Lemuria Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Α) ειναι ΤΟ linuxΒ) που είναι η registry οέο ------> /flame Σαν χρόνιος χρήστης παραθύρων βλέπε (Games & DirectX) ένα μεγάλο ΝΑΙ στο πραναφερθέν όσο αφορά γενικής χρήσης computing (mail/serfing/downloads/DVDs/programming/learning/educating) έχω εγκατεστημένα Win XP x64 για 2 προγράμματα για το ΤΕΙ και 3-4 παιχνίδια. Για ολα τα άλλα υπάρχει ΤΟ linux όσο για την ευχρηστία, για πεσμας, ποια διανομή δοκίμασες, γιατί μάλλον τότε η 13χρονη αδερφή μου που χρησιμοποιεί mandriva για να κάνει chat, να βλέπει βιντεάκια στο youtube και να ακούει μουσική/βλέπει dvd θεωρήται Αινστάιν σύμφωνα με τα δικά σου κριτίρια Εάν αυτό που άκουσα αληθεύει, το GUI των Win95 το σχεδίασε η γυναίκα του Μπίλη.. αυτό μόνο αρκεί:twisted: /discuss Η 13χρονη αδερφη σου τα εγκατεστησε μονη της? Η μηπως τα εβαλε σε τελευταιας τεχνολογιας pc και βρηκε ολες τις συσκευες για να δουλεψει τελεια? Σου φαινομαι για ατομο που απο το λειτουργικο του ψαχνει να παιζει φιδακι να βλεπει βιντεο σε utube Και να δουλευει word? Αν ηθελα κατι τετοιο δεν θα πειραματιζομουν στα linux. Αυτο που δεν εχετε καταλαβει ολοι ειναι οτι δεν προσβαλλω ουτε τα linux ουτε εσας και γω σε linux ψαχνομαι εδω και καιρο αλλα αναφερομαι στην ευχρηστια εγκαταστασαης και λυσιματος προβληματων γιατι αν προκυψει προβλημα τοτε η 13χρονη αδερφη σου θα σου ζητησει να της το λυσεις. Και αν δεν τα καταφερεις θα κανεις επανεγκατασταση του λογισμικου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μπορείς να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τις περιγραφές τους (όπως κάνω εγώ στο Ubuntu) Σε πιάνω αδιάβαστο εδώ. Δε φταίει το λίνουξ για τους οδηγούς, αλλά οι εταιρίες που δεν τους γράφουν... φαντάζομαι ότι τους δικούς σου τους οδηγούς δεν του γράφει ο βασίλης... κάτι πρέπει να κάνεις λάθος οχι φιλε δεν κανω λαθος . Αλλα μαλλον δεν εχεις δει το post εκανα νωριτερα. Εχω amd 3700 64bit και εχω αυτο το προβλημα με ο,τι διανομη κι αν δοκιμασα τι ubuntu, kubuntu, ferora, suse10.1, slax, σκατοbuntu! ολα την ιδια μαλακια Οταν αναφερομαιι στα προγραμματα που δεν ξερεις τι κανει το καθενα αναφερομαι σε διανομες τυπου fedora οχι την λογικη των ubuntu Που ερχεται με συγκερκιμενοο υλικο προεγκατεστημενο. Ακομη μως και να δεις την περιγραφη ειναι τοσα πολλα τα υποπρογραμματα που χανεις την μπαλλα. Οσο για τα περιβαλλοντα kde και Gnome εχω να σας πω ενα! το kde μιμειται το περιβαλλον windows κσι το gnome ειναι μια καλη προσπαθεια αν και η μπαρα μπαρα.!!!! Ολα απο κει ξεκινησαν, δεν το βλεπετε οκ! ΑΝ ποτε τα linux πρεπει να τα πληρωσετε να δω τι θα λετε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 γιατί εσύ στα Win το administration (εγκατάσταση συσκευών και εφαρμογών) το αφήνεις να τα κάνει αρχάριος χρήστης ή σε αυτή την περίπτωση η 13χρονη αδελφή σου;! δε νομίζω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 sory, diplo post Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eusebius Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Η 13χρονη αδερφη σου τα εγκατεστησε μονη της? [...] Γιατί, τα Windows θα τα εγκαθιστούσε μόνη της; Edit: με πρόλαβε ο k_antoni. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Μπορείς να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τις περιγραφές τους (όπως κάνω εγώ στο Ubuntu) Σε πιάνω αδιάβαστο εδώ. Δε φταίει το λίνουξ για τους οδηγούς, αλλά οι εταιρίες που δεν τους γράφουν... φαντάζομαι ότι τους δικούς σου τους οδηγούς δεν του γράφει ο βασίλης... κάτι πρέπει να κάνεις λάθος οχι φιλε δεν κανω λαθος . Αλλα μαλλον δεν εχεις δει το post εκανα νωριτερα. Εχω amd 3700 64bit και εχω αυτο το προβλημα με ο,τι διανομη κι αν δοκιμασα τι ubuntu, kubuntu, ferora, suse10.1, slax, σκατοbuntu! ολα την ιδια μαλακια Οταν αναφερομαιι στα προγραμματα που δεν ξερεις τι κανει το καθενα αναφερομαι σε διανομες τυπου fedora οχι την λογικη των ubuntu Που ερχεται με συγκερκιμενοο υλικο προεγκατεστημενο. Ακομη μως και να δεις την περιγραφη ειναι τοσα πολλα τα υποπρογραμματα που χανεις την μπαλλα. Δεν με ενδιαφερει αν φταινε οι εταιρειες ή οχι αλλωστε ακομη και εκει που υπαρχουν drivers πχ ati ή nvidia η εγκατασταση δεν ειναι παντα ευκολη υποθεση! Φταινε η οχι οι εταιρειες τα linux εξαιτας αυτου χωλενουν πως να το κανουμε. Για να μην αναφερθω στα games. Aλλα ξεχασα κανεις σας δεν παιζει games. Η μηπως εχετε και windows και λετε παλι καλα που εχω και αυτο το προγραμματακι και παιζω κανενα παιχνιδι!!! Και παντα μιλαω για ευχρηστια . Μη μου αναφερθειτε σε εικονικα λειτουργικα μεσα απο linux γιατι θα γελαω!!! Οσο για τα περιβαλλοντα kde και Gnome εχω να σας πω ενα! το kde μιμειται το περιβαλλον windows κσι το gnome ειναι μια καλη προσπαθεια αν και η μπαρα μπαρα.!!!! Ολα απο κει ξεκινησαν, δεν το βλεπετε οκ! ΑΝ ποτε τα linux πρεπει να τα πληρωσετε να δω τι θα λετε! Ποσο ακομη οι εταιρειες ανοιχτου λογισμικου θα εχουν εσοδα? Γιατί, τα Windows θα τα εγκαθιστούσε μόνη της; Edit: με πρόλαβε ο k_antoni. Τα xp οχι αλλα τα vista θα μπορουσε. Κολλατε ρε γαμωτο . Ξερετε τι σημαινει ευχρηστια? Γιατι δεν το παραδεχεστε? Ειναι ανωριμο να κανετε πως δεν το βλεπετε τι προσβαλλεστε μηπως ειστε οι ιδιοκτητες της redhat ή της debian? Λεω κατι πολυ απλο και προφανες!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Ποσο ακομη οι εταιρειες ανοιχτου λογισμικου θα εχουν εσοδα? για όσο θα υπάρχουν εθελοντές που θα στηρίζουν με κάθε τρόπο τις διάφορες προσπάθειες και είμαστε πάρα πολλοί που στον ελεύθερο χρόνο μας ο καθένας βάζει ενα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια... για τους υπόλοιπους υπάρχει το ταμείο της Μ$... επόμενος... τα σχόλιά σου περι ανωριμότητας τα προσπερνάω... είπαμε... ο επόμενος να περάσει στο ταμείο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Δεν μου απαντας στα υπολοιπα ομως!!! Ευχρηστια ειναι για σας να χρειαστε να δουλεψετε παση θυσια μεσα απο κονσολα? Οκ αυτο λοιπον ειναι ευχρηστια. Οκ . αν το θετετε ετσι παω πασο. Μαλλον εγω το βλεπω λαθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 η αναφερόμενη εγκατάσταση είναι όντως για γέλια, και το μόνο που έλειπε ήταν η βιβλιοθήκη libdvdcss για να βλέπει dvd το οποίο έγινε μέσα απο τηλέφωνο. Πες μας λειπών ρε lemuria, τι έιναι αυτό που θές? γιατί Καλό λειτουγικό είναι αυτό που καλύβει τις ανάγκες μας. Κι επειδή τις ανάγκες σαν χρήστη Η/Υ μου τις καλύπτει το linux χρησιμοποιώ αυτό. Tα παιχνίδια όμως αρκούνται στα 35 γίγα του partition που φιλοξενεί τα παράθυρα.από τα συνολικά ~450 gb χωριτικότητας που έχει ο υπολογιστής μου. Πρώτα χρειάζεται να ψάξουμε τις ανάγκες μας σαν χρήστες κατα την άποψη μου, και μετά να δούμε τι λειτουργικό έχουμε ανάγκη.Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με το τωρινό μου στήσιμο. Και όσο για τα προβλήματα που μπορεί να έχει η αδερφή μου =κανένα Δεν ξέρει το pass του root, και δεν μπορεί να πειράξει τίποτα. Ότι της χρειάζεται το έχει είδη, το φρόντισα εγώ.Και εργασίες με Open Office και κάψιμο CD/DVD και όλα. Μέχρι και το κινητό της μπορεί και συνδέιε.Αυτή και οι φίλες τις μιας και δεν χρειάζεται η εγκατάσταση 10 προγραμμάτων αλλά ενός για όλα. Ναι ειναι ευχρηστο πολυ να επιλεγεις απο μια λιστα με προγραμματα που δεν ξερεις τι κανει το καθενα (βλ το χαος στη fedora core 5) και απο αυτα ειναι απαραιτητα για το pc σου. Ναι ειναι πολυ ευχρηστο να εγκαιθιστας ενα λειτουργικο και μεχρι να ρυθμισεις μια συσκευη να σου βγαινει το λαδι για να βρες drivers. Ναι ειναι πολυ ευχρηστο να εχεις ενα συστημα που σε πεταει αν πασα στιγμη στην οθονη υποδοχης και σου ξαναζηταει login και που για να το λυσεις αυτο πρεπει να συμβουλευτεις ειδημονα στα linux Το οτι οι συναδελφοι σου δεν μπορουνα εγκαταστησουν συσκευες στα windows δεν σημαινει οτι τα η ρυθμιση συσκευων σε linux και windows ειναι το ιδιο πραγμα!!! Το οτι ο αστυνομικος ειναι οργανο και το μπουζουκι οργανο δεν σημαινει οτι ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι!!! Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε!!! H παραπάνω απάντηση δηλώνει το πόσο εις βάθος ασχολήθεικες με το λειτουργικό, και φόρμαρες τον δίσκο σε fat με την 1η ευκαιρία.Επειδή ΕΣΥ δεν θες να αλλάξεις συνήθειες και θες το "ΝΕΡΟ" για να καις CD και το MIRK για irc chat (τυχών παραλαγές στα ονόματα έγινα εξολοκλήρου ΕΠΙΤΗΔΕΣ:razz: ) και επειδή παράληλα ποστάρω στο φόρουμ των καμένων, το σταματάω εδώ, και δεν ξανα απαντάω, γιατί θα με πιάσει η ειρωνεία και το Kapsing και μάλλον θα φάω BAN :oops: /sick ΥΓ και γιατί ποστάρεις 1231242134 φορές??υπάρχει η λειτουργία edit ξέρεις!!!! η μήπως αυτό δεν σου το μάθανε και δεν θες να ξεβολευτείς? /ειρωνεία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 ρε φίλε, τι δεν κατάλαβες; δε θα γράψω κείμενο μέσα από την κονσόλα ούτε θα ακούσω MP3 ούτε θα σερφάρω στο δίκτυο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vatraxious Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 κι όσο για ευχρηστία, και ένα απλό τρανζίστορ με on/off και αναζήτηση σταθμού, είναι πολύ έυχρηστο, αλλά κάτι μου λέει οτι στο σπίτι έχεις στερεοφωνικό με ένα σωρό επιλογές που δεν ξέρεις τι κάνουν, κι αν κάνουν, θα τις χρησιμοποιήσεις σπανιότατα. Αλλά στο linux αυτά τα θεωρείς περιττά και άχρηστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 κι όσο για ευχρηστία, και ένα απλό τρανζίστορ με on/off και αναζήτηση σταθμού, είναι πολύ έυχρηστο, αλλά κάτι μου λέει οτι στο σπίτι έχεις στερεοφωνικό με ένα σωρό επιλογές που δεν ξέρεις τι κάνουν, κι αν κάνουν, θα τις χρησιμοποιήσεις σπανιότατα. Αλλά στο linux αυτά τα θεωρείς περιττά και άχρηστα /RESPECT μετά από τέτοια αποστομοτική απάντηση, δεν πιστεύω να χρειαστεί να ξαναποστάρω στο παρών thread :razz: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lemuria Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Κολλησε ο firefox μιας και αυτην την στιγμη ειμαι σε περιβαλλον ubuntu μη χεσω. Σταθεροοοοοο συστημα....... Την επιλογη edti την ξερω απλα εκανα στοπ στην αποστολη του μηνυματος και προφανως ειχε ηδη φτασει! Εγω δεν σε προσβαλω ουτε σου πα οτι εισαι ασχετος ή ο,τι δηποτε αλλο!!! Απλα δεν καταλαβαινετε. Δειτε το αρχικο ποστ κολλημενα ατομα να βγαλετε ακρη τι λεω. Καθεστε αι μου συγκρινετε λογισμικα και λειτουργικα συστηματα. Δεν εκανα αυτο ουτε ειχα τετοιο σκοπο . ΜΙΛΑΩ μονο για ευχρηστια!!! Θα το πω με απλα λογια. Ποση ωρα σας παιρνει μια εγκατασταση winodws μαζι με τα παρελκομενα Microsoft net framework, drivers, registry cleaners, antivirus, firewall, προγραμματα και ποσα η ρυθμιση του συστηματος για linux. Αναφερομαι σε 2 συστηματα που δεν εχουν ελεγθει προηγουμενως για συμβατοτητες! Μη μου πειτε οτι ολοι γνωριζετε να κανετε configuration την καρτα δικτυου σας αμεσως! Η μαλλον θα σας πω κατι αλλο! βγαλτε ολοι σας τα windows απο τα pc σας βαλτε μια νεα διανομη απο πανω και αν δεν μπορειτε να μπειτε στο ιντερνετ να δω πως θα το ρυθμισετε και σε ποση ωρα το συστηματακι σας!!!! Α ρε γελαω με οσα μου λετε!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 και επειδή παράληλα ποστάρω στο φόρουμ των καμένων, το σταματάω εδώ, και δεν ξανα απαντάω, γιατί θα με πιάσει η ειρωνεία και το Kapsing και μάλλον θα φάω BAN :oops: έχεις δίκιο, την κάνω κ εγώ για να μην παραγνωριστούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2006 Φτάνει! Εκτός από τις άπειρες ανακρίβειες που έχω διαβάσει σε αυτό το topic, έχετε πέσει σε φαύλο κύκλο :-P @Lemuria: Πρόβλημα: αλλάξτε την IP σε μια κάρτα δικτύου: *NIX: ifconfig eth0 1.2.3.4 netmask 255.255.255.0 Win: κλικ κλικ κλικ κλικ 1 κλικ 2 κλικ 3 κλικ 4 κλικ κλικ κλικ κλικ <reset της σύνδεσης δικτύου> κλπ. Η ευχρηστία είναι σχετικό μέγεθος. Προσωπικά βρίσκω το linux πολύ πιο εύχρηστο, διότι μπορώ να κάνω ακριβώς αυτό που θέλω γρήγορα και αποτελεσματικά. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι εσύ δεν είναι η ευχρηστία, είναι η φιλικότητα προς τον άπειρο χρήστη. Με όρους εργονομίας, τα Windows έχουν «γνώση στον κόσμο» (δηλαδή σου παρέχουν πληροφορίες μέσα από το interface τους για το πως να κάνεις κάτι), ενώ τα *NIX εν γένει απαιτούν «γνώση στο κεφάλι», δηλαδή πρωθύστερη γνώση σχετικά με αυτό που πας να κάνεις. Η μεγάλη διαφορά στις δύο προσεγγίσεις είναι ότι ναι μεν στα Windows θες πάντα τον ίδιο αριθμό βημάτων και τον ίδιο χρόνο για να κάνεις κάτι, ενώ στο Linux αν το μάθεις μπορείς να το κάνεις πιο απλά και γρήγορα. Προσωπικά προτιμώ τη δεύτερη προσέγγιση, γιατί μου δίνει περισσότερη ευελιξία και δύναμη. Από 'κει και έπειτα, υπενθυμίζω τα εξής: Το linux είναι κατά βάση μια εθελοντική προσπάθεια. Ως εκ τούτου προσωπικά δεν έχω αξιώσεις για τον καθένα: μου τη σπάει κάτι, προσπαθώ να το φτιάξω :-P Δε σε υποχρεώνει κανείς να χρησιμοποιήσεις το Linux. Αν δε σου κάνει, ασ'το. Επιτέλους: http://linux.oneandoneis2.org/LNW.htm Τέλος, όσον αφορά στα θέματα της «αντιγραφής»: κατά γενική ομολογία η taskbar ήταν μια Καλή Ιδέα. Το να λέμε: "η taskbar είναι από τα Windows, άρα sucks" εμπεριέχει δύο βασικά προβλήματα: Δεν είναι οτιδήποτε έρχεται από τα Windows κακό αφ' εαυτού. Το να γινόμαστε φανατικοί μας εμποδίζει να δούμε τα πράγματα ψύχραιμα και λογικά. Φυσικά και μια Καλή Ιδέα πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν, όπως π.χ. έκανε η Apple όταν έβαλε το Dock στο OS X. Επίσης Καλή Ιδέα btw είναι και το Expose, το οποίο ήδη υιοθετείται μέσω του compiz/beryl, αλλά εδώ δεν υπάρχει φανατισμός γιατί είναι της Apple :-P Θεωρούμε σιωπηλά ότι η taskbar προήλθε από τα Windows, ενώ στην πραγματικότητα προϋπήρχε με άλλη μορφή σε άλλα περιβάλλοντα ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.