Προς το περιεχόμενο

Κωδικοποίηση σε H.264

ItsToasted

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή με το RipBot264 περνούσε μέν το *.mkv αλλά δεν είχα ήχο, χρησιμοποίησα το tsMuxerGUI και έκανα demux (*.263 & *.ac3) Κατόπιν εισαγωγή των δύο αρχείων στο RipBot264.

Ερώτημα 1. Σωστή ως διαδικασία η παραπάνω ;

Ερώτημα 2. Έχω την εντύπωση ότι έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας (συγκριτικά με το videofab που χρησιμοποιώ) και μικρότερη χρήση Cpu, ...αλλά πολλαπλάσιο χρόνο! Ιδέα μου ;

Δημοσ.

Επανασυμπίεση ταινίας mkv για μείωση μεγέθους από 9,39 σε 7,94, χωρίς πείραγμα του ήχου

Χρόνος 11+ ώρες με διπλό πέρασμα στο RipBot264

Δηλ. με το παλιό θα θελα 4 μέρες?

Δημοσ.

Επανασυμπίεση ταινίας mkv για μείωση μεγέθους από 9,39 σε 7,94, χωρίς πείραγμα του ήχου

Χρόνος 11+ ώρες με διπλό πέρασμα στο RipBot264

Δηλ. με το παλιό θα θελα 4 μέρες?

Δημοσ.

Το αρχικό MKV είναι 1080p; Αν κάνεις reencode πάλι σε ανάλυση 1080p, λογικός χρόνος ακούγεται. Και ναι, με παλιό μονοπύρηνο επεξεργαστή θα ήθελες πολύ περισσότερες ώρες.

Δημοσ.

Το αρχικό MKV είναι 1080p; Αν κάνεις reencode πάλι σε ανάλυση 1080p, λογικός χρόνος ακούγεται. Και ναι, με παλιό μονοπύρηνο επεξεργαστή θα ήθελες πολύ περισσότερες ώρες.

Δημοσ.
Επειδή με το RipBot264 περνούσε μέν το *.mkv αλλά δεν είχα ήχο, χρησιμοποίησα το tsMuxerGUI και έκανα demux (*.263 & *.ac3) Κατόπιν εισαγωγή των δύο αρχείων στο RipBot264.

Ερώτημα 2. Έχω την εντύπωση ότι έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας (συγκριτικά με το videofab που χρησιμοποιώ) και μικρότερη χρήση Cpu, ...αλλά πολλαπλάσιο χρόνο! Ιδέα μου ;

Επαναφέρω τις ερωτήσεις (κυρίως την 1η), όποιος ξέρει άς απαντήσει ...

Δημοσ.

Επαναφέρω τις ερωτήσεις (κυρίως την 1η), όποιος ξέρει άς απαντήσει ...

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα να ανοίξω ένα MKV από το RipBot264 και αναγνώρισε το audio stream κανονικά. Δοκίμασες και με άλλα MKV και σου το κάνει με όλα ή μήπως μόνο με το συγκεκριμένο; Ίσως είναι προβληματικό στο muxing του.

Τώρα, για το workaround που βρήκες, τί ακριβώς απάντηση περιμένεις στο ερώτημα «σωστή η παραπάνω διαδικασία»; Η απάντηση εδώ καθορίζεται εκ του αποτελέσματος: Αν το RipBot264 δέχτηκε τα elementary streams που πήρες από το tsMuxer και προχώρησε κανονικά σε κωδικοποίηση, τότε «ναι, είναι σωστή». Τόσο απλά...

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα να ανοίξω ένα MKV από το RipBot264 και αναγνώρισε το audio stream κανονικά. Δοκίμασες και με άλλα MKV και σου το κάνει με όλα ή μήπως μόνο με το συγκεκριμένο; Ίσως είναι προβληματικό στο muxing του.

Τώρα, για το workaround που βρήκες, τί ακριβώς απάντηση περιμένεις στο ερώτημα «σωστή η παραπάνω διαδικασία»; Η απάντηση εδώ καθορίζεται εκ του αποτελέσματος: Αν το RipBot264 δέχτηκε τα elementary streams που πήρες από το tsMuxer και προχώρησε κανονικά σε κωδικοποίηση, τότε «ναι, είναι σωστή». Τόσο απλά...

Δημοσ.

Ναι, 1080p το μέγεθος θέλησα να μικρύνω

Δημοσ.

Ναι, 1080p το μέγεθος θέλησα να μικρύνω

Δημοσ.

Τα 4 στα 5 mkv που ανοίγω με το RipBot264 δεν αναγνωρίζεται ο ήχος, για αυτό και πίστεψα ότι χρειάζεται ξεχωριστά αρχείο video kai audio, εξ ού και η "ευρεσιτεχνία" με το tsMuxer!

36965047od3.th.jpg

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν καταπληκτικής ποιότητας βίντεο.

Μένει επομένως να ανακαλύψω τι φταίει. Ή κάνει τα "κόλπα" το RipBot, ή φταίνε τα mkv ...

Ευχαριστώ parsifal :)

Δημοσ.

Τα 4 στα 5 mkv που ανοίγω με το RipBot264 δεν αναγνωρίζεται ο ήχος, για αυτό και πίστεψα ότι χρειάζεται ξεχωριστά αρχείο video kai audio, εξ ού και η "ευρεσιτεχνία" με το tsMuxer!

36965047od3.th.jpg

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν καταπληκτικής ποιότητας βίντεο.

Μένει επομένως να ανακαλύψω τι φταίει. Ή κάνει τα "κόλπα" το RipBot, ή φταίνε τα mkv ...

Ευχαριστώ parsifal :)

Δημοσ.
Υπάρχουν πλέον και πιο εύκολα GUIs από το MeGUI. Σκέφτομαι σοβαρά να γράψω ένα νέο άρθρο σχετικά αυτές τις μέρες. Π.χ. μου άρεσε πολύ το RipBot264. Πολύ απλό, αυτοματοποιημένες πολλές αποφάσεις κ.ά. Ο,τι πρέπει για να τελειώνεις τσακ-μπαμ! Για ρίξε του μια ματιά.

Να γράψεις, να γράψεις. Ο οδηγός για το megui ήταν φοβερός αλλά παρόλα αυτά είχα χρειαστεί τη βοήθειά σου. Πολλά ρε παιδάκι μου. Άντε γιατί πλησιάζει ο καιρός που θα χρειαστεί να ξαναριπάρω μερικά αρχεία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...