Προς το περιεχόμενο

WinXPSP1 + Incd / DirectCD = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

accipio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, αποφάσισα να σας πω τη φριχτή εμπειρία μου για να μην την πατήσετε κι εσείς και θέλετε να σπάσετε το μηχάνημά σας, χωρίς αυτό να φταίει σε τίποτα.

Μέχρι προχτές είχα τα WinXP pro (αγγλικά) και είχα εκ των υστέρων εγκαταστήσει το SP1, χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα, αλλά αποφάσισα να κάνω format και να τα ξαναβάλω από cd με το SP1 ενσωματωμένο, που είχα φτιάξει (όπως και πολλοί από σας φαντάζομαι) από σχετικές οδηγίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.

Μετά την εγκατάσταση, έβαλα με τη σειρά τα εξής: Wizip 8.1, Aspi drivers 4.71, DviX codec 5.02, BSPlayer, Winamp 2.80, FantomCD, Musicmatch 7.20, Nero 5.5.9.14. Τίποτε το ύποπτο, όπως βλέπετε. Μέχρι εδώ όλα λειτουργούν κανονικά.

Και τώρα το κρίσιμο σημείο: Επειδή γράφω πολλά επανεγγράψιμα cd, βάζω το InCD (τελευταία έκδοση, 3.37). Μετά το reboot, κάθε προσπάθεια να ανοίξω το Musicmatch ή να δω ταινία DviX (με το BSPlayer ή τον Media Player) έχει ως αποτέλεσμα να παγώνει το μηχάνημα και να επανέρχεται μόνο με reset. Αν απεγκαταστήσω το InCD, το πρόβλημα παραμένει, και επίσης παραμένει ακόμη κι αν χρησιμοποιήσω το System Restore! Τα ίδια ακριβώς γίνονται αν βάλω το DirectCD (με το τελευταίο update, 5.3.2.34). Πόσες μπλε οθόνες και πόσα κολλήματα είδα βρε παιδιά, δε λέγεται. Ούτε τα Millennium να ήταν! Και σαν να μην έφταναν όλ αυτά, δεν λειτουργούσε με τίποτα ούτε ο scanner μου! (Colorado 9600 usb).

Μέχρι να βρω τι έφταιγε, έκανα πάνω από 30 επανεκκινήσεις και 3 restore των Windows με το Norton Ghost !!! (Νάναι καλά ο Norton γι αυτό το σωτήριο utility). Όμως δεν κατάφερνα τίποτα, γιατί το image που είχα κρατήσει είχε ενσωματωμένο το SP1.

Τελικά η λύση ήταν απλή: Εγκατάσταση των Windows XP από το πρώτο cd (χωρίς το SP1), εγκατάσταση των προγραμμάτων και ΥΣΤΕΡΑ εγκατάσταση του SP1. Με αυτή τη μέθοδο όλα λειτουργούν ρολόι... (τώρα δουλεύω το DirectCD, γιατί το InCD δεν το πολυεμπιστεύομαι στα XP).

Γι αυτό, Insomniacs, το νου σας μην την πάθετε σαν κι εμένα. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα!

Δημοσ.

Aπο πρoσωπική εμπειρία το Nero δεν συνεργάζεται καλά με το DirectCD. Nα σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι τι πρόβλημα μου παρουσίαζε αλλά ψαξτο λίγο περισσότερο σε σχετικά forums για να είσαι προετοιμασμένος.

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Aπο πρoσωπική εμπειρία το Nero δεν συνεργάζεται καλά με το DirectCD. </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Μπα, σε μένα συνεργάζεται άψογα (και σε XP και σε Millennium). Τα InCD και DirectCD είναι που είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Και προτιμώ το DirectCD στα XP, γιατί το InCD μου προξενεί διάφορα προβλήματα. Το μόνο μειονέκτημα που έχει το DirectCD είναι ότι δεν υποστηρίζει (ακόμα) το πρότυπο Mount Ranier για επανεγγραφές, όπως το InCD.

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Originally posted by accipio:

<strong> </font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> Aπο πρoσωπική εμπειρία το Nero δεν συνεργάζεται καλά με το DirectCD. </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Μπα, σε μένα συνεργάζεται άψογα (και σε XP και σε Millennium). Τα InCD και DirectCD είναι που είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Και προτιμώ το DirectCD στα XP, γιατί το InCD μου προξενεί διάφορα προβλήματα. Το μόνο μειονέκτημα που έχει το DirectCD είναι ότι δεν υποστηρίζει (ακόμα) το πρότυπο Mount Ranier για επανεγγραφές, όπως το InCD.</strong></font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Συμφωνω απολυτως.Το Mount Ranier ομως τι ειναι?Τι πλεονεκτηματα δινει.Τελος,το υποστηριζει το Yamaha 8824 που εχω?

Δημοσ.

Για το Mount Rainier μπορείς να διαβάσεις εδώ:

http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Specific.asp?ArticleHeadline=Mt.%20Rainier%20Format&Series=0

Είναι ένας καινούριος τρόπος εγγραφής επανεγγράψιμων cd και υποστηρίζεται μόνο από τα καινούρια recorders (των τελευταίων 3-4 μηνών) και είναι ακόμη στα πρώτα βήματά του. Αναμένεται να αντικαταστήσει τη δισκέτα στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με τα γραφόμενα από διάφορες πηγές, καθώς θα ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...