Saxlamaras Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Den gnorizo an ime o protos pu anaferi afto to 8ema alla den me niazi dioti alo 8elo na toniso... To 8ema: Gia osus den to kserane i ellada mpeni dinamika ston xoro ton games me enan olokenurgio -ftiagmeno apo to 0- titlo. To polianamenomeno THESEIS. Gia osus 8elun perisoteres details i episimi istoselida ine:www.theseisgame.com Ta palikaria (kai oi kopelies fisika) pu dimiurgisan to game, eftiaksan apo to 0 tin diki tous mixani grafikon, diko tous senario kai soundtrack. To pexnidi apo oso ksero lamvani xora stin sixroni A8ina. Exi na kani me mia arxea sinomosia kai to parafisiko. Fisika oi pc kai oi npc milan ellinika kai akoma kai arxea ellinika se kapia cinematics. To game idi parusiastike stin e3 kai oi ksenoi exun na lene mono kala! H ousia omos ine i eksis: 8a stiriksune oi ellines gamers afti ti prospa8ia, i 8a 8afti opos alles fores? Os gnoston i ellada troi ta pedia tis. K se afto den sikono amfivolies. Exo apira paradigmata ipopsin mu. Omos posoi apo sas den anaroti8ikate "Giati na min vgi ena greek game?" i "Giati na min akusume epitelus ellinika sta games?" kai alla sxetika. An lipon ta anaroti8ikate, epidi i apantisi mas dinete apo tin track7games me to THESEIS, nomizo pos ine keros na lavume kapia pramata ipopsin. Mpori na min pezete adventure games. Mpori na min sas aresi kan to game. Omos pos 8a dume to kati kalitero, to kati parapano, an den stiriksume tin eteria? Nomizete oti i ea kai i ubisoft 8a vgazane pexnidares an den ixa money? OXI VEVEA! To money ta kani ola. Akoma kai to poso kala 8a dulepsi o animator kai to an 8a dosi 25 kare i 30 se ena mpunidi, exi na kani me ta money. Omos apo kapu prepi na ksekinisun oloi, kai oi filoi kai simpatriotes mas stin track7games ksekinisan apo to 0 kai kanan kata tin apopsi mu foveri dulia! ILIKRINA DEN 8ELO NA DIAFIMISO TO GAME! Apla ine apopsi mu to oti PREPI na tus stiriksume. An iparxi mia kali efkeria na mpi dinamika i Xora mas ston xoro ton games tote sigura afti ine. Den to leo giati pistevo oti afto 8a provali ti xora mas. Sta @@ mas afto! As to kani i EUROVISION.. Apla to protino giati 8a kani kalo MESA stin xora. Mi mu pite oti kanis sas den siginete stin idea oti iparxi ELLINIKO game apo ELLINES sta ELLINIKA??? E den ine kai ka8imerino fenomeno. Kai mi ksexnate pos simera ine mono i track7games, avrio i kati allo kai me8avrio den ksero posoi alloi 8a asxoli8un. PREPI na 'an8isi' kapote kai stin Ellada i viomixania pexnidion. MIN ta perimenume ola apo tous 'allous'.... Giafto filoi mu, adventurades i oxi, fan ton games i mi, protino na stiriksume to game. Agoraste to. Proo8iste to, pekste to. As diksume pos den 8a 'fame' gia alli mia fora ta 'pedia' mas.... Afta. Elpizo na min pareksigi8i to post mu. Ine ola prosopiki apopsi, den me evale kanis na to kano kai oute gnorizo prosopika tous tipous tis eterias. Ma8ete perisotera gia to game, kai elpizo na to dite opos k go. Aksizi ton kopo....
Nemo Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Eίναι ανάγκη να τα γράφεις όλα αυτά σε ???greeklish??? Στο advntureadvocate.gr ΄πάντως έχει γίνει σχετική αναφορά ...
Gantalf_4 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Σαχλαμαρα το παιχνιδι σιγουρα θα ανταγωνιστει τα αλλα κορυφαια, αλλα πως να στηριζεις την Ελληνικη εισφορα στον χωρο οταν γραφεις greeklish;;; Πλακα κανω... Το Theseis Rulz!
christos_0b Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Koita etsi opws einai ta pragmata shmera den agorazeis ena game etsi apla,prin to dokimaseis to deis k an sou aresei.An einai aksiologo to game k mporei na antagwnistei ta ypoloipa ston xoro tou giati oxi na to agorasw,alla oxi mono k mono epeidh dhmiourgh8hke apo ellhnes(an k einai ena arketa shmantiko vhma).
Dark_son20 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 kai to sinomosies to agorasa original kai ti katalava? ena metrio game...bugs me ligo game sto endiameso vasika... den ida kai kana sovaro support.... as elpizoume oti tha kanei tin diafora to Theseis
VasKag Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 ωραια ολα αυτα, αλλα αν μιλανε ελληνικα, μηπως περιοριζεται, μονο στο ελληνικο κοινο? εκτος αν εχεις και subs για τον υπολοιπο κοσμο...
Gantalf_4 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Εχει Subs στα αγγλικα. Ειδα το trailer και μπορω να πω οτι δειχνει πολυ καλο. Επισης θα βγει και σε X-Box 360. Περα απο το "κακο" παρελθον των Ελληνικων Games πιστευω οτι θα ξεχωρισει. Γιατι να μην στηριξουμε αλλωστε ενα μετριο game, οπως εκαναν οι Ισπανοι με το Runaway;
VasKag Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 αν εννοεις μετριο το runaway, θα διαφωνησω βεβαια ας περιμενουμε λοιπον...
EKTELESTES Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 kanena playable demo na to dokimaswmen??? YG. to videaki einai FOVERO. Ante na vgei na sthriksoume ta paidia mas
De@th L0rd Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μπα τίποτα ακόμα.Πάντως μετράνε τα βίντεο.Ας ελπίσω να είναι τόσο καλό και το game.Σαν το runaway είναι το στύλ του παιχνιδιού? Aν είναι το βλέπω σε κάποιον που το αγόρασε ή σε κάποιο demo και αν μου αρέσει το αγοράζω αυθεντικό.
Saxlamaras Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Παίδες άκυρο βρίσκω το σχόλιο για τα Γκρικλισ αλλά θα ακολουθήσω την προτροπή σας. Τεσπα, η ουσία είναι πως το συνομωσίες όντως φανηκε σαν απάτη αλλά το θέσεις έχει ήδη πάει Ε3 και αυτό δεν μου φαίνεται σαν φάρσα.... Το σίγουρο είναι πως η εταιρία δεν περιμένει μόνο τους Έλληνες να το στηρίξουν αλλά αν είναι οι τελευταίοι που το έκαναν τότε μάλλον θα σκεφτούν σοβαρά να περιορίσουν την προσπάθεια τους για περισσότερο ''ελληνικό'' υλικο. Ελπίζω παντως πως δεν θα γίνει κατι τέτοιο.
N1ghtW0lf Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 ontws apo to video fenetai gamato, sta upospin, to perimenw na to dokimasw...
Legionnaire Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Ta palikaria (kai oi kopelies fisika) pu dimiurgisan to game' date=' eftiaksan apo to 0 tin diki tous mixani grafikon, diko tous senario kai soundtrack. [/quote'] Αρχικά διαφωνώ με αυτό το "από το μηδέν". Ίσως είναι θέμα χρημάτων όπως λες και συ ή απλά για να δείξουν ότι αφού είναι μια ελληνική προσπάθεια θα πρέπει να είναι και πρωτότυπη αλλά σίγουρα θα τους έπαιρνε πολύ λιγότερο χρόνο, κόπο και χρήμα να αγοράσουν μια μηχανή γραφικών και να στηριχτούν εκεί πάνω. Πολλά παιχνίδια που έκαναν επιτυχία στηρίχτηκαν σε μηχανές γραφικών άλλων (αυτούσιες ή τροποποιημένες). Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύπτουμε κάθε φορά τον τροχό. H ousia omos ine i eksis: 8a stiriksune oi ellines gamers afti ti prospa8ia' date=' i 8a 8afti opos alles fores? Os gnoston i ellada troi ta pedia tis. K se afto den sikono amfivolies. Exo apira paradigmata ipopsin mu. Omos posoi apo sas den anaroti8ikate "Giati na min vgi ena greek game?" i "Giati na min akusume epitelus ellinika sta games?" kai alla sxetika.[/quote'] Όσον αφορά τις ελληνικές προσπάθειες εγώ θα τις χώριζα σε δυο κατηγορίες: ελληνικές εταιρίες software και εξελληνισμένα παιχνίδια. Με τις πρώτες δεν έχω κανένα πρόβλημα και χαίρομαι που υπάρχουν (αν υπάρχουν) διότι ίσως μια μέρα δουλέψω και γω εκεί. Για τα δεύτερα όμως έχω σοβαρές ενστάσεις. Ας πάρουμε για παράδειγμα το "Συνομωσίες". Οι διάλογοι ήταν άθλιοι και από άποψη ηθοποιείας αλλά και λεξιλογίου. Δεν θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο αλλά σκεφτόμουν τότε "κανείς μα κανείς δεν μιλάει έτσι". Και μπορεί το παιχνίδι να ήταν δράσης-θριλερ όμως εγώ το είδα σαν παρωδία. Και ναι το είχα αγοράσει (ακριβώς για να στηρίξω την προσπάθεια) όμως δεν είχα παίξει περισσότερες από 5 ώρες. Αυτό που θέλω να πω είναι πως σε ένα παιχνίδι με ελληνικούς διάλογους δεν είναι δυνατόν να τα εξελληνίζουμε όλα ακριβώς για να είμαστε "σωστοί". Αν έχω μιλώντας με ένα φίλο μου σε μια πρόταση 10 λέξεων οι 4 είναι αγγλικές ε τότε έτσι πρέπει να μιλάνε και σε ένα τέτοιο παιχνίδι και όχι λες και βγήκανε από λεξικό της ελληνικής γλώσσας. Α και φυσικά δεν θα πρέπει να προσπαθούμε να μιμηθούμε ξένους τίτλους διότι τότε το αποτέλεσμα θα μοιάζει με μεταγλωττισμένο μεξικάνικο σίριαλ. Mpori na min pezete adventure games. Mpori na min sas aresi kan to game. Omos pos 8a dume to kati kalitero' date=' to kati parapano, an den stiriksume tin eteria? Nomizete oti i ea kai i ubisoft 8a vgazane pexnidares an den ixa money? OXI VEVEA! To money ta kani ola. Akoma kai to poso kala 8a dulepsi o animator kai to an 8a dosi 25 kare i 30 se ena mpunidi, exi na kani me ta money. Omos apo kapu prepi na ksekinisun oloi, kai oi filoi kai simpatriotes mas stin track7games ksekinisan apo to 0 kai kanan kata tin apopsi mu foveri dulia! [/quote'] Συμφωνώ και γω να το στηρίξουμε αγοράζοντάς το. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι ίδιο με παιχνίδια της αμερικάνικης βιομηχανίας όμως ίσως τα έσοδα να τους δώσουν την ευκαιρία για κάτι καλύτερο. Και συμφωνώ επειδή έχω δει το trailer και έχω ακούσει καλα σχόλια. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το αγόραζα και ας ήτανε ελληνική προσπάθεια, κλπ. Κλείνοντας αρκεί να θυμηθούμε τα παιχνίδια της Canal+ (γαλλική) τα οποία ξεκίνησαν σαν φιλόδοξες προσπάθειες και πλέον προσφέρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Τέλος η ύπαρξη υποτίτλων και η παρουσίαση στην E3 είναι πιστεύω ένα πολύ μεγάλο ατού διότι αν βγει στην Ευρωπαϊκή αγορά (ταυτόχρονα με την ελληνική και όχι 3 μήνες μετά) θα έχει σαφώς περίσσοτερες πωλήσεις και θα γίνει ευρύτερα γνωστή η εταιρία.
Saxlamaras Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Συμφωνώ μαζί σου Legionnaire, αλλά πιστεύω πως λίγη απο την απαισιοδοξία σου βασίζεται στο ότι δεν είδες το game. Αν βεβαια το είδες, τότε μάλλον είσαι πολύ επιφυλακτικός... Πάντως επιμενώ πως δεν θέλω να το στηρίξουμε για να φανεί ότι μας άρεσε αλλα για να δώσουμε ευκαιρία στο να γίνει κάτι καλύτερο από τα άτομα που κάναν αυτή τη προσπάθια. Όσο για το σχόλιο σου με τον τροχό διαφωνω, γιατι σαφώς υπάρχει ήδη και δεν χρειάζεται να τον ξανα ανακαλύψουμε. Αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ότι αν φτιάξουμε εναν από την αρχή, να βγεί πιο "στρόγγυλος". Καταλαβαίνεις τι εννοώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα