Προς το περιεχόμενο

Επισκευή Spectrum+, τα κατάφερα!!

gtsamour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι λάτρης οποιούδήποτε μηχανήματος έχει την επιγραφή Sinclair.

Πρίν λίγο καιρό χτύπησα στο emarket μια δημοπρασία για 6 χαλασμένα spectrum+ για ανταλλακτικά, για 20 ευρώ.

Αποφάσισα να ασχοληθώ με το "άθλημα" της επισκευής οπότε άρχισα να ψάχνω πληροφορίες στο δίκτιο. Βρήκα το Spectrum repair guide και αφού το διάβασα καλά, άρχισα να ασχολούμαι.

Για να μην πολυλογώ, κατάφερα να επισκευάσω ήδη τα 3 από τα 6, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταφέρω ακόμα ένα. Τα υπόλοιπα 2 είναι εντελώς πυροβολημένα.

Όποιος έχει χαλασμένο spectrum και ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και να το αναστήσει, μπορεί να με ρωτήσει ότι θέλει.

Έχω αποκτήσει αρκετή πείρα πιστεύω σε αυτή την πλακέτα.

Να σημειώσω ότι δεν έχω τίποτα φοβερές γνώσεις στα ήλεκτρονικά (καθαρά για χόμπυ) και ούτε χρησιμοποίησα τίποτα περισσότερο από ένα κολλητήρι και μια τρόμπα. Επίσης ανταλλακτικά που αγόρασα από ένα τυπικό μαγαζί με ανταλλακτικά ηλεκτρονικά (πυκνωτές, τρανζίστορς).

Δημοσ.

Συγχαρητήρια φίλε μου. :)

Spectrum never dies.

Eγώ στο σπίτι έφτιαξα μια βιτρίνα και στο ένα ράφι έχω βάλει τον Spectrum (αγορασμένος το 1985 παρακαλώ).

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

Δημοσ.

Να και η δική μου βιτρίνα τοίχου όμως.

Μόλις φόρτωνα ένα Game σε ένα plus που επισκεύασα, φόρτωσα το Salamander και το Saboteur 2.

post-1580-129062939287_thumb.jpg

Δημοσ.
Εχω το spectrum 128K καπου πεταμενο.

Πρεπει να δουλευει αλλα τι να το κανεις...

exeis dikio sto oti oli i ysxi tou spectrum xoraei tora se ena 1os xiliostou tsipaki..

omos eine ekeines oi anamnisis pou mas kanoun na mi ta ksexname..

exo ton Spectrum48+ :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...