Προς το περιεχόμενο

linux suse einai professional??


Dream Walker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει το SUSE Linux Enterprise Server

http://www.novell.com/products/server/

 

και το SUSE Linux Enterprise Desktop

http://www.novell.com/products/desktop/

 

BTW, γιατί Suse; Εκτός και αν σε περιορίζουν συγκεκριμένοι επαγγελματικοί λόγοι ίσως να ήθελες να ρίξεις μία ματία και σε άλλες distro. Π.χ. Ubuntu που είναι δωρεάν και σου δίνει απεριόριστη πρόσβαση στα repositories του. Αν σε ενδιαφέρει η επί χρήμαση στήριξη νομίζω αυτό μπορεί να το αναλάβει η Canonical.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιό ακριβώς είναι το ή τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα XP «professional», και τα οποία θα ήθελες να έχει το Linux;

 

 

Ίσως το marketing της Microsoft έκανε γνωστότερα τα Windows Professional!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευώ ότι ο Dream Walker ανησυχεί μήπως από το Suse του λείπουν features που θα υπάρχουν σε πιο advanced έκδοση του λειτουργικού. Αλήθεια ποία είναι η διαφορά του Suse Server και του Desktop; Δεν μπορεί με την μία έκδοση να εγκατασταθούν τα απαραίτητα και να την μετατρέψεις στην άλλη;

 

@Dream Walker: Το Linux είναι ένα και σαν λειτουργικό σύστημα Gnu/Linux αποτελείται από πολλά επιμέρους προγράμματα, όλα δωρεάν. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία στοιχειώδη εγκατάσταση που απλά σε βγάζει σε command line και αν έχεις φαρδιά μπουριά στο Ιnternet να εγκαταστήσεις ότι θέλεις.

 

Σχεδόν κάθε μεγάλη διανομή έχει δικούς της χώρους στο Internet (repositories) από τους οποίους μπορείς με μία μόνο εντολή να εγκατστίσεις πακέτα για το σύστημα σου. Π.χ. στο Debian:

 

apt-get install apache

 

και να τρέχεις web server στο desktop pc σου. Αν πάλι θέλεις να μοιράζεσαι αρχεία με windows pc

 

apt-get install samba

 

Δεν έχει κάποια διαφοροποίηση σε Professional ή Home ή οτιδήποτε άλλο.

 

Συγκεκριμένα για το Suse αυτό γίνεται με ένα πρόγραμμα που λέγεται yast2 και είναι το Control Panel του Suse. Ισως κάποιος γνώστης να μας διαφωτίσει ποία η πολιτική της για πρόσβαση στα repositories. Υπάρχουν διαφορετικά για Enterprise Desktop και Enterprise Server;

 

Πάντως όποια και να είναι η πολιτική της Suse μπορείς πάντα να πας στην σελίδα του κατασκευαστή του προγράμματος και να το κατεβάσεις, να το μεταγλωττίσεις και να το εγκαταστήσεις από εκεί. Δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θελω να ρωτησω και εγω κατι...εχετε ακουσει τιποτα για το ubuntu?????ειναι κατι σαν linux και αυτο????ακουω απο εναν φιλο πως ειναι πολυ καλο..θα ηθελα να ακουσω καμια γνωμη πριν το αγορασω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρόσθετα ότι και με Fedora Core κάνεις μια καλή αρχή (σαν και του λόγου μου)

 

όταν μάθω αρκετά και νιώθω άνετος με το νέο μου λειτουργικο (εδώ και 2 μήνες δν σταμάτισα να διαβάζω φόρουμς για να μάθω νέα πράγματα :P)

θα προχωρήσω σε arch μιας και τόσα καλά έχουν ακουστεί.

 

 

Στο θέμα μας τώρα , για το (Ku/U/Xu)buntu θα το σύστηνα σε όλους , γιατί ακόμα και μερικοί σκράπες συμφοιτητές/τριες, που το μόνο που ήθελαν ήταν chat /downloading και media use , πίνουν νερό στο όνομα τους που δεν κολλάνε ιούς , κι ούτε που " το πρόγραμα σαν τον internet explorer" δεν πετάει νέα παράθυρα με ΧΧΧ συνέχεια(πραγματική ατάκα :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωστή λόγω διαφήμισης είναι, αλλά όχι ότι είναι και η μόνη που είναι εύκολη! Μάλιστα υπάρχουν και πιο εύκολες. τύπου Mandriva και Suse. Το μόνο κακό με τις τελευταίες είναι ότι δεν υπάρχει official forum αν δεν πληρώσεις. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε σ' αυτό αφού υπάρχουν πάρα πολλά άλλα forums. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι οι διαφορές!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...