός αρχείου 720p δεν διαφέρει ουσιαστικά απο ένα αρχείο 1080p. "Λένε" ότι για να δείς διαφορά, πρέπει να έχεις oθονη πάνω απο 46" και απόσταση θέασης πάνω απο τα 4-5μ. (Εάν θυμάμαι καλά, κάποιος φίλος που γνωρίζει καλύτερα άς με διορθώσει). 2. Αυτό που είναι σημαντικό κι έχει νόημα να κάνει κανείς γιατί μειώνει το μέγεθος της ταινίας χωρίς να επιδρά καθόλου στην ποιότητα, είναι να αφαιρέσει τις ανεπιθύμητες γλώσσες και υπότιτλους που περιέχει. Αυτό γίνεται με το mkvmerge για την περίπτωση που η ταινία σου είναι σε αρχείο mkv. (άν και κατα κανόνα αυτό το έχει ήδη κάνει ο δημιουργός του.)
ppetr Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 κατσε γιατρε μου?! πως το κανεις αυτο?! πως κατεβαζεις μεγεθος σε αρχεια hd χωρις να πειραξεις την ποιοτητα!? ποιο προγραμμα το κανει, τι ρυθμισεις και που το κατεβαζω! Σελίδα 3 του παρόντος #27, είχαμε κουβεντούλα με τον parsifal. Ripbot264 με two-pass, και ένα Quad-core να παίζεις. Όσες έχω "μαζέψει" δε βλέπω διαφορά στην εικόνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.