Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικά χάθηκε partition από μόνο του!

talos_2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες βράδυ το 2ο partition του WD1200JD απλά με βαρέθηκε και εξαφανίσθηκε.

Έβγαλαν τα ΧΡ μήνυμα που έλεγε κάτι για αποτυχία καθυστεριμένης εγγραφής και πιθανό πρόβλημα υλικού ή κάτι τέτοιο και δεν μπορούσα να στείλω εκεί δεδομένα. Πάω να τον δω με τον εξπλόρερ και μου λέει η δισκέτα στη μονάδα δίσκου Μ δεν είναι διαμορφομένη κτλ..

Έψαξα ιούς στο υπόλοιπο σύστημα και δεν βρήκα. Μόνο emule plus έτρεχε εκείνη την ώρα από εκείνο το partition.

Είχε λιγότερο από 2GB ελεύθερο χώρο και λέω μήπως έφταιξε αυτό, μιας και κάποτε ένας συμφοιτητής μου είχε WD με λίγο χώρο και του έβγαλε το ίδιο πρόβλημα.

Τί στο καλό να κάνω εκτός του να μην ξαναπάρω WD (αν και μάλλον δεν φταίει αυτός);

Δημοσ.

Αρχικα, πηγαινε

Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Storage -> Disk Management

κανε δεξι κλικ στη χαμενη partition, Change Drive Letter και δοκιμασε να του δωσεις καποιο ονομα μηπως και τον ξαναδουν τα win. Αν και απ'οτι καταλαβαινω τα win βλεπουν την partition, αλλα δεν μπορουν να διαβασουν δεδομενα.

Εναλλακτικα, δοκιμασε να τον δεις με Partition Magic και να κανεις browse, μηπως και δεις τα περιεχομενα του.

Φανταζομαι εχει ηδη κανει μια τουλ. επανεκκινηση...

Ειναι σημαντικα τα δεδομενα της partition?

Δημοσ.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι οτι δεν μπορώ να βρω ποιός μπορεί να είναι ο λόγος που προκάλεσε το πρόβλημα.

Όχι ιδιαίτερα σημαντικά, εκτός από 2.

Δυστυχώς τίποτα δεν έγινε. Θα ψάξω και σήμερα μήπως βρω κάτι.

Δημοσ.

Για να σωσεις τυχον χρησιμα δεδομενα μπορεις να χρησιμοποιησεις το File Scavenger, πολυ καλο προγραμμα για αυτη τη δουλεια.

Παλιοτερα μου ειχε συμβει αυτο, λογω μιας ασυμβατοτητας της μητρικης μου με το εναν σκληρο WD που εχω. Βεβαια επειδη η partition περιειχε τα win, εβγαινε η γνωστη μπλε οθονη. Τοτε ειχα βρει ενα Patch της μητρικης και ελυσα το προβλημα. Τωρα υπαρχουν απειρες αλλες ατιες που θα μπορουσαν να προκαλεσουν κατι τετοιο, που σιγουρα ειναι ανησυχητικο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...