Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι απαισιόδοξος. Ίσα ίσα που θα το αγοράσω (μ'αρέσουν και τα adventures). Απλά περιέγραψα όπως βλέπω εγώ τα πράγματα γενικά σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα.

Επίσης δεν είμαστε εμείς ως λαός οι μάγκες να τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Ίσως να μπορούμε καλύτερα αλλά στον χρόνο που θες να φτιάξεις μια μηχανή (και ίσως να μην σου βγει καλή λόγω budget, όρεξης, εξοπλισμού, κλπ) μπορείς να πάρεις μια έτοιμη, να την τροποποιήσεις και να είσαι κύριος. Το παιχνίδι μετά που θα βγάλεις θα είναι γαμώ. Σαν να μου λες τώρα κάθε εταιρία που έχει υπολογιστές να κάθετε να γράφει το δικό της λειτουργικού σύστημα επειδή "μπορούν καλύτερα".

• Απαντ. 302
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν έχεις άδικο Leg αλλά συμπληρώνω ότι μια νεα μηχανή γραφικών δεν αποτελεί απλα 'επίδειξη δυνατοτήτων' αλλά προσφέρει κάποιες προοπτικές. Σκέψου μόνο ότι υπάρχουν κάποιες εταιρίες που 'ζουν' από τις πωλήσεις των μηχανών γραφικών τους (βλέπε ID software). Κάθε μηχανή προσφέρει τις δικές τις αναίσεις και δυνατότητες που μπορεί να βολεύουν διαφορετικά τον κάθε κατασκευαστή. Για παράδειγμα η μηχανή του DOOM 3 είναι καλύτερη για κλειστούς χώρους υψηλής detail ενώ του half-life 2 για εξωτερικούς κτλ....

Δημοσ.

Άρα θα αγοράσει κανείς ή την μηχανή του Doom3 ή του Half-Life 2 ή ...

Και δεν ήθελα να καταφύγω σε αυτό το επιχείρημα αλλά... όλοι αυτό κάνουν! :P Λες να μην το σκέφτηκαν να φτιάξουν κάτι δικό τους; Άσε που όπως είπα και πιο πάνω όταν αγοράζεις μια μηχανή μπορείς να κάνεις εκεί πάνω τρελά modifications οπότε δεν είναι κάτι που σε περιορίζει.

Δημοσ.

Μιας και μιλάμε για μηχανές…

Κοιτάξτε μια ξένη μηχανή στοιχίζει αρκετά και ειδικά για μια νέα εταιρεία και δεύτερον καμία φορά συμβαίνει να είναι πιο επίπονο να κάνεις αλλαγές σε μια υπάρχουσα μηχανή από το να την φτιάξεις μόνος σου. Ακόμα ένα τέτοιο game δεν θέλει και καμία τρελή μηχανή γραφικών.

Οπότε καλά κάνουν και την φτιάχνουν από τη αρχή. Και χρηματάκια θα γλυτώσουν και θα κερδίσουν εμπειρία.

Δημοσ.

Απ'οτι βλεπω το παιχνίδι συζητιέται εδω και ενα χρονο, εχουμε περίπου ενα χρονοδιάγραμμα με το πότε θα ολοκληρωθεί?

Ειδα το video και μου φάνηκε ωραίο, θα το αγοράσω και θα βρω την λύση του να το πιασω απτην αρχη μεχρι το τελος (γιατι απλα δεν παίζω adventures και δεν εχω υπομονη να ψαχνω 100 πράγματα, θελω να το δω ολο σαν "εργο" καπως).

Απο κει και πέρα τωρα ναι μεν μ'αρεσει να βλεπω πραγματα απο ελλαδα κλπ, αλλά καποια πραγματα δεν γινεται να γινουν ισα κ ομοια. Πχ θα περνατε ποτε αυτοκινητο ελληνικο αν εβγαινε? Οπότε και το παιχνίδι αυτο θα πρέπει να κυκλοφορησει με καποιο λογικο κόστος ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί και κάποιος που δεν ειναι ελληνας, γιατι λογικα απο θέμα τεχνολογίας (ας το πουμε budget) δεν γινεται να ανταγωνιστει τους τιτλους του εξωτερικου.

Δημοσ.

mh sygrinoume to autokinhto me 1 paixnidi omws, e? :)

egw proswpika, mono k mono epeidh entypwsiasthka apo to video k ta arxaia ellhnika pou eixe k epeidh panw ap'ola tha einai ELLHNIKO, tha to agorasw k as mh paizw adventures :)

kai mono na vlepeis-akous ta panta na einai ellhnika, exei allh xarh ;)

Δημοσ.

Κανονικα ετσι πρεπει να κανουμε. Στο κατω κατω ενα παιχνίδι το αγοράζεις για να το παίξεις να το χαρείς, ειτε ειναι απο ελλαδα ειτε απο πακισταν. Οταν μιλάμε για ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ δεν χωρανε συναισθηματισμοί, θα ασχοληθεις με κατι ΜΟΝΟ αν σε φτιάχνει.

Απλα επειδη εχω κανει στο παρελθόν διάφορες κινήσεις αγοράς που τελικά μετάνοιωσα, ειδικα το συγκεκριμένο θα το αγοράσω και ας το έχω να κάθεται. Προτημάω να μην αγοράσω ένα αλλο παιχνίδι που να έχω αμφιβολίες (πχ πέταξα τα λεφτά μου στο Vampires the Masquerade: Bloodlines που ηταν FULL στα bugs, παρά αυτο που στο κάτω κάτω ειναι και μια προσπάθεια που θέλω να στηρίξω.

Θα με εκνευρίζει δηλαδη να σκεφτομαι οτι πλήρωσα λεφτα για κατι που δεν εχω αγγίξει και ήταν αμερικανιά, ενα παιχνίδι της σειράς ας πούμε, αλλά συγχρόνως δεν έχω το Θέσεις που ειναι ελληνική προσπάθεια και που θα μπορούσαν και 2-3 φίλοι μου προγραμματιστές να ήταν στην εταιρία.

Δημοσ.
mh sygrinoume to autokinhto me 1 paixnidi omws, e? :)

ΟΚ τραβηγμένο το παράδειγμα λογω κόστους, απλά ηθελα να τονίσω οτι σε καποια πράγματα δεν εχει σχεση αν ειναι ελληνικο κατι ή όχι...

θα στο πω αλλιώς...

Εσυ θα αγόραζες ποτε στη ζωη σου Ελβετική φέτα? Οχι γιατι θα σου φαινόταν γελοίο. Ούτε πιστεύω θα έπινες μπύρα απτην Ζουαζιλάνδη.

Ετσι και ο Αμερικάνος, όταν έχει 10άδες τίτλους να επιλέξει, ειναι λογικο και επομενο να επιλέξει κάτι απο μια γνωστη εταιρία αν το παιχνίδι κοστίζει το ίδιο. Θέλει λίγη προσοχή στο θέμα αυτό δηλαδή *ΑΝ* το παιχνίδι υστερεί σε κάτι (πχ animation).

Το θέμα δεν ειναι να το στηρίξουμε εμείς, αλλά να το τιμήσουν και στο εξωτερικό. Αν βασιστούν μονο στο ελληνικό κοινο εντάξει θα βγάλουν τα εξοδά τους και κατι παραπάνω λογικά.

Δημοσ.

Αν δε στηρήξουμε εμείς οι ίδιοι πρώτα τις εγχώριες προσπάθειες πώς αυτές να ενισχυθούν και να ορθοποδήσουν;Πώς να φτάσουν τα επίπεδα του ανταγωνισμού;

Λέτε να φτιάξω σήμερα τη <<Σπέντζος Γκέιμς Α.Ε>> εγώ και αύριο να βγάλω το νέο χιτάκι που θα ξεφτιλίζει και το crysis;Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει και η ελληνική βιομηχανία παιχνιδιών και αυτό σίγουρα δεν είναι η κορυφή...

Δημοσ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος κατάλαβε το νόημα του Post μου. Δεν ήθελα να διαφημίσω το game, αλλά να τονίσω αυτό που πολύ περιεκτικά έθεσε ο Bigi....

Τεσπα, ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει. . .

Δημοσ.

Ωραίο φαίνεται απο όσο είδα. Πάρα πολύ καλό για τις διαστάσεις και budget εταιρείας που το φτιάχνει θα έλεγα. Λέω να το αγοράσω και εγώ οταν βγει και αυτό γιατι κύριως είναι ελληνικό και προέρχεται και απο ελληνική εταιρεία. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι που αγοράζω και δε μου το στέλνει κανας θείος....:P

Πιστευω οτι η δημιουργία και η ανάπτυξη βιομηχανίας παιχνιδιών θα έκανε τρομερό καλο στην Ελλάδα απο όποια πλευρά και αν το δείς. Γνώμη μου είναι πως τετοιές προσπάθειες θα έπρεπε να στηριχθούν πολύ και απο το κράτος αλλα πέρα βρέχει...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Οι περισσότεροι ίσως το ξέρετε άλλοι πάλι όχι.Το Theseis είναι ένα παιχνίδι adventure με απίστευτη 3d μηχανή γραφικών που όπως λένε όσοι το έχουν δει δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα τελευταία παιχνίδια.Τώρα θα μου πείτε που είναι το περίεργο ;; ένα ακόμα adventure.. το περίεργο λοιπόν είναι ότι είναι ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ παιχνίδι.Ένα αμιγώς ελληνικό παιχνίδι,από μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που μπαίνει σφήνα να χτυπήσει τις δημιουργίες των μεγάλων ξένων εταιρειών.Για αρχή λέει πως βγαίνει για PC και κατόπιν για 360 και PS3.

Άντε να δούμε.....

λινκ για ένα βιντεάκι που έχει βγει και screenshots...http://dl.qj.net/theseis-game-trailer-game-trailers-xbox-360-videos-trailers/pg/12/fid/8967/catid/212

Δημοσ.

Είχα δει εδώ και αρκετό καιρό ένα trailer του παιχνιδιού χωρίς ήχο όμως. Τα γραφικά του μου φάνηκαν εντυπωσιακά (ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα καθαρά ελληνικό παιχνίδι από την άποψη ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο). Έψαξα γενικά στο internet να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα βγει, αλλά δεν βρήκα κάτι. Μήπως ξέρει κάτι κάποιος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...