iced Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Καλησπερα παιδια! Εχω: 1) 2600+barton στα 333ΜHz 2) MSI K7N2 DELTA 3) 1*Kingston Value Ram 512 DDR400 kai 2* 256 VM DDR400 4) MSI 9600XT 256MB 5) Heroichi 480W Το συστημα το δούλευα με fsb sta 400 (2*200) 1:1 και ήταν σταθερότατο.... (45 βαθμούς κελσίου χωρίς επιπλέον τάση) Ξαφνικά μου την δίνει και ανεβάζω το fsb στα 220 και από τοτε το σύστημα δεν άναψε ποτέ(δεν έδειχνε κάτι η οθόνη) Εβγαλα την μπαταρία του bios και πάλι τίποτα... Επαιξα με τις μνήμες και πάλι τιποτα.... Στο πισω μερος εχω εna bracket με 4 leds τα οποια αντιστοιχούν αναλογα με το ποια είναι αναμενα κάθε φορα σε ένα πρόβλημα.... Το πρόβλημα η΄ταν οτι δεν έβλεπε memory controller (ή καπως ετσι) απο οτι διαβασα στο manual.... Μετά απο αυτό εβγαλα τελειως τις μνημες και το πρόβλημα παρέμεινε το ιδιο (ο συνδυασμός των leds) ---> Τι λέτε να εγινε? --->Λέτε να πέθανε το batronaki ή οι μνημες ή και τα δύο εκτος από το M/B? ---> Ηταν πια τόσο υπερβολικο το fsb sta 220 (440), αφου δούλευε κανονικά στα 200 (400)? Πεστε μου γιατι εχω τρελαθεί....
Vatos_locos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 reset στο bios έκανες ? οχι μονο να βγάλεις την μπαταρία αλλα να τον βγάλεις και απο το ρεύμα ο CPU δεν νομίζα να πέθανε εμενα ο semprom mou με fsb 166 ειναι στα 200 και δουλευει κανωνικά αλλα 8έλει την τάση στα ταβάνια για αν κάνει boot και να είναι σταθερός 1,9 ολόκληρα Volt
iced Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Να τον βγάλω από το ρεύμα? Δηλαδή? Βγάζοντας την μπαταρία του bios δεν αρκει?
Vatos_locos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 οχι βγαλε και την μπαταρια και το ρευμα και αστον κανα 5λεπτο δεν αρκεί μονο η μπαταρία γιατί αν είναι στο ρεύμα το pc πάλι τροφοδοτείται άρα και να βγάλεις την μπαταρία ενώ είναι στην μπρίζα το pc δεν κάνει τίποτα βγάλε την μπαταρία άβγαλτον από το ρεύμα και κλισέ και τον διακόπτη του τροφοδοτικού από πίσω του αν δεν έχει βγάλε το μεγάλο καλώδιο που πάει στην μητρική μου έχει τύχει τροφοδοτικό που το έκλεισα το έβγαλα και αυτό έδινε ακόμα ρεύμα γιατί το κρατάνε οι πυκνωτές του μέσα τώρα το ότι δεν ανοίγει μαλών στο έκανε γιατί ήθελε κιάλι τάση ο CPU σου για να πάει στο Fsb που του έθεσες και απλά δεν μορέι να μπουτάρη δοκίμασε και την ώρα που πατάς το κουμπί να ανοίξει το pc να κρατήσεις πατημένο το insert από το πληκτρολόγιο για να επαναφέρει τις ρυθμίσεις του επεξεργαστεί στα default τις περισσότερες φορες πιάνει
iced Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 A, ok.... Σε τι θα χρησιμεύσει αυτό? Θα το δοκιμάσω και ετσι οπως μου είπες αλλά δεν νομιζω να βγάλω ακρη επειδή μου βγάζει πρόβλημα για τον controller της μνήμης
Acid-Burn Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Dokimase otan exeis bgalmenh thn mpataria apo thn MB na kaneis reset me to jumper sthn MB..se ena shmeio ths MB soy exei 3 pin kai sta 2 apo ta 3 exei ena jumber...bgalto kai balto sta alla 2..dld to mesaio kai ayto pou den epiane prin kai meta pali sthn arxikh 8esh kai bale thn mpataria...
Vatos_locos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 έτσι γενικά που το λες δεν γίνετε να κάνει reset με το jumper πρέπει να ξέρε πιο είναι ακριβώς και δεν είναι στάνταρ ότι θα είναι 3 pin έχω πετύχει και με 2 που απλά δεν έχει jumperaki πάνω του όλα αυτά με το ρεύμα αρκούν ακόμα και το insert τις περισσότερες φορες
iced Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 AAAA καλή ιδέα! Ουτε που το σκευτηκα μεσα στον πανικό μου... Οταν πάω σπίτι θα το κάνω αμέσως!
iced Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Σας ευχαριστώ παρα πολύ!!! Το πρόβλημα λύθηκε πειράζοντας δύο jumpers!!! 1) CMOS clear οπως μου είπατε και 2) fsb safe mode jumper, μετά boot και μετα fsb user mode Αυτό ηταν!!!! Ευχαριστώ και πάλι!!!
MrSeanKon Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Eπομενως να προσεχεις και να μην ανεβαζεις αποτομα το FSB στα υψη την επομενη φορα για να μην το ξαναπαθεις. Ενω ας πουμε "αφοβα" αυτο μπορει να γινει μεσω των Windows χρησιμοποιωντας το καταλληλο clock generator προγραμμα (αν υπαρχει) για τη μητρικη σου. Αυτο που θα παθεις ειναι ενα παγωμα του πισιου restart και καθαρισες αλλα το πολυ χρατς-χρουτς ξεχαρβαλωνει το λειτουργικο συστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.