kid Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Να πω και γω κάτι. Είχα κάνει αίτηση για φοιτητικο 16/10 χθες μετά από τόσο καιρό ήρθαν από τον οτε και μου είπαν ότι "για λίγο" δεν έχει σήμα στο σταθερό μου και δεν μπορούν να με συνδέσουν. Είπαν χαρακτηριστικά "αναβοσβήνει το κόκκινο λαμπάκι και δε μένεο σταθερο". Όταν έκανα check για το αν υπάρχει διαθεσιμότητα για το τηλεφωνό μου ήταν όλα καλά. Το τσέκαρα και πριν αγοράσω και χθες μετά την επίσκεψη του οτε. Η forthnet μου είχε πει ότι το νούμερό μου είναι ΟΚ...από χθες που έστειλα mail δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση. Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ποιος φταιεί; Και κυρίως τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα; Ευχαριστώ!
S2Katana Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Χωρις να ειμαι ειδικος, μαλλον ο ΟΤΕ φταιει.Σε ποια περιοχη βρισκεσαι?
Shineboy Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 το πρόβλημα είναι ότι είσαι μακριά από το dslam του ΟΤΕ και δεν συγχρονίζει το modem σου καθώς υπάρχει πολύ θόρυβος στη γραμμή. Λύση θα ήταν να πήγαινες σε isdn που συνήθως έχει καλύτερη ποιότητα σήματος όμως έχει πιο μεγάλο πάγιο η γραμμή isdn και χρειάζεσαι και isdn adsl modem δε ξέρω αν κάνει αυτό που έχεις
madsc Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Καταρχήν η διαθεσιμότητα τσεκάρεται με την περιοχή/κέντρο που ανήκεις κ αν υπάρχει ενεργό dslam + πόρτες εκεί, οπότε ορθά σου είπαν, "ναι υπάρχει διαθεσιμότητα", εφόσον υπάρχει. Όμως, οι συνδέσεις xdsl -ανεξάρτητα αν είναι over pstn/isdn- (όπως κ κάθε σύνδεση) έχουν περιορισμό σε απόσταση καλωδίου που μπορούν να δουλέψουν. Η πραγματική αντίσταση κ οι συνδέσεις του καλωδίου εξασθενούν το σήμα κατά μήκος της απόστασης. Αυτό σε μερικές περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολο να κριθεί θεωρητικά εκ των προτέρων, κ κρίνεται στην πράξη. Εσύ όπως φαίνεται ανήκεις σε μία από αυτές τις περιπτώσεις. [Σε ποιά πόλη/περιοχή είσαι;] Ποιός φταίει; Δεν φταίει κάποιος συγκεκριμένα για αυτό, ούτε κ μπορείς να ρίξεις σε κάποιον φορέα ευθύνες 100%. Είναι συνδυασμός. Η τοποθεσία των dslam επιλέγεται στρατηγικά με στόχο την μέγιστη πληθυσμιακή κάλυψη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι -σε εναλλακτική επιλογή τοποθεσίας κέντρου/dslam- για να είχες εσύ σήμα κ άλλοι 10, δεν θα είχαν σήμα άλλοι 50 π.χ. Η πληθυσμιακή κάλυψη επίσης είναι μία τιμή που στα χρόνια δεν παραμένει σταθερή. Νέες κατοικίες χτίζονται κ μετά την επιλογή της τοποθεσίας του κέντρου/dslam. Μπορεί να μην υπήρχε πρόβλεψη ότι η πόλη/περιοχή σου θα επεκταθεί προς εκείνο το σημείο. Τί μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; Σε ένα ευφάνταστο/απίθανο σενάριο: a. να μετακομίσεις πιο κοντά σε κάποιο ενεργό dslam. b. να τεθεί εν λειτουργία ένα κοντινότερο σε σένα dslam (εφόσον αυτό συμφέρει οικονομικά). Σε ένα πραγματικό σενάριο: Να δρομολογηθούν με διαφορετικό τρόπο τα καλώδια του ΟΤΕ από το dslam μέχρι το οίκημα σου, με στόχο την μικρότερη απόσταση/αντίσταση καλωδίου, εφόσον αυτό είναι τεχνικά/οικονομικά εφικτό. /sc
Phoinix Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Απο πότε δρομολογούντε και τα καλώδια? Εγω ειχα ακουστά για πακέτα πληροφοριάς.... Για να δουμε τι λέει και η αγαπητή wikipedia.. http://en.wikipedia.org/wiki/Routing
madsc Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Απο πότε δρομολογούντε και τα καλώδια? Εγω ειχα ακουστά για πακέτα πληροφοριάς....Για να δουμε τι λέει και η αγαπητή wikipedia.. http://en.wikipedia.org/wiki/Routing Εκεί είναι το πρόβλημα σου εσένα; Στην επιλογή εκφράσεων; Αυτή είναι η προσφορά σου στην εξήγηση/λύση του εν λόγω προβλήματος; Πρότυπο χρήστη μας βγήκες. Έχεις δίκιο η λέξη εφευρέθηκε με τα πακέτα πληροφορίας, πριν δεν υπήρχε. Προφανώς εκτός της ελληνικής γλώσσας, δεν έχεις και ιδέα και από δομημένη καλωδίωση. Δεν πρόκειται να καθίσω σου εξηγήσω τα αυτονόητα, ούτε τα πασιφανή, ούτε θα το γυρίσουμε σε thread γραμματικής, πόσο μάλλον σύγκρισης gr + en. Αυτό θα είναι κ το τελευταίο άχρηστο post που έκανες, για λόγους εντυπωσιασμού. /sc
Phoinix Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Η φράση "δρομολόγηση καλωδιών" ειναι αστοχη-ακομψη-ανακρηβης-αδοκιμη. Το οτι βρήκες 3 αναφορες σε google(http://www.google.com/search?hl=el&rls=com.microsoft%3Aen-US&q=%22%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BD%22&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&lr= ετσι ειναι το σωστό Search) δεν την κάνει "αυτονοήτη"/σωστη. Η σωστός ορισμός της δρομολόγισης περιγράφετε στο link που έδωσα. Εκτός απο το να πιέσει τον Οτε δεν νομίζω οτι μπορει να κάνει κατι ο kid. Αυτό θα είναι κ το τελευταίο άχρηστο post που έκανες, για λόγους εντυπωσιασμού. Αυτο δεν καταλαβα ακριβώς τι σημαίνει? Να το εκλάβω σαν απειλή?
madsc Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Ούτε αυτή υπάρχει δηλ; ούτε την χρησιμοποιεί κανείς; :p Τέλος τα offtopic κ τα άχρηστα post. /sc
urezin Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Ελεος λαθος η εκφραση δομημενη καλωδιωση !!!!!!! Ελα ρε Phoinix μην οξυνεις τα πνευματα
Phoinix Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Για την φράση: "δρομολόγηση καλωδιών" μιλάω εγω ;-) Τεσπα.. Δεν νομιζω οτι υπάρχει λογος να συνεχιστεί.
HaTHoR Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Άχου, Phoinix, μιας και φαίνεται πως είσαι CCIE, και χρησιμοποιείς κατά κόρων το αγαπημένο μας wiki... για δες λιγάκι κάποιο μάθημα που μάλλον ξέχασες απ'το CCNA... http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_topology Η δρομολόγηση δε σημαίνει μόνο 'routing' με την έννοια πακετών... Προφανώς, ξέχασες τη διαφορά μεταξύ φυσικής και λογικής τοπολογίας.
Phoinix Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Άχου, Phoinix, μιας και φαίνεται πως είσαι CCIE, και χρησιμοποιείς κατά κόρων το αγαπημένο μας wiki... για δες λιγάκι κάποιο μάθημα που μάλλον ξέχασες απ'το CCNA...http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_topology Η δρομολόγηση δε σημαίνει μόνο 'routing' με την έννοια πακετών... Προφανώς, ξέχασες τη διαφορά μεταξύ φυσικής και λογικής τοπολογίας. Μου κάνει εντύπωση οτι ενω λεω κατι σωστό, όλοι προσπαθούν να με βγάλουν λάθος... ίσως εχει σχέση με το οτι ο madsc ειναι Moderator. Αν διάβαζες λίγο καλύτερα αυτα που εγραψα, που απ'οτι φένετε δεν το εκανες, θα μπορούσες να διακρίνεις οτι είχα ενσταση για την φράση "δρομολόγηση καλωδιών". Δεν έχω κανενα πρόβλημα με την φράση "φυσική/λογική τοπολογία". Λοιπον, ασε την ειρωνία φίλε HaTHoR. Και εισαι γελασμένος αν νομίζεις οτι ενας CCIE είναι ο πλέον ενημερωμένος γύρω απο τα δίκτυα... Η δρομολόγιση είναι μια λογική διαδικασία/αλγόριθμος που περιγράφει το πώς θα μεταδωθεί-πρωωθηθέι ενα πακέτο σε ενα είδη υπάρχον φυσικό δύκτιο/τοπολογία,και ο δρομολογητής(router) κανει αυτή ακριβώς την δουλειά.
spirosta Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Το παλικάρι ήρθε εδώ για να λύσει κάποιο πρόβλημα που έχει και εσείς καθεστε και ασχολείστε με μ@λ@κιες... Μπράβο!! Συνεχίστε.. Πάντως kid αν όντως είναι θέμα απόστασης και είναι πολύ οριακό δοκίμασε μήπως σου προτείνουν κάποιο συγκεκριμένο router που πιθανά να "αντέχει" λίγο περισσότερο..Αλλά και πάλι η σταθερότητα δεν θα είναι εγγυημένη
kid Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Αν κατάλαβα καλά και με λίγα λόγια πρακτικά δε γίνεται τίποτα...ή τουλάχιστον είναι μάλλον απίθανο. Σωστά;Αν όχι ποια προτείνεται να είναι η επόμενη κίνησή μου; Ερώτηση. Μπορώ τουλάχιστον να μεταφέρω το κουτί σε άλλο νούμερο [σπίτ] που [φαντάζομαι] δεν θα έχει τέτοιο πρόβλημα; Και αν ναι πως; ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.