waves Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Παιδιά να ασχοληθούμε λίγο με το νέο browser του Mozilla Foundation...; Αξίζει;Συγκριτικά με Firefox και Thunderbird????Περιμένω απόψεις!!!
asmilon Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Βασικα η αναπτυξη του Seamonkey δε βρισκεται στα χερια του Mozilla Foundation. Το Seamonkey βασιζεται στο Mozilla Suite, το οποιο δεν ηθελε να συνεχισει την αναπτυξη του το Mozilla Foundation και για αυτο συσταθηκε το SeaMonkey Council το οποιο ανελαβε την περαιτερω αναπτυξη της σουιτας. Χρησιμοποιηθηκε το κωδικο ονομα που ειχε το Mozilla Suite οταν βρισκοταν στην αναπτυξη, δηλαδη το Seamonkey και χρησιμοπιηθηκε ξεχωριστο συστημα αριθμοδοτησης σε καθε εκδοση, δηλαδη το Seamonkey 1.0 ειναι ιδιο με το Mozilla 1.8... Ειναι αξιολογη προσπαθεια, αν και δε χρησιμοποιω all-in-one browsers, δε μου χρειαζεται το ενσωματωμενο mail client επειδη προτιμω τα web based mails ;-). Επισης δε χρειαζομαι τοσο τον ενσωματομενο mIRC client ουτε τον HTML editor...
waves Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ακούω συχνά, ότι το seamonkey είναι ελφρύτερο από FIREFOX & ΤΗUNDERBIRD.Ισχύει;;;Εγώ για παράδειγμα, που χρησιμοποιώ και firefox και thunderbird να αλλάξω σε seamonkey;;;
PlaStiK Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μια και πρόκειται για δωρεάν πρόγραμμα, δε νομίζεις οτι είναι πιο εύκολο να το κατεβάσεις και να το δοκιμάσεις προσωπικά; Τότε θα ξέρεις αν σου αρέσει πιο πολύ ή λιγότερο απο το Firefox/Thunderbird.
waves Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Το έχω ήδη κατεβάσει.Απλά ανταλλαγή απόψεων κάνουμε εδώ.Το αν αρέσει σε κάποιον, ή καλύτερα το αν τον βολεύει στη χρήση σίγουρα είναι υποκειμενικό. Εδώ θα κοιτάξουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, κάποια αντικειμενικά θέματα για to seamonkey συγκριτικά με άλλες εφαρμογές. Στο τέλος,βέβαια, θα αποφασίσει ο καθένας αν θα το χρησιμοποιήσει ή όχι. Από τη μέχρι τώρα χρήση, προσωπικά δυσκολέυομαι να αποχωριστώ το firefox 2.Εντούτοις, το seamonkey φαίνεται πολύ καλό σαν σουίτα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ίσως αυτό είναι το πρόβλημα: είναι σουίτα. Θυμίζει εκπληκτικά το Netscape Communicator, τόοοτε που είχε βγει. Το'χα δοκιμάσει το Communicator αλλά δεν με είχε εντυπωσιάσει, μου προσέφερε πράγματα που δεν χρειαζόμουνα. Πολλοί (μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος) έχουν συνηθίσει το e-mail πρόγραμμά τους και δεν βρίσκουν το λόγο να το αλλάξουν με "σουίτα". Αν "κρεμάσει" η σουίτα, κρεμάει και το e-mail πρόγραμμά μου; Το διακινδυνεύω; Κι αν χαθούν τα e-mail μου; Γιατί να βαρύνω το σύστημά μου με κάτι επιπλέον (e-mail & newsgroup client) το οποίο... ήδη έχω; Και αρκετοί δεν ενδιαφέρονται για HTML Editor - οπότε γιατί να το έχουν; Γενικά δεν είμαι υπέρ των all-in-one λύσεων (είτε αυτό είναι software είτε είναι στερεοφωνικό είτε σαμπουάν) γιατί αν χαλάσει κάτι από το all-in-one, συνήθως γκρεμίζεται όλο το all-in-one. Επιπλέον, το ομοιόμορφο interface δεν αναπληρώνει την ελευθερία επιλογής μου: θα διαλέξω τον browser που με βολεύει, τον e-mail client που με βολεύει χωρίς να δεσμευτώ. Γνώμη μου.
waves Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Έχεις δίκιο paredwse.Πάντως, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει μια σουίτα για τον α ή β λόγο, η seamonkey είναι από τις καλύτερες;Ποιες άλλες σουίτες είναι γνωστές και καλές;
random Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Αν σ αρέσουν οι λύσεις "πακέτα - ότι κατεβάσεiς παίρνεις", μπορεις να χρησιμοποιήσεις seamonkey, όπως και Opera, και IE7 Αν σ αρέσουν τα extensions, οι customιές, δηλ. να εχεις μερικές λειτουργίες στον browser, που θελουν μαζι μ εσενα αλλοι 10 σε ολο τον κόσμο (στο συνολο των χιλιάδων χρηστών ενος browser), αστο καλύτερα. πρωτος καστομιάρης ειναι ο fx, και σε ie engine οι maxthon, avant. extensions, plugins, addons, ειναι βεβαια δυνατό να προστεθουν σε Seamonkey, Opera, IE, αλλα ειτε εχουν μικρό συνολο χρηστών (αρα και λιγοτεροι ασχολουνται με το πείραγμα και τις δοκιμες), ειτε ειναι αρκετά πιο δύσκολο το customization (πχ ΙΕ). Οποτε, αν δεν γράψεις εσυ το addon, πολυ πιο δυσκολα απο οτι με Fx, να το βρεις έτοιμο. ---------------- και πιο σημαντικό, η έννοια σουίτα, δεν βρίσκει πολλούς φίλους. Αν οι seamonkey/netscape εβγαζαν τοσο συχνά updates (οπως Fx, opera), θα διακινδυνευεις καθε φορά που ενημερώνεται το browser engine, να βαλεις σε κινδυνο τα αποθηκευμενα mail (που πιθανο δεν χρειαζονται την browser engine, ή ολες τις advanced λειτουργιες του) ?? και γιατι καθε φορα που θες να δεις 1 ιστοσελιδα (ακομα και απο τον τοπικο σου δισκο) να φορτωνει στη μνημη κωδικα που αφορά εμφάνιση/download/αποθηκευση Newsgroups/Mail, και τα βοηθηματα web designer, αν ασχολουμε με edit html μια φορά το μήνα ή ποτέ?? -+---------------------------- τα ιδια ισχυουν και για opera (η τελευταια προσθηκη για torrent, sucks bigtime), αλλα σαν πιο παλιός εχει πολυ καλύτερα γραμμενο κώδικα, και το bloat "δεν του φαίνεται". Παρ' ολα αυτα, θα ηθελα να δώ εναν opera χωρις δυνατότητες mail, torrent, newsgroups και rss, για να δουμε ποσο πιο γρηγορος θα ηταν απο τον σημερινό.
waves Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Γενικότερα, απ'ότι βλέπω, οι πιο έμπειροι χρήστες, αποφεύγουν τη λύση "σουίτα". Άρα, για browsing επιλέγουμε, επί παραδείγματι, firefox και αν θέλουμε διαχείριση mail, thunderbird. Eίναι σα να λέμε φτιάχνουμε εμείς τη σουίτα μας με διαφορετικές εφαρμογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.