Προς το περιεχόμενο

Berkeley Software Distribution's


trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kalispera stous bsdades kai oxi mono.

 

Kserei kapoios vasikes diafores free me open?

To tree tou filesystem exei megali diafora?

Ta packages apo ena apo ta tria distros trexoune se opoiodipote allo?

Diladi ta packages tou open trexoun se free kai se net?

 

To pf? paizei se linux to idio apotelesmatika oso trexei sto open?

Se free einai to idio isxiro?

 

 

Sorry pou egina kourastikos me tis erotiseis alla exo porwthei me to open.

Almost unix.

 

#a sorry

#a for the questions

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι τελείως διαφορετικά λειτουργικά, καθώς επί χρόνια έχουν δική τους codebase για τα πάντα. Τα binaries του ενός μπορούν να εκτελεστούν και στο άλλο (όπως και του linux) όμως αυτό δε σημαίνει ότι οι εφαρμογές που τρέχουν στο ένα δουλεύουν απραίτητα και στο άλλο. Οτιδήποτε είναι kernel specific ή απαιτεί Linux-threads τα οποία το openbsd δεν υποστηρίζει δεν θα τρέχει. Επίσης και άλλα πράγματα ενδεχομένως να μην παίζουν λόγω ορισμένων security τεχνικών που επιβάλλει το openbsd. Να εγκαταστήσεις πακέτα διαφορετικού *bsd επίσης δεν παίζει. Γενικά υπάρχουν αρκετά προγράμματα που δεν κάνουν καν compile στο openbsd αλλά το πιθανότερο είναι να καλυφθούν μια χαρά οι ανάγκες σου.

 

Αν δεν κάνω λάθος και το openbsd διαθέτει driver για freebsd UFS και το αντίστροφο.

 

Το PF είναι συγκεκριμένο για τον openbsd kernel και σχετικά πρόσφατα έγινε port στο freebsd. Για το Linux δεν υπάρχουν σοβαρά σχέδια να γίνει port αφού υπάρχει στον kernel το netfilter τόσα χρόνια που παρέχει ίδια λειτουργικότητα. Πάντως στο freebsd τρέχει άψογα, άλλωστε είναι πια default packet mangling software, αντικαθιστόντας το ipfw. Όπως ότιδήποτε έχουν βγάλει οι developers του openbsd είναι αξεπέραστο σε ποιότητα και πλήρως documented. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να το κάνεις το pf σε linux; Εκτός από το scrubbing (που απλά γίνεται με περισσότερους από έναν κανόνες) και το modulate state, όλα τα υπόλοιπα (και κάτι παραπάνω) γίνονται μια χαρά με netfilter/iptables ;-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

apoikos...δεν ξέρω αμα θυμάσαι αλλά είμαι λίγο ψυχάκιας με το security :twisted:

 

Οταν είδα πως δουλεύει το pf ανατρίχιασα.

Τι να πρωτοπώ? Οτι scannara το open me Slack και το open me πλάκωσε στα icmp με αποτέλεσμα να δουλεύει ο celeron 1.7 στο Slack 98-100% για μια ώρα?

:twisted: Να σκανάρεις ένα μηχάνημα και αυτό να σου κάνει ddos :twisted:

 

Πολλά υπουργεία έχουν open...αυτοί........ ξέρουν :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Re paidia den ksero ti ginete me ta bsd alla ego katebasa to FreeBSD 6.1

to ekana install (pragmatika distropo install pou pigene mpros piso sinexia)

episis to partition manager itan poli skliropiriniko gia mena toulaxiston alla me tis auto rimthlisis katafera kai to setara (to bsd mono tou diladi :P ) kai otan teliosa tin egkatastasi me petakse se se peribalon kosolas : WELCOME TO FREEBSD

pali kala pou epsaksa kati foroums brika pos kaneis apo default na mpis se parathiriko peribalon gnome me to epomeno boot

kai me bgazi lipon se ena lito gnome to opio kolage otan to epsaxna ligo kai ksana reboot..genika pisteuo sigoura apo network services mamai alla poli makria apo ta sigxrona ergalia...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αδικείς το Freebsd, οτιδήποτε θα περίμενε κάποιος από ένα σύγχρονο λειτουργικό υπάρχει διαθέσιμο, απλά όχι αυτόματα και όχι εκ προεπιλογής. Είμαι σίγουρος ότι αν ασχολούσουν θα έβρισκες όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι και θα εκτιμούσες πόσο προβλέψιμα και απροβλιμάτιστα συμπεριφέρονται τα πάντα, όπως και το πόσο πλήρες είναι το documentation του. Απλά η λογική χρηστικής προσέγγισής του είναι αντιφατική με τη λογική των windows.

 

Το pcbsd δεν προσφέρει τίποτα που δεν υπάρχει στο freebsd, απλά προσπαθεί να προ-σετάρει ένα windows-like περιβάλλον με τη λογική του "σκέφτομαι για τον χρήστη πριν από το χρήστη γιατί θεωρώ αυτονόητο ότι ο χρήστης δε θέλει/πρόκειται να σκεφτεί".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oreos o Tsolias Tux e? looooooooooool Den ksero pou akrivos mallon kapou sto google to brika sta images.:mrgreen:

 

Kai ego tora ebala na katebeni to pcbsd apo tin proti matia pou tou eriksa sto site

ida oti einai pio userfriendly kai sigoura autes oi ekdosis xriazonte sta teli tou 2006

pros 2007 gia na min tromazi o kosmos :twisted:

 

Tha to balo na to do poso filiko einai pisteuo oti genika auto to project tha ta pai poli kala gia na doume! :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Telika dokimasa to PCBSD 1.2... Ti na po...apla TELIO :-D

Litourgikotato - aplo - pliros ipostirizomeno !!!

 

Mia egatastasi olo grafika me 3-4 othones kai apla 10 lepta ipomonis mexri na egkatastathi ! me to epomeno boot apeuthias se KDE peribalon me ena link sto desktop gia to download site tou PCBSD...eki ta exei ola! ma ola!

mesa se 30 lepta eblepa dvd video microsoft fonts eixa firefox thinderbird openoffice kai polla alla kaloudia episis kai nvidia drivers.kai ola auta gia na ektastathoun apla kaneis klik sto paketo egkatastasis ! Enas taxitatos manager ksekinai kai apla se rotai an thes ikonidio sto Desktop i sto menu i kai sta 2.

kai auto ita.

KATAPLIKTIKI DOULEIA!!! SIGOURA AKSIZI NA TO DOKIMASETE! :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω κάνει τη μετάφραση του installer για την επερχόμενη έκδοση 1.3 του PCBSD και συμμετέχω από το Μαϊο του 2006 στο forum με το ιδιο nickname (Apatewna).

 

Θέλει δουλειά ακόμα αλλά έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που το φτιάχνουν και ακούω γενικώς καλά σχόλια για την λειτουργικότητά του.

 

Αναφορικά με το FreeBSD 6.1 και παραθυρικό περιβάλλον, που μίλησε κάποιος φίλος, δεν είναι δύσκολο αρκεί να κάνεις τα σωστά βήματα. Έχω μία σελίδα σημειώσεις με το τι πρέπει να κάνεις για να στήσεις FreeBSD 6.1 με το τελευταίο Gnome (2.16.1) και χωρίς να περιμένεις 4 μέρες compilation.

 

Είναι work in progress βέβαια, γιατί κατάφερα να στήσω το PCBSD στο RAID-1 που έχω και απεγκατέστησα το απλό FreeBSD. Eυχαρίστως θα κάνω post εδώ ότι έχω πετύχει μέχρι στιγμής.

 

Μία γρήγορη λίστα με το "τι έχω πετύχει μέχρι στιγμής":

 

FreeBSD 6.1 (kernel source installed)

Gnome 2.16.1 (with HAL) greek interface

Basic HAL configuration

Boot directly to Gnome

Latest Nvidia driver

Manual network configuration (I am using ethernet DSL router)

Dejavu sans Unicode fonts (supports Greek)

vlc media player (plays everything, streams too)

Linux firefox with plugins: flash7, acrobat reader 7, real networks, mplayer

 

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω γιατί το HAL (Hardware abstraction layer) έχει αρκετά πράγματα (access control lists per hardware) για τα οποία δεν βρήκα ακόμα κάποιο guide για να προχωρήσω.

 

Το HAL είναι καινοτομία για το FreeBSD (υπάρχει ήδη στο linux) γιατί είναι ένα layer ανάμεσα στο hardware και το interface του χρήστη. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να ξέρει λεπτομέρειες για το hardware απλά πρέπει να του έχουν δοθεί τα κατάλληλα δικαιώματα για να το χρησιμοποιήσει. Μέχρι πρότινος έπρεπε ο χρήστης να φτιάξει scipt Που να "ακούνε" τα διάφορα event μέσα στον πυρήνα και ακολούθως να κάνουν κάποιες ενέργειες (πχ mount cdrom).

 

Είναι μεγάλη ιστορία και απλά είμαι σε αναμονή κι εγώ για πιό πολλές λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά επειδή είμαι ολίγον άσχετος αλλά και επειδή μου φαίνεται ενδιαφέρον. Θέλουν εγκατάσταση ή υπάρχουν και σε liveCD?

 

Edit: Αναφέρομαι στο PC-BSD

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...