gtsamour Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Είμαι λάτρης οποιούδήποτε μηχανήματος έχει την επιγραφή Sinclair. Πρίν λίγο καιρό χτύπησα στο emarket μια δημοπρασία για 6 χαλασμένα spectrum+ για ανταλλακτικά, για 20 ευρώ. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το "άθλημα" της επισκευής οπότε άρχισα να ψάχνω πληροφορίες στο δίκτιο. Βρήκα το Spectrum repair guide και αφού το διάβασα καλά, άρχισα να ασχολούμαι. Για να μην πολυλογώ, κατάφερα να επισκευάσω ήδη τα 3 από τα 6, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταφέρω ακόμα ένα. Τα υπόλοιπα 2 είναι εντελώς πυροβολημένα. Όποιος έχει χαλασμένο spectrum και ενδιαφέρεται να ασχοληθεί και να το αναστήσει, μπορεί να με ρωτήσει ότι θέλει. Έχω αποκτήσει αρκετή πείρα πιστεύω σε αυτή την πλακέτα. Να σημειώσω ότι δεν έχω τίποτα φοβερές γνώσεις στα ήλεκτρονικά (καθαρά για χόμπυ) και ούτε χρησιμοποίησα τίποτα περισσότερο από ένα κολλητήρι και μια τρόμπα. Επίσης ανταλλακτικά που αγόρασα από ένα τυπικό μαγαζί με ανταλλακτικά ηλεκτρονικά (πυκνωτές, τρανζίστορς).
copper Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Έχεις κανένα link για το Spectrum repair guide, να δοκιμάσω να φτιάξω το δικό μου; Έψαξα να το βρω αλλά τίποτα.
gtsamour Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 http://www.1000bit.net/support/manuali/zxspectrum/sm/supp1.html ftp://ftp.worldofspectrum.org/pub/sinclair/technical-docs/ZXSpectrum48K_ServiceManual.pdf Καλή δουλειά. Αν τα καταφέρει κανείς ας το γράψει. Αν θέλει να ρωτήσει για κάποιο πρόβλημα, ας στείλει pm
fwtonio Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Συγχαρητήρια φίλε μου. Spectrum never dies. Eγώ στο σπίτι έφτιαξα μια βιτρίνα και στο ένα ράφι έχω βάλει τον Spectrum (αγορασμένος το 1985 παρακαλώ). Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!
gtsamour Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Να και η δική μου βιτρίνα τοίχου όμως. Μόλις φόρτωνα ένα Game σε ένα plus που επισκεύασα, φόρτωσα το Salamander και το Saboteur 2.
vagos789 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Εχω το spectrum 128K καπου πεταμενο. Πρεπει να δουλευει αλλα τι να το κανεις...
ANEMOS-V Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Εχω το spectrum 128K καπου πεταμενο.Πρεπει να δουλευει αλλα τι να το κανεις... exeis dikio sto oti oli i ysxi tou spectrum xoraei tora se ena 1os xiliostou tsipaki.. omos eine ekeines oi anamnisis pou mas kanoun na mi ta ksexname.. exo ton Spectrum48+
sifounas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 gtsamour γουστάρω άπειρα την κορνίζα λέμε!! ΕΥΓΕ παλικάρι μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.