stark Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Καλημέρα. Μπήκα κι εγώ λοιπόν στο τρυπάκι να ψάξω για νέα TFT, μετά από 3 χρόνια με την - ακριβή όταν την είχα πάρει... - Samsung SyncMaster 172T. Να διευκρινήσω μερικά πράγματα. Είναι αλήθεια ότι επιθυμούσα σφόδρα μία εκ των Samsung 244T, Dell 2407WFP και HP LP2465 αλλά μετά από πολύ σκέψη κατέληξα στο ότι απλά δεν προτίθεμαι να δώσω 1000 euros. Από την άλλη είχα βάλει στο μάτι για λίγο καιρό και την LG 204 WT αλλά κατέληξα γρήγορα στο ότι δεν αξίζει απο 17άρα να πάω σε 20άρα Wide. Επίσης το πήρα και απόφαση ότι δύσκολα θα βρώ κάτι καλύτερο απο TN panel στα λεφτά που διαθέτω / σε συνδυασμό με το μέγεθος που επιθυμώ. Αλλωστε 3 χρόνια τώρα με την TN μου (Samsung) δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα με τις γωνίες θέασης (στην πραγματικότητα λίγο στην κάθετη γωνία θέασης είχα κάποια "παράπονα" όταν π.χ, καθόμουν μακριά για να δω ταινία, και ευρισκόμενος/καθήμενος πιο κάτω από το επίπεδο της οθόνης παρατηρούσα ότι είχα καλύτερη θέαση όταν άλλαζα την κάθετη... γωνία της - και όλα έτσι ήταν ΟΚ). Μετά από λίγη έρευνα έχω πλέον αρχίσει να ψάχνω για 22'', ενώ θέλω η οθόνη να υποστηρίζει HDCP και φυσικά να έχει DVI, αρκετά καλή αντίθεση και καλό χρόνο απόκρισης. Μου έχει κάνει καλή εντύπωση η Samsung 225BW Τα specs της είναι τα παρακάτω: Οθόνη Μέγεθος 22" Wide Φωτεινότητα (Κανονική) 280 cd/m2 Αναλογία αντίθεσης (Κανονική) 700:1 Γωνία Θέασης (H/V) 160°/160° Χρόνος Απόκρισης (ms) (Κανονικό) 5 Συχνότητα Horiz. Rate (kHz) 30-81 Vert. Rate (Hz) 56-75 Bandwidth (Mhz) 81 Ανάλυση Μέγιστη 1680x1050 Colors Supported 16.7 Εκατομμύρια Είσοδοι Σημάτων Σήμα Εισόδου Video D-SUB, DVI-D Χαρακτηριστικά: Swivel/Tilt Ultra Slim & Narrow design Magic Tune, Magic Bright HDCP Best Ergonomics Stand(100mm) Detachable Speaker (option) 1) Τα παραπάνω από το επίσημο site της Samsung 2) Περίεργο το ότι σε συγκεκριμένο online shop τα χαρακτηριστικά είναι ...διαφορετικά για το ίδιο μοντέλο (Τύπος Οθόνης: 22" με 16.2 εκατομμύρια χρώματα. S-PVA Panel ... ) 3) Review για την συγκεκριμένη οθόνη... εδώ. This unit is very clear for text use, plays HD movies with stunning clarity, and does very well when it comes to gaming. It is an all around great monitor that anyone would be lucky to own. As more games are supporting 1680x1050 widescreen resolutions, it's only going to get better and better in the future. Speaking of future, this monitor is built to take care of you as it supports HDCP that will be a requirement for BluRay and HD-DVD playback on your computer και εδώ The 225BW is a very capable monitor that has a terrific response time, good picture quality and of course, twenty two inches of widescreen real estate. At a MSRP of only $399 USD, you'll have a very difficult time finding a better 'bang for your buck'. I must say that gaming on the 225BW was just awesome—22” widescreen gaming really needs to be experienced. Every-day computing is also very enjoyable thanks to great brightness, clarity and viewing angles. As an added plus, the 225BW has better ergonomics than many monitors in its price range. 4) Στο την έχει 456.20 euros μαζί με τα μεταφορικά - πολύ καλή τιμή θά'λεγα, αν και το βλέπω να την ψάχνω για καλύτερη προσφορά / και δόσεις σε κάποια καταστηματα... αν και όταν θα την έχουν διότι δεν έχει ακόμα μεγάλη διαθεσιμότητα. 5) Aν και σε όλα σχεδόν τα sites βλέπω Display Color: 8 bit color (16.7 M) ψιλοφοβάμαι μήπως παίζει να είναι στην πραγματικότητα 6 bit και να έχουν εκείνες τις "μετατροπές" που την κάνει να "φαίνεται" σαν 8 bit... :-| 6) Μοναδικό αρνητικό που διάβασα σε ένα από τα παραπάνω review είναι το εξής - το οποίο βέβαια μπορεί να παίζει και ανάλογα με το κάθε unit... The only flaw that shadows an otherwise excellent monitor is the poor backlight uniformity and bleed that I saw in this sample. Backlight bleed was very apparent at the top and bottom of the panel. As I mentioned in the performance section, this can vary from monitor to monitor and I hope that Samsung will work to ensure consistently good backlight uniformity on all final production model 225BWs. Αυτά... Η γνώμη σας;
dsp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Το μονο κακο που εχει ειναι το backlight bleed το οποιο εμφανιζεται στο πανω και κατω μερος της οθονης. Ειναι ενοχλητικο μονο οταν το φοντο ειναι τελειως μαυρο κατα τα αλλα ειναι μια πολυ καλη οθονη και πολυ καλυτερη εαν την συγκρινεις με την 22αρα της viewsonic. Γνωμη μου ειναι να περιμενεις να ερθουν πρωτα , προσωπικη αποψη ειναι οτι της benq μαλλον θα ειναι και η καλυτερη απο ολες της 22αρες.
stark Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Το μονο κακο που εχει ειναι το backlight bleed το οποιο εμφανιζεται στο πανω και κατω μερος της οθονης. Ειναι ενοχλητικο μονο οταν το φοντο ειναι τελειως μαυρο κατα τα αλλα ειναι μια πολυ καλη οθονη και πολυ καλυτερη εαν την συγκρινεις με την 22αρα της viewsonic. Γνωμη μου ειναι να περιμενεις να ερθουν πρωτα , προσωπικη αποψη ειναι οτι της benq μαλλον θα ειναι και η καλυτερη απο ολες της 22αρες. Thanx για την απάντηση. Για την BenQ πάντως αν εννοείς την FP222W νομίζω ότι έχει το μείον ότι δεν είναι HDCP.
nikostz9 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2006 stark μηπως τη πηρες τελικα την οθονη η καποιος αλλος να μου πει τη γνωμη του γιατι με ενδιαφερει και μενα πολυ.
kom Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 και εγω ενδιαφερομαι αμεσα γιατι την παρασκευη παω για ψωνια.
stark Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Παιδιά όχι τελικά δεν την πήρα. Αφενός ανακάλυψα ότι η παρούσα οθόνη που εχω ΔΕΝ έχει TN panel αλλά S-PVA (κουφό ε;!! και δεν το ήξερα τόσο καιρό....) - πράγμα που σημαίνει ότι εμπειρία απο ΤΝ δεν έχω, και σίγουρα θα χαλαστώ απο S-PVA να κατέβω σε TN, αφετέρου αποφάσισα να μαζέψω λεφτά και να περιμένω για την 24άρα BenQ FP241WZ ή κάποιο καλύτερο μοντέλο από αυτά που θα βγουν το νεο χρόνο.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Μήπως είναι κουραστική τόσο μεγάλη wide οθόνη; Φοβάμαι πως θα πρέπει να κουνάς και το κεφάλι για να δεις τα τεκταινόμενα στην οθόνη.
WizNick Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Εγω χρησιμοποιω και μια 32αρα τηλεοραση Samsung ως μονιτορ στο 3ο pc μου και δεν εχω τετοιο προβλημα απο αποσταση 1-1.5μ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.