zinas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους. Έχω δημιουργήσει μία κενή φόρμα με ένα ToolStripMenu. Η δομή του menu είναι: File->New-><εμφανίζεται μια λιστα> Η λίστα δημιουργείται αυτόματα κατά την έναρξη, διαβάζοντας ένα xml αρχείο. Στο xml η πληροφορία που υπάρχει είναι το Name και το Text του ToolStripMenuItem, καθώς και ένα string, που θέλω να περνάω τελικά στο event που καλείται όταν κάνω κλικ σε μία από της επιλογές της λίστας. Όμως, απ'ότι είδα ο μόνος τρόπος να ορίσω το event είναι: menuItem.Click += new System.EventHandler(this.ToolStripMenuItem_Click); που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να περάσω επιπλέον παραμέτρους. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό? Έχω βρει μία λύση, αλλά δεν είναι και η καλύτερη (αναθέτω στο Tag του ToolStripMenuItem το string που θέλω, οπότε όλα δουλεύουν). Ευχαριστώ
gcapnias Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δεν δουλεύει έτσι... Μπορεί να περνάς εσύ τη delegate function με σκοπό να ξέρει το πρόγραμμα, ποια function θα λάβει το event, αλλά στον ορισμό της function μπορείς να ορίσεις παραμέτρους - κάθε function που έρχεται να ικανοποιήσει ένα event έχει 2 παραμέτρους από default, το object που προέρχεται το event, και το EventArgs που μπορεί να έχει παραμέτρους που περνάει ο χρήστες στο event ή να πάρει κάποιο status από το event και να γυρίσει πίσω σε μια function... Γενικά η μορφή μιας function που κάνει handle ένα event είναι: void event_handle(object sender, EventArgs e) George J.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.