b_a_b_i_n_o_s Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Καλημέρα. Αν έχω κάνει λάθος στο σημείο που κάνω το request ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και πηγαίνω κατευθείαν στο ζητούμενο. Έστω ότι έχουμε το Magenta Λεξικό 2.5. Μέσα στο φάκελο υπάρχουν (π.χ. για γαλλικά) GrFrDemo.DIC και GrFrDemo.IND. Αν κανείς τα σβήσει χάνονται ως διαθέσιμα λεξικά από τη λίστα του προγράμματος (εκεί που λέει "Dictionary to use"). Η απορία μου έγκειται στο αν μπορούμε με κάποιο πρόγραμμα να επέμβουμε στα αρχεία αυτά. Εγώ π.χ. επιθυμώ να κάνω ένα λεξικό για τους υδραυλικούς όρους των αγωγών. Θα μπορούσα με κάποιο εύκολο τρόπο να επεξεργαστώ τα αρχεία αυτά ή και να δημιουργήσω καινούργια;;; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας...
alkisg Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου του Magenta=>Parameters=>[v] Use user's dictionary Δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου=>Update user dictionary=>και εκεί προσθέτεις ότι λέξεις θες. Οι λέξεις αυτές θα χρησιμοποιούνται παράλληλα με το λεξικό που διάλεξες, π.χ. στην εικόνα παρακάτω έχω βάλει τη λέξη «Άλκης» στο αγγλικό λεξικό.
b_a_b_i_n_o_s Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Ούτε μπορείς να αλλάξεις τίτλο στο λεξικό. Με τον τρόπο που λες μπορείς μόνο να προσθέσεις καινούργιες λέξεις (δεν μπορείς να τις σβήσεις όλες και να αρχίσεις ένα καινούργιο λεξικό από την αρχή) ( Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου
asmilon Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Τα αρχεια .DIC της Magenta ειναι κλειστου κωδικα, καθαρα επειδη το λεξικο της ειναι εμπορικο προγραμμα. Δε μπορει ο οποιοσδηποτε να παει να τα επεξεργαστει, θα εχανε την εμπορικη του αξια...
alkisg Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2006 Άλλη επιλογή για user dictionaries πάντως το magenta δεν έχει. Ή θα πας σε reverse engineering, το οποίο είναι παράνομο και δεν επιτρέπεται καν να συζητηθεί στο forum (και δεν είναι καθόλου εύκολο, όπως ζητάς), ή θα πας σε κάποιο άλλο λεξικό που να το επιτρέπει... Υπάρχουν και εμπορικά (π.χ. babylon) αλλά και open source προγράμματα που να αφήνουν να εισάγεις δικά σου λεξικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.