Προς το περιεχόμενο

Εμφιάλωση κρασιού στο σπίτι


internet_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι η πρώτη φορά φέτος που ασχολήθηκα με την παραγωγή κρασιού και χωρίς να ξέρω και πολλά κατάφερα να φτιάξω ένα πολύ νόστιμο κόκκινο κρασάκι. Σκέφτηκα λοιπόν να προχωρήσω περισσότερο και να εμφιαλώσω κάμποσα μπουκάλια με ωραίες ετικετούλες ώστε να τα ανοίγω σε μεγάλες χαρές της ζωής.. πχ το 2035 στο γάμο του γιου μου το 2037 στην βάφτιση του εγγονού μου το 2007 στην κηδεία της πεθεράς μου :) κλπ κλπ

 

Αυτό που με απασχολεί είναι ο αέρας στο μπουκάλι.. Υπάρχουν μηχανήματα που κάνουν γύρω στα 50-70 ευρώ που το μόνο που κάνουν είναι να πιέζουν το φελλό με αποτέλεσμα να μένει αρκετός αέρας που είναι ότι χειρότερο για το κρασί… Μια μέθοδο που μου είπαν είναι με σύριγγα αλλά πιστεύω ότι από τη μικρούλα τρύπα που θα αφήσει η σύριγγα με την πάροδο του χρόνου θα μπει αέρας…

 

Έχετε υπόψη καμία άλλη μέθοδο ?

Επίσης θα ήθελα αν ξέρατε κάποια sites που να δίνουν συμβουλές για την παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού..

 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν με το που βγάλεις τον αέρα με σύριγγα αφήσεις το μπουκάλι με τον φελό προς τα κάτω δεν γίνεται δουλειά? Λογικά θα βραχεί και θα φουσκώσει. Απ'οτι ξέρω, αυτός είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος φύλαξης.

 

Αφού είναι φετινό το κρασί, γιατί δεν το αφήνεις στο βαρέλι να παλιώσει 1-2 χρόνια ακόμα?

Δημοσ.
Μια μέθοδο που μου είπαν είναι με σύριγγα αλλά πιστεύω ότι από τη μικρούλα τρύπα που θα αφήσει η σύριγγα με την πάροδο του χρόνου θα μπει αέρας…

Αυτή φαίνεται και για μένα η καλύτερη λύση.

Όσο για την μικρούλα τρύπα που θα αφήσει κάνε μιά επικάλυψη με χρυσόχαρτο δέστο γερά με σύρμα και αέρα δέν θα ξαναδείς ποτέ:mrgreen:

Έτσι κυκλοφορούν τα μπουκάλια και στο εμπόριο.

Δημοσ.

Κάτι ακόμα απο εμένα χωρίς να γνωρίζω πολλά για το αντικείμενο.

 

- Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει πρώτα να τα έχεις βράσει για κάποιο διάστημα ώστε να αποφύγεις μικροοργανισμούς που πιθανό να βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

- Το κόλπο με τη συριγγα είναι πιθανότατα αποτελεσματικό - ίσως στη συνέχεια μπορείς να λιώσεις και λίγο κερί πάνω και γύρω από το φελό ώστε να το κάνεις εντελώς αεροστεγές.

Δημοσ.
Μια μέθοδο που μου είπαν είναι με σύριγγα αλλά πιστεύω ότι από τη μικρούλα τρύπα που θα αφήσει η σύριγγα με την πάροδο του χρόνου θα μπει αέρας…

Μπορείς να λιώσεις κερί επάνω στο φελό.

Σου παραθέτω 2 φωτογραφίες.Τον πρόχειρο και τον "κυριλέ" τρόπο.

dsc00141te8.th.jpg

dsc00143hz1.th.jpg

Δημοσ.

φιλε μου αφου το ειπες και μονος σου..Αγορασε το μηχανημα εκεινο που αφαιρει τον αερα και θα εισαι μια χαρα.Ειμαι της γνωμης οτι στη ζωη αν θες κατι που κατα τη γνωμη σου αξιζει δεν τα υπολογιζεις τα λεφτα,αν και 50-70 δεν ειναι πολλα και κατα τη γνωμη μου αφαιρουν και τον αερα απο'οτι εχω συζητησει.

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Η χρηση αζωτου ειναι επισης πολυ διαδεδομενη για δημιουργια αδρανης ατμοσφαιρας στο μπουκαλι (αποφυγη οξειδωσης του κρασιου με την παροδο του χρονου). Ρωτα σε καποιο οινοποιειο. Συνηθως τα μικρα προμηθευονται φιαλλες αζωτου. Ολα αυτα βεβαια σε συναρτηση με την υποδομη που εχεις στο νου σου για κατι τετοιο (χωρους-χρημα κτλ)

Δημοσ.

Και εγώ φτιάχνω κρασί φίλε internet_gr (όχι φοβερές ποσότητες)αλλά ποτέ δεν κατάφερα να εμφιαλώσω. Ξέρεις γιατί; Το πίνουμε όλο δεν μένει τίποτα για το μπουκάλι. Πάντως η παλαίωση του κρασιού (υπάρχουν και ειδικοί φελοί παλαίωσης) είναι μεγάλη τέχνη και πρέπει να βάλεις και τα φαρμακάκια που δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα.

Δημοσ.
Η χρηση αζωτου ειναι επισης πολυ διαδεδομενη για δημιουργια αδρανης ατμοσφαιρας στο μπουκαλι (αποφυγη οξειδωσης του κρασιου με την παροδο του χρονου). Ρωτα σε καποιο οινοποιειο. Συνηθως τα μικρα προμηθευονται φιαλλες αζωτου. Ολα αυτα βεβαια σε συναρτηση με την υποδομη που εχεις στο νου σου για κατι τετοιο (χωρους-χρημα κτλ)

 

 

Δεν έχω ιδέα από παλαίωση κρασιών αλλά ίσως χμ... είμαι ειδικός σε διάφορες μηχανές. Σαν σχέδιο δηλαδή η χρήση αζώτου είναι η μόνη σωστή νομίζω, άρα καλά το λέει ο φίλος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι με πιο εργαλείο θα την κάνεις αυτή τη δουλειά γιατί η φιάλη του αζώτου από μόνη της δεν αρκεί. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάτι στο εμπόριο.

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

απο οσο ξερω τα μηχανηματα που ταπωνουν με αζωτο ειναι απαγορευτικα για ερασιτεχνικη χρηση λόγω κόστους. Για μεχρι 1 χρονο δεν θα δεις διαφορα. Εναλλακτικα μπορεις να εμφιαλωσεις σε ασκους οι οποίοι θελουν μεν συσκευη πληρωσης αλλα αν τον γεμισεις τερμα (μεχρι να χυθει και λιγο) και τον κλεισεις αμεσως, δεν θα μεινει ουσιαστικα αερας μεσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...