ChPaNaG Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 για μένα το πρόβλημα δεν είναι η κουραστική ανάγνωση των greeklish. Το πρόβλημα είναι ότι γράφοντας greeklish ξεχνάς ορθογραφια και κατ'επέκταση να γράφεις σωστα στη γλώσσα σου. Το πρόβλημα εγω το έχω ήδη συναντήσει σε μένα. Το να διαβάζεις σωστα ελληνικά δεν είναι το ίδιο με το να γράφεις σωστά ελληνικά. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία (πιο πολλή για τις προθεσεις αυτής της πρωτοβουλίας) αλλά δεν νομίζω να βελτιώσει την κατάσταση, πιθανόν να την χειροτερεύσει κιόλας, αν κάποιος ξέρει ότι θα μπορεί να γράφει greeklish και να τα μετατρέπει σε ελληνικά μετά με ένα κλικ, γλιτώνοντας τις υποδείξεις/παρατηρήσεις των mods των διαφόρων forum. edit: τώρα είδα ότι οι σκέψεις μου έχουν ήδη διατυπωθεί
Eusebius Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 [...] Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία (πιο πολλή για τις προθεσεις αυτής της πρωτοβουλίας) αλλά δεν νομίζω να βελτιώσει την κατάσταση, πιθανόν να την χειροτερεύσει κιόλας, αν κάποιος ξέρει ότι θα μπορεί να γράφει greeklish και να τα μετατρέπει σε ελληνικά μετά με ένα κλικ, γλιτώνοντας τις υποδείξεις/παρατηρήσεις των mods των διαφόρων forum. [...] +1 Κατά τ' άλλα, βρήκα το interface ωραίο και πολύ εύχρηστο. Η δουλειά γίνεται πολύ γρήγορα με Enter, Tab και Space. -- Μόνο που, άμα κάνεις πολλά μαζεμένα, κινδυνεύεις να ξεχάσεις και την ορθογραφία που ξέρεις. :-P Και δύο ερωτήσεις για τη βάση των μεταγραμμένων: 1. Υπάρχει κάπου να την κατεβάσουμε; 2. Με τί άδεια είναι;
djapal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δε νομίζω να έχει κάποια άδεια. Καλή προσπάθεια φίλε κι ελπίζω να βρεις κόσμο να βοηθήσει. Έχω κάνει κάτι αντίστοιχο για τη μετονομασία των Ελληνικών mp3s. Απλά το εύρος των λέξεων είναι σαφώς λιγότερο! Από τη στιγμή κιόλας που το Ipod υποστηρίζει Ελληνικούς χαρακτήρες και τα τραγούδια τα βλέπω μια χαρά, greeklish τέλος. Δυστυχώς όταν ζήτησα βοήθεια από εδώ μέσα (και όχι τπτ σημαντικό, απλά να μου στείλουν λίστες με τραγούδια σε greeklish σε txt για να τις "parse-άρω" και να μεγαλώσει η βάση μου), δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ελπίζω να βρεις κόσμο να βοηθήσει, γιατί κακά τα ψέμματα, ο Έλληνας έχει μάθει να τα θέλει όλα έτοιμα και να μην κουράζεται καθόλου.
orestis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Και δύο ερωτήσεις για τη βάση των μεταγραμμένων: 1. Υπάρχει κάπου να την κατεβάσουμε; 2. Με τί άδεια είναι; Ακόμα δεν υπάρχει τρόπος για να την κατεβάσει κάποιος τρίτος. Μόλις σταθεροποιηθεί το σύστημα σε κάποιο σεβαστό αιρθμό (νομίζω 10.000 λέξεις είναι καλά) θα αρχίσω να βγάζω εκδόσεις. Σχετικά με την άδεια, δεν έχω σκεφτεί κάτι ακόμα. Νομίζω θα το κάνω public domain ή κάτι εξίσου ανοιχτό. Ή μπορεί να το κάνω GPL, γιατί δε θέλω κάποιος να βγάλει λεφτά από αυτή την προσπάθεια. Όταν έρθει η ώρα, θα μελετήσω όλες τις διαφορές αυτές.
Eusebius Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν το λέω για να μη βγάλει κάποιος λεφτά. Απλά, ως εθελοντής στο πρότζεκτ θα προτιμούσα μια άδεια που υποχρεώνει κάποιον να δίνει πίσω τις βελτιώσεις που κάνει. Αν θέλει να βγάλει και λεφτά, με γεια του με χαρά του! -- (L)GPL; GFDL; Share Alike Creative Commons; Δεν είμαι ειδικός στις άδειες... Αν κάποιος έχει τον τρόπο να βγάλει λεφτά από τη βάση και μπορεί να πληρώσει και έναν-δυο επαγγελματίες να τη βελτιώσουν, όλοι κερδίζουν. Κάνει κι αυτός τη δουλειά του και έχουμε κι εμείς καλύτερη βάση.
waves Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Γράφτηκα στο greeklish out και θα προσπαθήσω με τη σειρά μου να βοηθήσω το έργο.Πάντως, λέω να ξεκινήσουμε κι ένα καινούριο έργο: να πείσουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα!!!Ύστερα, αφού τον πείσουμε να το κάνει αυτό, να τον πείσουμε να τη χρησιμοποιεί και σωστά.Αλλά αυτό το έργο είναι ελαφρώς πιο δύσκολο από την προσπάθεια του Ορέστη!!!!
MrSeanKon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 MrSeanKon: Αν θέλεις να βοηθήσεις μπορείς να αφιερώσεις λίγα λεπτά για να μεταγράψεις λέξεις! Έλαβες υ2υ κάπως θα συνεργαστούμε! :mrgreen:
NOMIKOS Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δεν θέλω να τα χρησιμοποιώ τα greeklish ,αλλά αναγκαστηκά σε κάποια email τα βάζω γιατί κάποιοι χρήστες τα βλέπουν κινέζικα (δεν έχουν βαλει την κωδικοποίση χαρακτήρων ελληνικές γραμματοσηρές). Σε όλα τα φόρουμ πάντα επιμένων Ελληνικά.
Grigoros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 egw pedia pou kai pou prospatho ta ellinika alla mporo na po oti de me boleyoun. Kalo einai na ginonte teties prospathies alla min to pernete toso patriotika. Min ksexnate oti to internet einai ena megalo community sto opoio ta vasika tou pleonektimata einai i eleytheria na ekfrazese. prospatheite epimona na perasete kati pou theoreite sosto se kapoious pou pisteuoun to antitheto. Episis min ksexnate oti to 90% ayton pou den theloun ta greeklish grafoune se engreek 'an iparxei tetios oros'. px. ιντερνετ. kai meta paraponieste pou den xrisimopoioume sosta ti glosa mas. diadiktio tha itan to sosto. Telos kata ti gnomi mou panta i prospatheia tha eprepe na ginei oste na mporoume na exoume dieythinsis me ellinikous xaraktires. Aloste to paradigma tvn greeklish to pairnoume kai apo to ipourgeio pedias (ypepth). Filika
skroutz Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 'Εξω τα greeklish....!!! Προσωπικά κουράζομαι όταν πάω να τα διαβάσω.
asmilon Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Grigoros δε το πηρε κανενας πατριωτικα το θεμα, ουτε τιθεται θεμα γλωσσας! Ελληνικα ειναι τα greeklish, απλα ειναι π ο λ υ κουραστικα να τα διαβαζει καποιος συνεχεια. Εχεις δει πολλα βιβλια γραμμενα σε Greeklish? Σελιδες στο Internet(ή και ιντερνετ το ιδιο ειναι για εμενα)? Οταν λοιπον πας σε forum να διαβασεις κατι και ειναι κατεβατα greeklish σου φευγουν τα ματια και σε πιανει ζαλαδα ή απλα δε τα διαβαζεις. Οπως και να εχει δε ειναι προς τιμη αυτου που τα εγραψε. Για αυτο λεμε να γραφουμε με ελληνικους χαρακτηρες,για αυτο γινεται και αυτη η προσπαθεια. Οσον αφορα τους τις διευθυνσεις με ελληνικους χαρακτηρες αυτος ηταν ενας περιορισμος, ο οποιος εχει αρθει πλεον και μπορουν να υπαρξουν διευθυνσεις και με αλλους περα απο τους λατινικους χαρακτηρες, απλα δε εχει κατσει καποιος να τους χρησιμοποιησει ακομα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 exw dei odikes pinakides grammenes se kati pou den einai agglika...den akousa omws diamartyries gia autes
dimitris2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 o kathenas einai eleutheros na grafei opws thelei.DEN exete to dikaioma na kiniste enantion oswn theloun na grafoun etsi.allo to ti akolouthite eseis k allo oi alloi...px giati na min sas apagorespoume kapoies allies sinithies pou exete eseis pou borei na enoxloun ontws tous allous omws eiste eleutheroi na tis pragmatopoieite
mikelamar Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Αν οι "αρχηγοι" του site θελουν να εξαλειψουν το φαινομενο αυτο πολυ απλα μπορουν να κλειδωνουν τα αντιστοιχα ποστ και οχι να κανουν ban αυτους που τα εγραψαν. Ο καθενας οπως θελει γραφει.
x_vagos_x Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Το να γράφει κανείς σε Greeklish/τονισμένα Ελληνικά/άτονα Ελληνικά είναι απόλυτα και κάθετα θέμα συνήθειας και μόνο... Απλά κάποιοι δεν θέλουν να συνηθίσουν... Εγώ π.χ. δεν μπορούσα με τπτ να γράψω Greeklish... Μέσα σε ένα καλοκαίρι, έμαθα και έφτασα και σε σημείο να μην μπορώ [ σε ήπιους τόνους ] να γράψω στα Ελληνικά με το πληκτρολόγιο... :-? Εκτός αυτού, είχα κάποιες ελλείψεις στην ορθογραφία μου σε γραπτά... Αυτό φάνηκε όταν έγραφα SMS σε φίλους ή όταν είχα να σημειώσω κάτι... Έτσι λοιπόν τώρα, είναι δύσκολο να γράψω σε Greeklish αν και όχι ακατόρθωτο... Ωστόσο δεν πρέπει να παραμερίζουμε και τον άλλο δυνατό παράγοντα... Πολλοί δεν ξέρουν σωστή ορθογραφία, πράγμα που θα καθιστούσε ένα κείμενο σε Greeklish πιο ευανάγνωστο από ένα σε ανορθόγραφα Ελληνικά... :roll: Άρα... Ο καθείς το δύνανται... 8) ---------------------------------------------- Και κάτι άλλο μιας και τέτθηκε και το θέμα ευαναγνωστικότητας... Για να είναι ένα κείμενο ευανάγνωστο, θα πρέπει να είναι όχι μόνο στην κατάλληλη ''γλώσσα'' που να ανανγωρίζεται και να διαβάζεται εύκολα από το γενικό σύνολο, αλλά να έχει και τα κατάλληλα σημεία στίξης... Π.χ. ΤΕΛΕΙΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ... Έστω ένα Enter που το έχουμε συνηθίσει κιόλας ! Σ' αυτό και σε άλλα Fora, είναι σημαντικό γενικά δηλ. όταν εκφράζονται απόψεις να μην χρησιμοποιείται απλά κείμενο όταν γράφουμε κάτι εκφράζοντας άποψη προσωπική, που θα μπορούσε να αμφισβητηθεί από τρίτους... Έτσι προσθέστε μερικά emoticons...! Γι' αυτό υπάρχουν...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.