Προς το περιεχόμενο

Υψηλη θερμοκρασια σε LGA755

mprou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με παιρνει ενας φιλος μου τηλεφωνο πανικοβλημενος και μου λεει οτι ξαφνικα ο επεξεργαστης του ανεβαζει 70αρες θερμοκρασιες (σε bios) σε idle και τραβαει restart.

Του λεω να καθαρισει την ψυχτρα και να δει αν παταει καλα και μου μου λεει ολα οκ.

Επισης μου ειπε οτι με το που ανοιξει τον υπολογιστη μετα απο 1 λεπτο πιανει αυτες τις θερμοκρασιες ενω ειναι στα bios. Η οθονη του κουτιου ομως λεει οτι ο επεξεργαστης ειναι στους 30 βαθμους περιπου. Ουτε το ανεμιστηρακι γυρναει πιο γρηγορα, που σε 50 βαθμους κανει κανονικα σαν τρελλο.

Κανονικα τα παραπανω σημαινουν οτι δεν παταει καλα η ψυχτρα.

Μου λεει ομως οτι οταν την ακουμπαει, τσουρουφλιζει. Εκει σκαλωσα

Τωρα...η εμενα κατι μου διαφευγει ή αυτος δεν μου τα λεει καλα.

Θα παω απο κει αυριο να το δω αλλα ελεγα να παρω και μερικες γνωμες απο δω πρωτα

Δημοσ.

Εχω νεα. Πηγα να δω τον υπολογιστη. Ο φιλος μου ειχε βγαλει την ψυχτρα για να την καθαρισει που ηταν και η αιτια για την υψηλη θερμοκρασια στην αρχη αλλα οταν την ξαναεβαλε δεν παταγε καλα και με το που που ανοιγε ο υπολογιστης βαραγε 70αρες στα bios. 10 φορες την εβγαλα και την ξαναεβαλα αλλα τιποτα. Οταν την πιεζα με το χερι κατεβαινε η θερμοκρασια αλλα απο μονη της δεν επιανε καλα. Το προβλημα ειναι οτι ξαφνικα κολλησε το μηχανιμα στα bios.

Οταν το ανοιξα ξανα δεν εκανε τιποτα. Σαν να καηκε η cpu.Το κλεινω, βαζω βγαζω την cpu και μετα οταν πατησα το κουμπι για να ανοιξει ηταν νεκρος ο υπολογιστης. Σαν να καηκε το τροφοδοτικο. Τι εγινε τελικα; Ο αλλος τραβαει τα μαλλια του.

Δημοσ.

Εσυ τι λες να μην ειχε; Ειχαμε παρει μια arctic silver για να αντικαταστησουμε το υλικο που εχει απο την μανα της. Αλλα δεν ηταν εκει το προβλημα. Οντως... μαλλον η cpu ειναι για τα σκουπιδια.

Ο υπολογιστης που δεν αναβει καν, τι εγινε; Η λογικη λεει τροφοδοτικο αλλα πως εγινε αυτο; Γενικα το ολο το σκηνικο της θερμοκρασιας και της νεκρωσης με προβληματιζει. Δεν ειχαμε και τιποτα ευκαιρα εξαρτηματα για να κανουμε δοκιμες. Αυριο παει τεχνικο και βλεπουμε

Δημοσ.

θα μπορουσες πριν το πας σε τεχνικο...

να εβαζες την δικια σου cpu h τροφοδοτικο να δεις αν ειχαν καει...κ με τα λεφτα του τεχνικου να επερνε ψυκτρα...

ειναι p4 3.0-3.2 hyper technology?

Δημοσ.

pentium 4 3.0Ghz LGA755 Hyper. Μετα απο απο αυτο το σκηνικο φοβαται και ιδιος να τον αγγιξει. Οποτε καναμε κατι χειροτερευε. Μενουμε και σε μακρινη αποσταση ο ενας απο τον αλλον και δεν βρηκαμε και καποιον προθυμο να μας βοηθησει. Πικρα ο παλικαρος...

Δημοσ.

Καταρχάς απο οτι κατάλαβα πρέπει να του άλλαξες τα φώτα του επεξεργαστή ή της βάσης του επεξεργαστή.Οπότε παπαλα...:cry:

1ο για να βάλεις ειδικά τον επεξεργαστή επάνω θέλει αρκετή προσοχή στον στατικό ηλεκτρισμό(δεν πιάνουμε pins αλλά τις άκρες)

2ο λόγω της ιδιομορφίας που έχει το socket LGA 775 πρέπει να τοποθετήσεις προσεκτικά τον επεξεργαστή επάνω στην βάση ώστε να ακουμπάει καλά πάνω στα pin.

3ο προσεκτική τοποθέτηση της ψύχτρας(να <πατάει>καλά) επάνω στον επεξεργαστή αφού βάλουμε πρώτα και ΠΑΝΤΑ θερμοαγωγιμη πάστα.

4ο και βασικότερο δεν πειράζουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε αν δεν είμαστε σίγουροι για το τι κάνουμε.Ρωτάμε κάποιον που γνωρίζει ή το πηγαίνουμε σε κάποιο κατάστημα που κάνει service Η/Υ.

Δημοσ.

Συμφωνα με διαφορα λεγόμενα οι Pentium θεωρούνται ανθεκτικοί σε αυτου του είδους την μεταχείριση,όταν θερμαίνονται απλώς κλείνουν.Αυτο το σημείο που πατούσες την ψύκτρα με ανησυχεί πιο πολυ απο την άποψη μήπως έκανες ζημιά στα πινάκια....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...