Dr_73 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Το παιχνιδι σερνονταν σε athlon 3200+ 64.....Αν ειναι δυνατον....! H CPU δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία σε αυτά τα παιχνίδια. Σημαντικότερος είναι ο ρόλος της ... GPU !!!
gust Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 GPU? Τι εννοεις? Η μνημη παιζει μεγαλο ρολο το ξερω,ομως και παλι αυτο δεν δικαιολογει τις υπερογκες απαιτησεις του παιχνιδιου!Ελπιζω σε μελλοντικο patch να βελτιωθει η κατασταση και να γινει πιο σωστη κατανομη της χρησης μνημης στο gothic 3.(τουλαχιστον κατι τετοιο ακουγεται) Κατι ακομα που γραφτηκε και θεωρω καπως αδικο ειναι οτι χαρακτηριστικε αρνητικα η υπερβολικη ελευθερια κινησης στον κοσμο του oblivion.Ναι, μπορει αυτο αρχικα να προκαλει μια συγχηση ομως ενα πραγματικο rpg θα πρεπει να δινει στον παικτη οσο το δυνατον μεγαλυτερη ελευθερια πρωτοβουλιας. (για να γινω κατανοητος: π.χ. θες να τελειωσεις το main quest το τελειωνεις, εαν ομως θες πραγματικα να το "παιξεις" εξερευνητης και να "χωσεις" τη μυτη σου και σε αλλες υποθεσεις εχεις μια ποικιλια quests----Ετσι πιστευω ικανοποιουνται ολα τα γουστα!)
Arioch79 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Oblivion: Πανέμορφα γραφικά, ατμόσφαιρα, μουσική, quests. Χάνει λίγο στο interaction με τους NPCs οι οποίοι φαίνονται λίγο "κούφιοι", αλλά νομίζω ότι η γενική εντύπωση που αφήνει είναι θετικότατη. Neverwinter Nights 2: Καθαρόαιμο RPG! Πιστεύω ό,τι πλησιέστερο θα μπορούσε να βγει στις μέρες μας σε paper and pen RPG (προσοχή: δεν κάνω ιερόσυλες συγκρίσεις με Planescape: Torment και Baldur' s Gate, απλά στις μέρες μας εκτός από ένα δυνατό story και χαρακτήρες με βάθος, οι δημιουργοί καλλούνται (ή μάλλον τους επιβάλεται) να δημιουργήσουν κι έναν "eye candy" κόσμο, πράγμα που τους περιορίζει στον σχεδιασμό της role playing aspect του παιχνιδιού). Gothic 3: Δεν το έχω δει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Φίλοι μου που το έχουν δει όμως, έχουν αντιμετωπίσει πολλά bugs (χώρια από τις τεράστιες απαιτήσεις του παιχνιδιού). Παρ' όλα αυτά όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με την αρχική εντύπωση που τους άφησε το παιχνίδι (μέχρι να τους σπάσει τα νεύρα με τα bugs), η οποία ήταν ακόμα καλύτερη κι από του Oblivion. Αν ρυθμιστούν αυτά τα προβλήματα, σίγουρα θα πρόκειται για αξιόλογο τίτλο. Dark Messiah of Might and Magic: Παρακολουθούσα το hype για το συγκεκριμένο παιχνίδι πολύ καιρό πριν βγει, οπότε δεν ξενέρωσα όπως πολλοί άλλοι που έμαθαν εκ των υστέρων ότι δεν πρόκειται παρά για ένα hack and slash action game (τα μόνα RPG στοιχεία είναι τα skills). Εντυπωσιακό και καινοτόμο σύστημα μάχης, πολύ διαδραστικό και visceral. Πολύ ρεαλιστική κίνηση του χαρακτήρα. Αλλά όχι και RPG αυτό το πράγμα. Άλλο ένα μείον, η χρήση της Source Engine. Με High Settings το παιχνίδι είναι απίστευτα unplayable, ενώ με medium τα γραφικά του είναι πολύ μέτρια για παιχνίδι του 2006 (έχω sempron 3100+, nvidia 7600GS 256, 1 GB ram). Ήταν η πρώτη φορά που κώλωσε η κάρτα μου. Ως φαίνεται αυτή τη μηχανή πρέπει να τη χρησιμοποιεί μόνο η Valve (είδαμε τι πάθανε και στο Vampire: Bloodlines).
Dr_73 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 GPU? Τι εννοεις? Η μνημη παιζει μεγαλο ρολο το ξερω,ομως και παλι αυτο δεν δικαιολογει τις υπερογκες απαιτησεις του παιχνιδιου! Εννοώ ότι δυστυχώς για τα παιχνίδια αυτής της κλάσεως γραφικών, πέρα από γρήγορο επεξεργαστή μπόλικη μνήμη, απαιτείται βαρβάτη κάρτα γραφικών. Και με τα σημερινά δεδομένα τέτοιες κάρτες γραφικών είναι αυτές που κάνουν 500+ ΕΥΡΩ. Το OBLIVION το έχω δει σε pc φίλου που διαθέτει κάρτα 7950GX2 και απλά δεν παίζεται. Είναι άλλο παιχνίδι τελείως διαφορετικό από αυτό που βλέπω στο δικό μου. Προσωπικά από τα παιχνίδια που αναφέρετε, είχα παίξει 3 εβδομάδες OBLIVION. Η κύρια αποστολή είναι μικρή, αλλά τα subquests έχουν αρκετή διάρκεια. Ο κόσμος του είναι απίστευτος και τα γραφικά είναι φανταστικά. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με pen&paper RPG . Για μένα το OBLIVION είναι το καλύτερο, έχοντας περάσει στο παρελθόν μήνες παιχνιδιού με το MORRORWIND. Πιστεύω ότι θα βγάλουν και expansions ώστε να αυξηθεί το βάθος του παιχνιδιού. Το NEVERWINTERNIGHTS2 το έχω παίξει 2-3 ώρες. Είναι προφανώς παιχνίδι για τους γνώστες των pen&paper RPG, στους οποίους δεν ανήκω. Με κουράζει η κίνηση της κάμερας. Όπως με δυσκολεύει και η χρήση ομάδας , σε αντίθεση με το OBLIVION που έχεις μόνο ένα χαρακτήρα. Δυστυχώς μου συνέβει μια τραγωδία, ένας ανηψάκι μου έσπασε το σκληρό δίσκο που είχα βγάλει από τον υπολογιστή και χάθηκαν τα saves μου του OBLIVION. Έτσι θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσω από την αρχή ... Τραγωδία. Κανένας σας να μην το πάθει. Να σώζετε πάντα αντίγραφο των saves σε κάποιο δισκάκι ή flash ...
gust Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Σε καταλαβαινω dr_73.Εφαγες μεγαλη πικρα.Καλο κουραγιο! Εχτες το βραδυ εγκατεστησα το nw2 και επαιξα καμια ωριτσα. Μου φανηκε πολυ συμπαθητικο (λεπτομερειες αργοτερα...) Πηγα να κανω autoupdate και ενω ειχα 5 gb ελευθερο χωρο κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης του patch μου βγηκε ειδοποιηση οτι γεμισε ο σκληρος....? Ακυρωσα το patcaρισμα ωσπου να κανω λιγο χωρο. Τοσο μεγαλο ειναι αυτο το patch ρε παιδια?
Arioch79 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Το patch είναι μικρό (νομίζω γύρω στα 85 mbs), αλλά για κάποιο λόγο που δε γνωρίζω πρέπει να έχεις 7 GBs ελεύθερα στο σκληρό για να το εγκαταστήσεις. Go figure...
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2006 85 MBs δεν είναι μικρό patch ακριβώς.
Blackman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 1)Oblivion: Ελεύθερο...έξυπνο...όμορφα γραφικά...προσωπικά όλα του 1ο προσώπου με ζαλίζουν μετά από κάποια ώρα παιχνιδιού οπότε και μετά από κάποιες ώρες το παράτησα. 2)Σαν παίκτης pen&paper D&D το neverwiter nights 2 μου δίνει το υπέρτατο 'ναρκωτικό'. Η έννοια του εθισμού (από τα λίγα παιχνίδια που έχω αγοράσει) και μου δίνει όλη την χαρά και την αίσθηση όταν παίζω real D&D και φυσικά στο κατάλληλο επίπεδο δυσκολίας. Απλά υπέροχο και περιμένω να κατεβάσω και mods...αφήστε που ξεκίνησα νε φτιάχνω στο Toolset την ιστορία που παίζω στο real D&D με τους φίλους μου. Τα άλλα δύο παιχνίδια δεν τα έχω παίξει...και στην παρούσα φάση δεν με ενδιαφέρουν καθότι το NWN 2 με έχει καλύψει σε αυτό που θέλω να παίζω. P.S. Ξέρετε τι έιναι να έχεις MONK και εκεί που έρχετε το δαμάλι να σε σφάξει και είσαι λίγο πριν τον θάνατο ...να 'πιάνει' το flurry of blows και να είναι όλα critical hits και να του δίνεις τα δόντια του για επιδόρπιο?Απίστευτη αίσθηση. Ή εκεί που σε κάνουν ντου 5 άτομα...ο Wizard σου τους σκάει μία fireball και κάνουμε πάσχα?Αντίστοιχα συμβαίνει και όταν έρχετε μία κατσαρίδα και σου πετυχαίνει critical και βλέπεις τον Bane (ο θεός της καταστροφής) σε πρώτο πρόσωπο. NWN 2 ...AD&D rulez
blueviper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Ξέρεις τι είναι φίλε Blackman να βγαίνουν από το Sunken Flagon Inn 3 ετοιμοπόλεμοι μπρατσαράδες και 2 αμαζόνες, το σύνολο 5, και να βλέπεις μονάχα τη μούρη σου και τη Shara?! Αίσθηση απίστευτου bug! Ακόμα καλύτερα όταν ξαναμπαίνεις και έχουν χαθεί για τα καλά οι companions και κοπανιέσαι κι εσύ στον τοίχο που έκανες save πριν μια ώρα! Κατά τα άλλα, πραγματικά το γουστάρω ιδιαίτερα το NW2.
Golum Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 oblivion h sinexeia tou monadikou morrowind alla me ekseligmena grafika par ola auta parameni monadiko NWN 2 an eixe vgei se massive multiplayer auto to game mallon tha xana tin douleia mou
Blackman Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 blueviper...τα bugs διορθώνονται... η αίσθηση που σου δίνει ακόμα και έτσι παραμένει μοναδική. α...και θα συμφωνίσω με τον Golum
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Ερώτηση: Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το morrowind που μου άρεσε πολύ περισσότερο από το oblivion, κυρίως λόγω της ποικιλίας των διάφορων περιοχών αλλά και για το γεγονός ότι τα τέρατα δεν ανεβαίνουν επίπεδο μαζί σου, κάνοντας έτσι το leveling μια άσκοπη απασχόληση (γιατί να ανεβαίνεις level όταν ανεβαίνουν level και οι αντίπαλοι σου; ). Αντίθετα στο morrowind, το να ανέβεις lvl ήταν απαραίτητο για να επισκεφτείς κάποιες περιοχές. Γενικότερα, εξαίτιας αυτού, δεν αισθανόσουν ποτέ ασφαλής στο morrowind, ενώ αντίθετα στο oblivion ένιωθα συνεχώς ότι με "φροντίζαν" οι δημιουργοί του παιχνιδιού. Πολύ πιο έντονη εμπειρία βρήκα το να πρέπει να ρωτήσω οδηγίες προτού πάω στο δάσος γιατί φοβόμουν μην πέσω πάνω σε κανέναν ανίκητο εχθρό, παρά αυτό το "άντε πάμε και ότι και να πέσει μπροστά μας, αποκλείεται να μην μπορούμε να το νικήσουμε". Κοινά στοιχεία που μου αρέσουν πολύ σ'αυτά τα παιχνίδια είναι ότι δεν έχουν party, ότι είναι εντελώς free στην εξερεύνηση τους και ότι το σύστημα leveling μαθαίνεται αυτόματα. Πχ δεν έχω καταφέρει ακόμα να τελειώσω το Planescape torment παρόλο το εξαιρετικό του σενάριο, γιατί βαριέμαι να κάτσω να μάθω το σύστημα των D&D και τα hit points. Επίσης μου τη σπάνε (όπως είπα) τα party. Θέλω μοναχικούς ήρωες! Ποιό παιχνίδι θα προτείνατε σε μένα; Το NW απορρίπτεται φαντάζομαι λόγω του leveling. Δε με νοιάζει αν είναι παλιό παιχνίδι ή καινούργιο. Ατμόσφαιρα θέλω, μοναχικό ήρωα, ανοιχτή δράση (αλλά με νόημα). Α! Επίσης ωραία μαγικά! Δε μου άρεσε καθόλου που αφαιρέθηκε το levitation από το oblivion. Ας γίνεται πιο εύκολο το παιχνίδι με κάποια κόλπα. Δεν είναι προβλήματα αυτά. Δε μου αρέσει να προσπαθεί το παιχνίδι να αμυνθεί απέναντι σε περίεργες τακτικές παικτών. Καμιά πρόταση; Ζητάω πολλά; Μπα...
blueviper Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2006 Το τέλειο rpg...Pacman. Μοναχικό ήρωας, ατμφοσφαιρικότατο (ειδικά όταν ξεκινάει με τη μουσικούλα "τούρι τίρου τίρουτου"), ανοιχτή δράση (όπου θέλεις πας) και περισσότερο νόημα από το να καταπίνεις χάπια-μπίλιες την ώρα που σε στοιχειώνουν τα φαντάσματα της αυτοσυνείδησης δεν μπορώ να βρω. @Blackman Δεν αντιλέγω...φυσικά και διορθώνονται. Αλλά μιλάμε για χτυπητά προβλήματα σε τέτοιες περιπτώσεις κι έχει γενικώς παραγίνει το κακό με τα παιχνίδια που κυκλοφορούν και το ουσιαστικότερο beta testing γίνεται εκ των υστέρων και το ψοφάμε στα patches και τα updates. Η πίεση χρόνου μας έχει καταντήσει τσαπατσούληδες για να μην πω patchατσούληδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.