LL_NEO Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Θεωρώ τους ΔΑΠίτες πολύ αριστερούς για τα γούστα μου. Πέραν τούτου θεωρώ ΟΛΟΥΣ τους φοιτητοπατέρες/εργατοπατέρες πολύ μ0υνόπανα για τα γούστα μου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Επομένως ενώ συμφωνώ με το αρχικό σου ποστ (συμπληρώνοντας ότι θα δουν άσπρη μέρα τα ελληνικα unis όταν κρεμαστεί απο τα άντερα του ο τελευταίος φοιτητοπατέρας και σαν παρατάξεις και σαν άνθρωποι, το ίδιο μου κάνει και το λέω έχοντας επίγνωση ότι μερικοί απο δω μπορεί να ανήκετε σε τέτοιες οργανώσεις) δεν κατάλαβα το λόγο του τελευταίου σου ποστ. Και εντάξει, άντε να μπω στη διαδικασία να συζητήσω αν πρέπει να υπάρχει φύλαξη στα Πανεπιστήμια (ΝΑΙ είναι η απάντηση), δεν κατάλαβα τη δεύτερη παράθεση. Αλοίμονο αν δεν καταδικαζόταν (απο οποιοδήποτε φορέα) μια πράξη παράνομη και για να χρησιμοποιήσω και λεξιλόγιο απο το έγκυρο και αντικειμενικό αυτό φορέα ειδήσεων (indymedia)* φασιστική. Εκεί βέβαια δε θέλει ούτε σεκιουριτάδες, ούτε ΜΑΤ ούτε παπαριές. Τανκς και τα μυαλά στο πεζοδρόμιο.... *Για οποιον δεν το κατάλαβε σε αυτό το σημείο ήμουν σαρκαστικός. Είναι σαν να θέλω να ενημερωθώ για ντέρμπυ παναθηναικού γαύρου απο το derby ή τον πρωκταθλητή
sotirakis.net Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Ούτε εγώ πιστεύω ότι το να κλείσεις κάποιον μέσα σε ένα γραφείο είναι ότι πιο δημοκρατικό. Απλά το πνεύμα της παράθεσης ήταν να δείξει την νοοτροπία,τις τακτικές και το γενικότερο στυλάκι της ΔΑΠ, το οποίο συμπυκνώνεται στις φράσεις : 1. Τα χω καλά με τους καθηγητές για να μην πάω κόντρα σε όσους θα με βολέψουν μελλοντικά. 2. Υποκρίνομαι ότι τιμώ την μνήμη των νεκρών, γράφω ωραία λογάκια για αυτούς, αλλά δεν πατάω το βρωμόποδάρι μου σε καμία εκδήλωση, όχι σαν ΔΑΠίτης (κινδυνεύω να φάω ξύλο) , αλλά σαν φοιτητής... Προβάλω ως μοναδικό σκοπό-ρόλο κάθε φοιτητή την καλή απόδοση στα μαθήματα. Κάθετι άλλο είναι περιττό ! Αυτά και πολλά άλλα.... Η συζήτηση για την φύλαξη στα Πανεπιστήμια είναι πολύ μεγάλο θέμα... Θα συμφωνήσω και εγώ ότι το indymedia δεν είναι και το πλέον αντικειμενικό μέσο ενημέρωσης αλλά απλά ήθελα να δείξω την εντελώς αντι-ΔΑΠίτικη άποψη (την οποία δεν συμμερίζομαι πλήρως..) Ο μόνος λόγος του δεύτερου ποστ ήταν το ποστ του Physics. Είχα υποθέσει ότι μετά από τα όσα είχαμε πει στα threads για τις καταλήψεις δεν θα ξαναασχολούμασταν ο ένας με τον άλλον... Λάθος μου... Όπως είπα και πριν, don't tempt me Physics... Δες το απλά ως έναν εθελοτυφλισμό. Αυτάάάάά.... (Το χέσαμε πιστεύω. Μήπως να αυτολουκετωθούμε ; )
LL_NEO Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Πάντως να σου πω ότι εγώ μη ξέροντας τι παίζει με σένα και τον physics, απλώς υπέθεσα σε πρώτη ανάγνωση ότι απλώς λέει ότι σαν τόπικ αυτό ανήκει στον κατάλογο με τα funny threads. Σου πέρασε απο το μυαλό σαν περίπτωση; Προς Θεού δεν υπερασπίζομαι τον άνθρωπο, απλώς σου αναφέρω εγώ πως το εξέλαβα...
sotirakis.net Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Πες με προκατηλλειμένο, πες με κολλημένο, αλλά δεν το νομίζω... Τέσπα...
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Ένα έχω να πω. LOL Νιώθω μια εσωτερική ολοκλήρωση και ζεστασιά γιατί κρατούσα πάντα μια επιφύλαξη όσον αφορά την αντίληψή σου. Δεν θέλω να αδικώ τους ανθρώπους, και είχα αποφασίσει να μην μιλήσω ποτέ ξανά πολιτικά μαζί σου (και ούτε θα το κάνω φυσικά). Τι να σου πω ρε φίλε, είσαι αδιόρθωτος! Ούτε πλάκα σηκώνεις(*) Ούτε αντίληψη έχεις (**) και έχεις και αυτό το περίεργο κόλλημα μαζί μου, (**) => νομίζεις οτι ανήκω κάπου και νομίζεις οτι όπου βρεθώ κι όπου σταθώ σε περιμένω στη γωνία να σου την πω. Το οτι είδαν τα ματιάκια σου ΔΑΠ (και έσβησαν τον τίτλο με τα bold) και σκέφτηκες αμέσως την παράταξη δε θα το σχολιάσω αρνητικά, γιατί ήθελα να σου κάνω πλάκα. (Αν δεις την υπογραφή του χρήστη που ανέφερα θα καταλάβεις). Στο αναλύω και αυτό μήπως και δεν το κατάλαβες από το (*) και επειδή ισχύει το (**). Αυτά.
Lucifer Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Μη μιλάτε για πολιτικά στην χαρούμενη παρέα μας ρε 'σεις.
sotirakis.net Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Nothing to prove, nothing to say... Μου το χουν πει και άλλοι αυτό για το "αδιόρθωτος"... Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως ισχύει τελικά. Αλλά πάλι, δεν βρίσκω που είναι το κακό σε αυτό... Τέσπα, ίσως ήμουν λίίίίίίγο εριστικός... Να κάνουμε τώρα μια ειρήνη να ξεμπερδεύουμε ; Ας τσακωθούμε σε κάποιο πιο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό, ε ;
Physics_Rulez Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2006 Acknowledged Την είδηση του in.gr την είδα στο post σου. Δεν ήξερα οτι προετοιμάζεται κάτι τέτοιο... Άνοιξε ένα thread! Σόρρυ για τα οφ τόπικ.
MARIA.SPETSES Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 Δημοσ. 20 Απριλίου 2008 εδώ υπήρχε ένα ποστ γραμμένο σε γκρήκλις.
Critter Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Στο θέμα μας. Η διοικηση ανθρωπινων πορων ειναι το πιο παρεξηγημενο επαγγελμα για μενα. Ειναι το τμημα που θα ακουσεις όλα τα αλλα τμηματα να βριζουν θεωρωντας οτι τα ξυνουν ολη μερα και οτι δεν κανουν τιποτα. Απο την αλλη, προσωπικα θεωρω οτι η σωστη διοικηση ανθρ. πόρων ειναι το Α και το Ω στη μεγιστοποιηση της αποδοσης του παραγωγικου συντελεστη εργασια και αν πραγματοποιειται με σωστες διαδικασιες εχει θεαματικα αποτελεσματα. Μιλαω και θεωρητικα αλλα και εμπειρικα.
Filos19 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Στο θέμα μας. Η διοικηση ανθρωπινων πορων ειναι το πιο παρεξηγημενο επαγγελμα για μενα. Ειναι το τμημα που θα ακουσεις όλα τα αλλα τμηματα να βριζουν θεωρωντας οτι τα ξυνουν ολη μερα και οτι δεν κανουν τιποτα. Απο την αλλη, προσωπικα θεωρω οτι η σωστη διοικηση ανθρ. πόρων ειναι το Α και το Ω στη μεγιστοποιηση της αποδοσης του παραγωγικου συντελεστη εργασια και αν πραγματοποιειται με σωστες διαδικασιες εχει θεαματικα αποτελεσματα. Μιλαω και θεωρητικα αλλα και εμπειρικα. Ναι αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Η διοικηση ανθρωπίνων πόρων δεν είναι τόσο κρίσιμο και ενεργό πόστο όπως για παράδειγμα η διοίκηση παραγωγής ή οι επενδύσεις. Από τη μία ναι μεν μπορεί να είναι σημαντική η διοίκηση ανθρώπινων πόρων αφού ο κρισιμότερος παράγοντας επιτυχίας μια επιχείρησης είναι οι άνθρωποι της(θεωρητικά) αλλά τα αποτελέσματα της δεν είναι μετρήσιμα, δεν αποτυπώνονται κάπου μόνο υποκειμενικές εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Επίσης μια επιχείρηση στην ακραία περίπτωση μπορεί να πορευτεί και με μηδενική δοίκηση ανθρώπων! Λίγο ή πολύ ο κάθε εργαζόμενος θα κάνει αυτό που πρέπει. Αλλά χωρίς παραγωγή, χωρίς πληροφορικά συστήματα η επιχείρηση δεν υφίσταται δεν μπορει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της λειτουργίας της. Αυτός που λες είναι ο λόγος κατα τη γνώμη μου που η ΔΑΔ είναι παρεξηγημένη. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού αμοίβονται συνήθως κατά 10% λιγότερο περίπου από σε σχέση με άλλες "δυνατές" διευθύνσεις! Τίποτα δεν είναι τυχαίο
Critter Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2008 Ναι αλλά υπάρχει και κάτι άλλο.Η διοικηση ανθρωπίνων πόρων δεν είναι τόσο κρίσιμο και ενεργό πόστο όπως για παράδειγμα η διοίκηση παραγωγής ή οι επενδύσεις. Απο μια τετοια αποψη μπορει να ξεκινησει γενικα μια πολυ λαθος φιλοσοφια που εμπεριεχει τη συγκριση τμηματων. Η σύγκριση τμηματων για μενα ειναι η μεγαλύτερη αστοχια που μπορει να γινει σε μια επιχειρηση και ευτυχως τις περισσοτερες φορες γίνεται μονο απο τους υπαλληλους και οχι απο την διοικηση. Αν δλδ σκεφτεις οτι το πληροφοριακο συστημα δινει πληροφοριες στο τμημα πωλησεων για πελατες, θα σου πει και ο αλλος οτι αν εχεις πληροφοριακο συστημα και δεν εχεις πωλητές, δεν κανεις τπτ. Με λιγα λογια η επιχειρηση είναι ενα συστημα με υποσυστηματα τα τμηματα τα οποια συνδεονται μεταξυ τους με διαφορους τροπους. Αν καποιος κρίκος σπασει, τοτε χαλαει ουσιαστικα η αλυσιδα...και στην καλυτερη υπολειτουργει η επιχειρηση. Αν για παραδειγμα μια εταιρια δεν κοβει μηχανογραφημενα τιμολογια γιατι δεν εχει pc και ο πελατης περιμενει με τις ωρες τα χειρογραφα (υπολειτουργια), τοτε θα εχουμε μειομενη ικανοποιηση πελατη που θα τον οδηγησει στον ανταγωνιστη. Από τη μία ναι μεν μπορεί να είναι σημαντική η διοίκηση ανθρώπινων πόρων αφού ο κρισιμότερος παράγοντας επιτυχίας μια επιχείρησης είναι οι άνθρωποι της(θεωρητικά) Για την ακριβεια ειναι ένας παραγωνικος συντελεστης οπότε είναι τουλαχιστον όσο κρίσιμος είναι ο ρολος του κεφαλαιου και της Γης. Δηλαδη συμφωνουμε. αλλά τα αποτελέσματα της δεν είναι μετρήσιμα, δεν αποτυπώνονται κάπου μόνο υποκειμενικές εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Το οτι δεν ειναι μετρησιμα τα αποτελεσματα (που δεν ειναι ακριβως ετσι αλλα θελει μεγαλη αναλυση) δεν κανει τη διοικηση ανθρ.πορων λιγοτερο σημαντικη. Επίσης μια επιχείρηση στην ακραία περίπτωση μπορεί να πορευτεί και με μηδενική δοίκηση ανθρώπων! Δεν είναι ετσι. Θεωρητικα αλλα και πρακτικα το τμημα ανθρω.πορων υφισταται σε επιχειρησεις απο 100 ατομα και πανω. Για μικροτερο αριθμο ατόμων τη διοικηση αυτου του τυπου την ασκει ο διευθυντης του καθε τμήματος ως προσθετη λειτουργια. Ακομα και όταν υπαρχει τμημα ανθρ.πορων, ο εκαστοτε διευθυντης πάντα θα εξασκει μια μικρη εστω μορφή διοικησης αυτου του τυπου. Πρεπει δηλαδη η διοικηση, όποιο μεγεθος και να έχει η επιχειρηση, να γνωριζει αν χρειάζεται προσθετο προσωπικο, που χρειαζεται αυτο το προσωπικο, ολα τα ζητηματα για το υπαρχον προσωπικο (προβληματα,παραπονα κτλ) καθως και πολλα αλλα που θα τους οδηγησουν να βελτιωσουν τα job descriptions και την ικανοποιηση του εργαζομενου. Μην ξεχναμε οτι στοχος της κάθε εταιριας πρεπει να ειναι η εναρμονιση των στοχων του ατομου με τους στοχους της εταιριας.Να νιωθει δηλαδη την εταιρια πολυ κοντα του. Λίγο ή πολύ ο κάθε εργαζόμενος θα κάνει αυτό που πρέπει. Ο κάθε εργαζόμενος δεν πρεπει να κανει αυτο που πρεπει αλλα να δωσει το maximim που μπορει. Αυτο ειναι και ενας απο τους σκοπους του επαγγελματος αυτου(αυξηση παραγωγικοτητας που λεγαμε). Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού αμοίβονται συνήθως κατά 10% λιγότερο περίπου από σε σχέση με άλλες "δυνατές" διευθύνσεις!Τίποτα δεν είναι τυχαίο Αυτη τη μέτρηση δεν τη γνωρίζω για να ειμαι ειλικρινης. Υ.Γ: Προσωπικα στη διοικηση πληροφοριακων εργαζομαι, οποτε ότι γραφω δεν έχει ιχνος συναισθηματισμου. Απλη συζητηση κανουμε. Φιλικα.
Filos19 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Ναι όντως έχεις δίκιο και μου άρεσαν αυτά που είπες. Εγώ αναφέρθηκα κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις όπου οι διοικήσεις "γενικότερα" είναι πιο χύμα, πόσο μάλλον οι διοίκηση ανθρώπινων πόρων όπου πολλές φορές "υποεκτιμάται" και ο καθένας κάνει ότι του κατέβει. Ναι συμφωνώ ότι στόχος του κάθε οργανισμού είναι οι εργαζόμενοι να δίνουν το maximum των δυνατοτήτων τους αλλά δεν συμφωνείς ότι η ευθύνη ενός διευθυντή ανθρωπίνων πόρων είναι σχετικά μικρότερη (σε σχέση με το έργο που έχει να κάνει) από αυτή του υπεύθυνου πληροφοριακών συστημάτων ή της παραγωγής? Στα τελευταία τμήματα για να σου εξηγήσω τι ενοώ ο διευθυντής κρίνεται με βάση το 1+1=2 και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα(πχ αποδοτικό σύστημα, ελαχιστοποίηση προβληματικών προιόντων κτλ) ενώ στους ανθρώπους δεν μπορείς να πεις ο στόχος επετεύχθη αφού προφανώς οι άνθρωποι είναι ο πιο σύνθετος παράγοντας(συντελεστής παραγωγής όπως είπες) σε εναν οργανισμό.(μπορεί και να έχω άδικο διόρθωσε με) Για αυτούς τους λόγους και όπως είπε κάποιος πιο πάνω η ΔΑΔ είναι παρεξηγημένη (από κάποιους) και θεωρείται ως τμήμα ξυσίματος... ΥΓ Σε καμία περίπτωση εγώ δεν πιστεύω πως δεν είναι χρήσιμη η ΔΑΔ, το αντίθετο. Δεν πάυει όμως η δουλειά και τα αποτελέσματα της να είναι πιο "ασαφή" από αυτά άλλων τμημάτων.
Critter Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Εγώ αναφέρθηκα κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις όπου οι διοικήσεις "γενικότερα" είναι πιο χύμα, πόσο μάλλον οι διοίκηση ανθρώπινων πόρων όπου πολλές φορές "υποεκτιμάται" και ο καθένας κάνει ότι του κατέβει. Κάλα, αυτο που λες ειναι κλασσικο στις μικρες επιχειρησεις αλλα να ξερεις οτι αυτες οι επιχειρησεις θα παραμεινουν μικρες. Για να μεγαλωσει μια επιχειρηση πρεπει να στηθει σωστα (με τα οποια περιθωρια λαθους φυσικα) απο την αρχη. Αυτο σημαινει οτι απο τη στιγμη που η εταιρια εχει πχ απο 10 ατομα και πάνω, πρεπει να τηρει οργανογραμμα με καθορισμενα job descriptions, σωστη ιεραρχια κτλ. Ναι συμφωνώ ότι στόχος του κάθε οργανισμού είναι οι εργαζόμενοι να δίνουν το maximum των δυνατοτήτων τους αλλά δεν συμφωνείς ότι η ευθύνη ενός διευθυντή ανθρωπίνων πόρων είναι σχετικά μικρότερη (σε σχέση με το έργο που έχει να κάνει) από αυτή του υπεύθυνου πληροφοριακών συστημάτων ή της παραγωγής? Ναι, εξαρταται τη σκοπια απο την οποια βλεπεις το θεμα. Για παραδειγμα ο διευθυντης προμηθειων αν δεν οργανωσει σωστα τις αποθηκες του και ακολουθησει πχ LIFΟ, τοτε θα βρεθει ξαφνικα με τονους ληγμενα προιοντα. Η ζημια που θα επιφερει αυτο στην εταιρια είναι μετρησιμη μεσω του πληροφοριακου συστηματος που ελεγχει τις παρτιδες, κατι που σημαινει οτι για τα ληγμενα μπορει να φταιει και το πληροφοριακο συστημα αν δεν δουλευει σωστα. Έχουν λοιπον το αγχος για τις άμεσες ζημιες που μπορει να προκαλεσουν στην εταιρια. Η διοικηση ανθρ επειδη ασχολειται με εμψυχο δυναμικο μπορει να κατηγορηθει για το οτι προσελαβε πχ εναν υπαλληλο σε καποιο ποστο που τελικα δεν χρειαζοτανε ή για 1000 αλλους λόγους που παντα σχετιζονται με υπαλληλους. Εδώ όντως οι αλλοι διευθυντες που ανεφερες φαινεται να εχουν περισσοτερες ευθυνες και πιο δυσκολη δουλεια. Αυτη η σκοπια ειναι ουσιαστικα η ποσοτικη σκοπια. Στα τελευταία τμήματα για να σου εξηγήσω τι ενοώ ο διευθυντής κρίνεται με βάση το 1+1=2 και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα(πχ αποδοτικό σύστημα, ελαχιστοποίηση προβληματικών προιόντων κτλ) ενώ στους ανθρώπους δεν μπορείς να πεις ο στόχος επετεύχθη αφού προφανώς οι άνθρωποι είναι ο πιο σύνθετος παράγοντας(συντελεστής παραγωγής όπως είπες) σε εναν οργανισμό.(μπορεί και να έχω άδικο διόρθωσε με) Κοιτα, η σωστη προσληψη ειναι πολυ σημαντικο πραγμα. Το ιδιο ισχυει και για τον αριθμο τον υπαλληλων. Ειναι λιγοι οι πολλοι? Τι συμφερει να κανει μια εταιρια? Να παρει 10 υπαλληλους με 1000? ο καθενας ή να παρει 5 με 2000? ο καθενας και προφανως περισσοτερα προσοντα?Η μηπως συμφερει να παρει 10 με 2000? και περισσοτερα προσοντα γιατι ετσι θα εκτοξευσει τις πωλησεις της? Πιο ειναι το προφιλ του υπαλληλου που χρειάζεται σε σχεση με την εταιρια και το ποστο του?Μου κανει καποιος που εχει τελειωσει το MIT και ειναι μαμουχαλος και αντικοικωνικος ή θελω εναν που έχει τειλειωσει το Αριστοτελειο και ειναι επικοινωνιακος τυπος? Σκέψου οτι αν το τμημα αυτο δεν ανιχνευσει ολα αυτα και γινει στο κουτουρου μια προσληψη όπως γινεται σε αρκετες μικρες εταιρίες, τοτε θα εκπαιδευεται ένας ανθρωπος για μήνες, δεν θα αποδωσει και στο τελος θα απωληθει με πολλαπλες συνεπειες για την εταιρια : 1.Αντε βρες αλλον 2.Αντε εκπαιδευσε τον παλι τοσους μηνες 3.Και περιμενε να αποδωσει μετα απο αρκετο καιρο. 4.Και σκεψου να εχεις κανει παλι λαθος επιλογη!!!! Ουσιαστικα έχεις πεταξει λεφτα μισθων 3 μηνων, εχεις διαφυγοντα κερδη απο την αγορα και θα κανεις αλλο τοσο ωστε να αρχισει να αποδιδει αυτη η θέση ΑΝ ο επομενος ειναι σωστή επιλογή.Ασε που σου εχουν σπαει και τα νευρα. Επισης ενα μέρος την προοδου του υπαλληλου χρεωνεται στο τμημα ανθρ.πορων αλλα οντως ειναι μη μετρησιμο. Επομενως το αν εχεις κανει τις σωστες επιλογες ειναι μετρησιμο και μπορει να στοχοποιηθει. Αυτα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.