Προς το περιεχόμενο

Αγορά i965P mobo. Γνώμες pls...

parsifal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παληκάρια μου! Τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πάρω μία νέα motherboard και όπου να'ναι ακολουθούν και τα λοιπά παρελκόμενα. Θέλω να ξεκουράσω το άλλο "παληκάρι" της υπογραφής μου που απ'το 2002 έχει πατήσει το XviD encoding της ζωής του, αλλά δυστυχώς δεν επαρκεί για να με βάλει στον κόσμο των AVC codecs!

Είμαι λοιπόν μεταξύ των ABIT AB9, AB9 Pro, Gigabyte DS4 και ASUS P5B. Θα ήθελα πολύ π.χ. μία ASUS με 975Χ, αλλά αν το πάω έτσι για κάθε component, θα το συναρμολογήσω το σύστημα του χρόνου το καλοκαίρι! Γι'αυτό έθεσα ως απόλυτο όριο την τρέχουσα τιμή της AB9 Pro που είδα σε γνωστό eshop (162EU). Προς το παρόν, είμαι πολύ μπερδεμένος, καθώς από Gigabyte είχα πολύ καλές εντυπώσεις ως τώρα, τόσο στο PC μου και του αδερφού μου όσο και σε φίλων που έχω συναρμολογήσει, ενώ σε ένα thread κάπου εδώ γύρω, γνωστός και ευηπόληπτος συμφορουμίτης προτείνει με όριο τα 140EU την AB9.

Από τις 4 προαναφερθείσες, υπάρχει φίλος που έχει αγοράσει κάποια? Εντυπώσεις σχετικά με θέματα συμβατότητας με μνήμες, προβλήματα BIOS ή άλλα λεπτά σημεία που κατά την κρίση του πρέπει να προσεχθούν?

Ευχαριστώ που διαβάσατε εώς εδώ, και τώρα η σειρά σας. Παρακαλώ μη σπρώχνεστε όμως, ένας ένας!!!

(OMG, το 1000στο μου post! 4+ χρόνια μου πήρε. Τί κερδίζω??? :P )

Δημοσ.

Τουλάχιστον για την Abit AB9 Pro (που έχω) είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Από συμβατότητα με μνήμες δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα (Corsair XMS2 DDR2 @ 800MHz) και κάποια προβλήματα με άλλες μνήμες λυθηκαν με κάποιες νεότερες εκδόσεις του BIOS.

Είναι αρκετά σταθερή και ο C2D6600 λειτουργεί ομαλά στα ~3.5GHz, τουλάχιστον για κάποιες ώρες μιας και τον επανέφερα @3GHz. Έχει τη δυνατότητα για αρκετές ρυθμίσεις για o/c αν και κάποιοι extreme του είδους ίσως θα θελαν και κάτι παραπάνω (πχ μεγαλύτερο εύρος επιλογής στις τάσεις), πάντως εμένα με υπερκαλύπτει.

Σχετικά με την μη Pro έκδοση, οι διαφορές είναι:

α) Υποστήριξη 5-6 παραπάνω SATA

β) 2 Gbit LAN ένταντι ενός της απλής

γ) Δυνατότητα για raid σε internal HDD

Κερνάς τούρτα; :)

edit: Τα μόνα αρνητικά που έχω δει ως τώρα είναι:

α) Το χρώμα στο BIOS :P ( ροζ;; )

β) Το ότι έχει ένα κάρο controllers που θέλουν κανα λεπτό να φορτώσουν κατά το boot

γ) Αν κάνεις o/c στη CPU και δε μπορεί να κάνει boot εξαιτίας αυτού τότε κάνει reset τα MHZ της στην προηγούμενη (λειτουργική) κατάσταση ενώ αν κατεβάσεις αρκετά τα timings των μνημών πρέπει να κάνεις clear cmos από το jumperάκι -ίσως να συμβαίνει σε όλες τις m/b δεν το ξέρω-.

δ) Το να κάνεις clear cmos απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία μιας και δεν είναι στην πλέον ευπρόσιτη, για το χέρι, θέση.

Προσωπικά τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι ικανό να με κάνει να μετανοιώσω για την απόκτιση της :)

Δημοσ.

Ego proteino Gigabyte file mou. Apo oses exo dei live(kai pistepse me, tis exo dei sxedon oles ;) ) mou fanike i pio dynati... statherotati k aprovlimatisti me o,ti ti dokimasame. :D sa defteri tha sou proteina P5B apo asus en AB9 tha tin evaza triti kyrios logo probs me mnimes alla itane k arxi otan tis protodokimasame(mporei ontos na lyhike me bios). i ab9 pro den pistevo pos aksizei ta parapano lefta opos proanefere kai o antonl ;)

tora sxetika me 975x mi xaliesai k toso mias k akougetai apo diaforous kataskevastes entona pos paei gia founto arxes Q1 2007. min ksexnas pos exeis idi poly kalytero antagonisti sto hi-end pou akouei sto onoma nForce i680... ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ antonl για το feedback!

paravatis, είσαι hardware tester? Από τα συμφραζόμενά σου, αυτό κατάλαβα.

min ksexnas pos exeis idi poly kalytero antagonisti sto hi-end pou akouei sto onoma nForce i680... ;)

Ναι, διάβασα μερικά πραγματάκια για τη νέα σειρά 6ΧΧ της nVidia, απ'ότι φαίνεται το 650 θα εξοπλίζει μητρικές στο όριο των χρημάτων που είμαι, όμως μέχρι να βγουν τα πρώτα μοντέλα...Αλλά και αύριο να έβγαιναν, με την ίδια λογική που πέρυσι απέτρεπα φίλο μου να πάρει μητρική με το φρέσκο τότε Radeon chipset για Athlon CPU, δε θα έπαιρνα μία με nVidia chipset.

Τέλος, ένα γενικότερο σχόλιο με αφορμή την προηγούμενη πρόταση και τα λεγόμενα του antonl: Τί κακό είναι αυτό με τον κύκλο ωρίμανσης των BIOS βρε παιδιά? Μέχρι και λίγα χρόνια πριν δεν ήταν έτσι τα πράγματα! Τώρα, κάθε μητρική που βγαίνει στην αγορά, αν δεν περάσουν 2-3 νεώτερες εκδόσεις BIOS δε θα πρέπει να ελπίζεις ούτε σε σταθερότητα ούτε σε καλό OC. Αν μάλιστα, βρεις και με την 1η RAM που να σου παίζει, χτυπάς μέσα στην κ..οφαρδία σου και ένα Τζοκερ...

Δημοσ.

λοιπόν παιδιά , επειδή και εγώ ετοιμάζομαι σιγά σιγά για αναβάθμιση , πραγματικά αυτό το θέμα με τα bios και τις ασυμβατότητες με μνήμες με έχει πολύ προβληματίσει. Μετά από πολλά χρόνια ο συγκεκριμένος χώρος εξακολουθεί να έχει προβλήματα , που αντιμετωπίζαμε 10 και βάλε χρόνια πριν .Δεν περίμενα ποτέ ,ότι μετά από τόσα χρόνια θα εξακολουθήσαμε να είχαμε προβλήματα με τις ασυμβατότητες μνημών κλπ .

Τέσπα , καλά κάνει το παλικάρι στην αρχή και ρωτάει για Mobo , για να ανοίγουν και σε μας τα μάτια , αλλά διαβάζοντας το post του , λες και ξαναδιαβάζω θέμα της προηγούμενης δεκαετίας .

Δημοσ.

H Asus ειναι Asus και αν δεν κανω λαθος ειναι η μονη που προσφερει, στο deluxe ομως, τις μνημες HyperX PC2-8500 στα 1066 Mhz!!!

Δημοσ.
H Asus ειναι Asus και αν δεν κανω λαθος ειναι η μονη που προσφερει, στο deluxe ομως, τις μνημες HyperX PC2-8500 στα 1066 Mhz!!!

Με μπέρδεψες, τί εννοείς ακριβώς? Τις δίνει δώρο με το πακέτο δλδ?

Δημοσ.

[offtopic]

lol :)

Σχετικά με τις μνήμες, ίσως αυτό συμβαίνει επειδή πλέον όλοι αγοράζουμε μνήμες kingston, corsair, ocz, twinmos etc κι όχι όπως πριν καμιά 10ετία+, που τουλάχιστον από τα άτομα που ξέρω, όταν ήταν να αγοράσουμε pc λέγαμε «βάλε και 16MB μνήμη (ό,τι να 'ναι - no-name)». Ίσως πλέον ο ανταγωνισμός και η προσπάθεια για εξέλιξη νέων/περισσότερων (μη απόλυτα συμβατών) τεχνολογιών έχει οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Οι no-name μπορεί να ήταν πιο αργές, να ζούσαν κάποιες φορές λιγότερο αλλά ίσως ακολουθούσαν την standard/πεπατημένη τεχνολογία. Προσωπική άποψη.

Για να μην πλατιάσουμε πιστεύω πως...

[/offtopic]

...όποια μητρική και να αγοράσεις τελικά θα μείνεις ικανοποιημένος. Από το λίγο research που 'κανα πριν ~1 μήνα δεν έπεσε στην αντίληψη μου κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Απλά τις ανάγκες σου να ζυγίσεις (πχ αν δε θες raid άσε την Abit AB9 Pro) κι αφού καταλήξεις σε m/b ρίχνεις και μια ματιά σε τυχόν ασυμβατότητα της μνήμης Α με τη μητρική Β.

Άντε και σύντομα διπύρηνος :)

Δημοσ.

είμαι πολύ μα πάρα πολύ ευχαρίστημένος απο την DS-4 της gigabyte,απο τήν αρχή δούλεψε

άριστα και μόλις της έβαλα(πανεύκολα),το τελευταίο rev.bios δουλεύει και με πολύ o/c σταθερότατη και κυρίως χωρίς θερμοκρασίες παράξενες,και με αρκετές επιλογές για τις μνήμες.

Δημοσ.

@parsifal: as poume oti pernane apo ta xeria mou polla deigmata k exo tin efkairia na ta skalizo k na ta tsekaro alla pio dieksodika k alla pio epifaneiaka. exoume omos k ena team pou ta skizei(burn in tests k alla epipona k vasanistika :P )kyrios oson afora statherotita se stock katastaseis(oxi toso o/c diladi).

epeidi anaeferthike k to thema mnimes. to i6xx(680 mono gia tora) einai fantastiko chipset!! me beta bios/drivers k engineering sample mobo epaikse me oti mnimi k na tou valame(ekdeiktika kingston, transcend, corsair k ocz). xaris sto EPP oi corsair k ocz rythmistikan aftomata sta volt, fsb k timings pou dinei o kataskevastis!! pragmatika, an den imoun kourasmenos tha sas elega ta panta gyro apo to 680...

to outline pantos tou chipset einai oti pleon OLES oi periferiakes leitourgies elegxontai apo afto. oxi opos se alla chipset pou o 2os lan controller itan px Marvell Yukon i o SATA Raid itan siliconimage... afto simainei 0 latency metaksy syskevon kalyteri aksiopoiisi ton poron tou systimatos kai apisteftes dynatotites.

endeiktika k pali, mporeis na kaneis bridge tous 2 controllers k na exeis 1ip k stous 2 me 2gbit taxytita. fysika 2 kalodia k 2 ports sto switch klp ase pou exei k priority. mporeis px na rythmiseis to WoW otan paizeis na exei high priority eno px to azureus na exei low k o mozilla medium. dld ping 110ms sto game kai gia ta ypoloipa o,ti perisepsei ;)

stamatao giati prepei na koimitho kiolas kapoia stigmi... :P

pantos an den efevga gia eksoteriko se merikous mines afti ti stigmi tha pigaina efkola gia i680 mobo, c2d 6400, 2gb cellshock ddr1000, 8800gtx se sli k enermax galaxy 1kw...

A! k ena teleftaio!! to i680 nomizo ypostirizei mexri ddr1133 fsb(de thymamai k 100% giati exo ta enimerotika tis nvidia sti douleia. ama ti thes tin pliroforia to koitao k sou leo)

Pantos eimai tis gnomis oti kalytera ena POLY kalo mobo me normal gyro gyro components para metria mitriki gia na kerdiseis kapou allou... To mobo einai pleon i kardia tou systimatos, oxi i cpu opos itan palaiotera.. ;)

Δημοσ.

@paravatis καλά μας τα λες με το τσιπάκι ι680 υποστηρίζει 1133fsb αλλά υποστηρίζει και γερά πορτοφόλια.π.χ. η EVGA θέλει 270 ευρώ και η asus 320-360 εδώ γερμανία.Είναι εξωφρενικό το ποσόν για μητρικές.

Δημοσ.

σε καποιο αλλο τοπικ για duο 2 core πριν 4 μερες την εψαχνα κι εγω με τα τσαιπακια 975 και 965....Πρωτη στο μυαλο η ιδια η υλοποιηση της ιντελ μιας και μαμα μητρικη με μαμα τσιπ,λεει πολλα το εχω δοκιμασμενο μια 2ετια τωρα.Απο εκει και περα πρεπει να εισαι ανοιχτος σε ολα τις ευκαιριες και αποφασισμενος στο τι θελεις(απο επιδοσεις και τιμη ευκολιες)απο την μητρικη.Εγω τελικα υστερα απο υπερβολικο ψαξιμο,παρατησα την υπολποιση της ιντελ μιας και asus και gigabyte υπερτερουσαν η μια και αλλη με καποιο διαφορετικο πλεονεκτημα μπορει και δυο, την πρωτη μου επιλογη....Στο δηλημα ομως προτιμησα την σιγουρια και την σταθεροτητα που προσφερει τσιπ και επηεργαστης ιδιας εταιριας.Ετσι πηγα στη λυση της ASUS DELUXE DH(232 ευρω).Βεβαια οπως ειχα πει και στο αλλο τοπικ ειχα καποια παραπανισια ευρω για ξοδεμα οποτε μαλλον μεχρι Χριστουγεννα με το ψαξιμο για τα υπολοιπα parts θα δουλεψει(πρωτα ο θεος)το καινουριο μηχανακι μου.Αν την ψαχνεις πολυ,τοτε μονο θα φτασεις στο επιθυμιτο αποτελεσμα.

Δημοσ.

01.gif Kingston HyperX PC2-8500 Ready (default overclock στα 1066 MHz) kingston.gif Δεν τις δίνει,καλά θα ήταν άμα έδεινε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...