Προς το περιεχόμενο

Pentium D - θερμοκρασίες και θόρυβος...

mxpert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγόρασα μες την εβδομάδα τον Intel Pentium D 820, μαζί με μητρική, μνήμη και κάρτα γραφικών !

τα επίπεδα θορύβου της ψύκτρας νομίζω πως είναι αρκετά ενοχλητικά !

...εξίσου σπαστικό είναι και η συνεχής αυξομείωση της ταχύτητας περιστροφής της (και επομένως του θορύβου της) !

τι γνώμη έχετε για την ψύκτρα της σειράς αυτής ???

έχετε δοκιμάσει καμιά άλλη....εντυπώσεις ?

όταν ανοίγεται τον υπολογιστή, σε τι θερμοκρασία "βρίσκετε" τον επεξεργαστή σας ?

ευχαριστώ για κάθε απάντηση...

:???:

Δημοσ.

όταν ανοίγεται τον υπολογιστή, σε τι θερμοκρασία "βρίσκετε" τον επεξεργαστή σας ?

ευχαριστώ για κάθε απάντηση...

:???:

εμενα ο D 930 ανοιγει στους 36 -38 βαθμους

αα! Οσο αναφορα το θορυβο του ανεμηστηρα της cpu θα σου προτεινα να παρεις Zalman 9700 και θα εισαι αρχηγος.Αυτην πήρα και εγώ και τωρα δεν ακουγετε τίποτα απο το κουτι "σχεδον τίποτα" μονο λίγο θόρυβο απο την κάρτα γραφικών έχω.

Δημοσ.

μετην θερμοκρασια του νοεμβριου o D940 ΣΤΑ 4.5ghz ανοιγει στους 42 (ισως καιλιγο λιγοτερο) βαθμους...τουςοποιους τους βλεπω φυσιολογικους!

Δημοσ.

εγώ δηλαδή με αρχική θερμοκρασία κουτιού 39 βαθμούς και επεξεργαστή 48, μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι ???

...και ο λόγος που πονηρεύτηκα ήταν κάτι ανεξήγητα, στα καλά καθούμενα κολλήματα του υπολογιστή (κολλάει εντελώς, ούτε ποντίκι δεν κουνιέται) !

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι λογικές με βάση την cpu την ψύκτρα που έχεις επάνω.

Και λέω λογικές καθώς πρόκειται για την πρώτη γενιά dual core cpu της intel η οποία λόγω του οτι είχε κολλημένους μεταξύ τους 2 επεξεργαστές prescott και λόγω της υψηλής κατανάλωσης σε ισχύ είχε πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.

Η λύση είναι να έχεις καλό αερισμό στο κουτί σου και να πάρεις μια καλή ψύκτρα

όπως αυτή που ανεφερε ο Θοδωρής.

Επειδή λες οτι έχεις και κολλήματα δες αν έχει σκόνη η ψύκτρα η αν έχει φύγει η θερμοαγώγιμη πάστα.

Δημοσ.

Επειδή λες οτι έχεις και κολλήματα δες αν έχει σκόνη η ψύκτρα η αν έχει φύγει η θερμοαγώγιμη πάστα.

μέσα σε 3 μέρες ???

:confused:

Δημοσ.

Sorry δεν το πρόσεξα :-D εκτός απο αυτά που σου είπα πιο πριν δες αν ακουμπάει καλά η ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή και το σημαντικότερο να έχεις καλή ροη του αέρα μέσα στο κουτί.

Δημοσ.

Pentium 4 3 GHz prescott μονοπυρηνος σε idle αυτη τη στιγμή: cpu temp=48, κουτι=38, στο δωμάτιο το θερμόμετρο λέει 23... σε full load πάει στα 55 περίπου

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.....

θεωρώ πλέον φυσιολογικές τις θερμοκρασιες....οπότε είπα μήπως ένα bios update βοηθήσει την κατάσταση.....το έκανα, ολοκληρώθηκε κανονικά, μου ζήτησε επανεκκίνηση και.....ΤΕΛΟΣ δεν ξανανοίγει !

...δεν μου δείχνει ούτε καν την αρχική οθόνη του BIOS....ούτε τα Αsus BIOS Recovery δουλεύουν, ούτε τίποτα.....γ@μισέ τα !

μητρική ASUS P5V-VM DH

:(

Δημοσ.

Δοκίμασες reset στο Βίος μήπως κάνει τίποτα

?

Στην χειρότερη βρές κανέναν γνωστό σου με την ίδια μητρική ακριβώς και κανε hotSwap Βίος Update δεν είναι δύσκολο ένα IC Extractor θα χρειαστείς μονο

αυτή δεν είναι ? αν ναι σε περίπτωση που κάποιος γνωστός σου έχει ίδια την φτιάχνεις πανεύκολα

post-42566-129062939294_thumb.jpg

Δημοσ.

μόλις ήρθε !

μου την άλλαξαν....και ταυτόχρονα λύθηκε το πρόβλημα του θορύβου και των θερμοκρασιών !

(κάποιο καλωδιάκι γύρω απο το fan θα την έκανε την δουλειά....μάλλον δεν θα το είχα τοποθετήσει καλά, ούτε την 3η (!) φορά)

...όσο για τα κολλήματα ...ίδωμεν !

Back Online so.....case's closed !!!

thnx you all !

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...