thes1os Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Σκέφτομαι να αγοράσω κάρτα ήχου (προς το παρόν δεν έχω, καλύπτομαι απο την onBoard κάρτα ήχου της motherboard VIA AC'97 - ηχεία 5.1) επειδή έβαλα πρόσφατα ένα plugin για τον WindowsMediaPlayer - το DFX 8 Audio Enhancement - και είδα δραματική διαφορά στην ποιότητα του ήχου, σε βαθμό που με απενεργοποιημένο το plugin νομίζω πως τα ηχεία έχουν χαλάσει! Το κακό είναι όμως ότι ρουφάει πόρους απο το σύστημα και ανεβάζει την θερμοκρασία του CPu. Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε, αν θα δω αντίστοιχη διαφορά αγοράζοντας μια σχετικά φτηνή κάρτα ήχου ώστε να έχω καλό ήχο και κυρίως να δω αντίστοιχη βελτίωση και στην αναπαραγωγή DVD, χωρίς να απαιτείται κανένα plugin/software. Επίσης καμια προτασούλα για αγορά ευπρόσδεκτη... ( με δεδομένο ότι δεν θέλω παπάδες και ότι τόσον καιρό καλυπτόμουν απο την onBoard κάρτα ήχου...)
MasterX Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Για να ρίξω μια ματιά στο plugin αυτό από περιέργεια... Θα πρότεινα μια τέτοια καρτούλα με λίγα λεφτά... CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY SE BULK 25.00 € στο E-SHOP.GR EDIT: Λίγο περίεργο το plugin... Μου φαίνεται ότι πιο πολύ χαλάει τον ήχο..
thes1os Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Thanks MasterX. Φαντάζομαι μου κάνει η κάρτα και με το παραπάνω, είναι και στην τιμή που έψαχνα. Περίεργο που σου φαίνεται ότι το plugin χαλάει τον ήχο. Δοκίμασε ενώ παίζει ένα τραγούδι να πατήσεις το "off" απενεργοποιώντας το, για να καταλάβεις την διαφορά. Μήπως έχεις όλα τα settings στο full? Θα δώ διαφορά στον ήχο με την κάρτα ή τζάμπα τα λεφτά όμως???
tsakonas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 kala to plugin einai apisteytoo...... oti kai na pw einai ligo.....se kales kartes ixou kanei papades.....file thes1os pare mia ftini audigy 2 k tha se koble.
MasterX Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Καλά, όταν βάλεις τα settings στο full, φυσικά και είναι πολύ έντονο το φαινόμενο.. Αλλά και στη μέση δεν μου πολύαρέσει.. Υπόψην, ο ήχος μου βγαίνει σε ενισχυτή AV και ηχεία σχετικά καλής ποιότητας.. Εκεί φαίνονται πιο εύκολα οι ατέλειες. Κάρτα ήχου έχω μια Audigy..
thes1os Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ε, ρε σύ Μάστερ, δεν έχεις καμία ανάγκη από plugins... Μήπως όμως τώρα που έμαθες τί φοβερό είναι αυτό το plugin θέλεις να βγάλεις την κάρτα σου και τον ενισχυτή σου και να μου τα στείλεις μιας και δεν τα χρειάζεσαι πια? Λέω, μήπως...
qspock Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ετσι ειναι. Γενικα τα software plugins αλλιωνουν τον ηχο, δε τον βελτιωνουν. Μονο οταν το διαθεσιμο hardware ειναι πολυ χαμηλου επιπεδου, φαινεται να βοηθανε την κατασταση. Και παλι, ειναι προτιμοτερα τα hardware equlizer. Οποιοσδηποτε διαθετει σοβαρο hardware δεν πρεπει να χρησιμοποιει software για αλλιωση του ηχου. Εδω προσπαθουμε να καθαρισουμε απο οποιαδηποτε παρεμβολη τον ηχο, το να προσθετουμε εφε ειναι σκοτωμα. Αλλα παντα εξαρταται το τι καρτα ηχου και τι ηχεια/ακουστικα υπαρχουν... Εννοειται οτι οι onboard ειναι για πεταμα, ενω δε θα προτεινα την Audigy SE για αγορα. Καλυτερα να πας σε Α2 και πανω, κι ας κοστιζει κατι παραπανω. Οι Α2 λογικα θα υπαρχουν μεταχειρισμενες στα ιδια λεφτα με την κατα πολυ υποδεεστερη Audigy SE.
MasterX Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Συμφωνώ με τον qspock γενικά... Όσον αφορα την Audigy SE, είναι απλώς μια φτηνή προταση, αν μπορεί να πάει στην Audigy 2 είναι καλυτερα. thes1os, είμαστε και κοντά (Αγρίνιο) φιλαράκι, να στα στείλω αμα είναι.. :mrgreen: Πάντως σοβαρά τώρα, επειδή ο ήχος είναι πολύ σημαντικός για μένα, είπα να σκάσω μερικά χρήματα. Και όντως δεν το μετάνοιωσα καθόλου. Τα έχω περίπου 3 χρόνια και τα είχα πάρει με μια καλή έκπτωση 750 ? σύνολο (νομίζω κοντά στα 950 κόστιζαν κανονικά). Ενισχυτής Pioneer A/V VSX-D511 (5x100 watts) και ηχεία Roister HT 2000 5.1 (6x80 watts). Τα έχω για γενική χρήση στο PC μου.. DVD, ακρόαση μουσικής, παιχνίδια και πειραματίζομαι και με προγράμματα μουσικής (software synths κυρίως). Αυτό που σκεφτόμουνα πρόσφατα γι αυτήν την αγορά που είχα κάνει, είναι ότι μπορείς να πεις ότι είναι μια επένδυση από την άποψη ότι μπορείς να τα ευχαριστηθείς για τουλάχιστον 5-10 χρόνια.. Οπότε ΑΞΙΖΕΙ... Ενώ το PC το αλλάζω κάθε 3 χρόνια.. Πουλάω το παλιό σε χαμηλή τιμή σε φίλους και συναρμολογώ ένα καινούργιο για μένα. Χάνει την αξία του.. Αξίζει τα λεφτά του βέβαια από την χρήση που του κάνω αυτά τα 3 χρόνια.. Sorry για το off-topic...
thes1os Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ο καθένας χαλάει τα φράγκα του με αυτό που ευχαριστιέται. Άλλος γουστάρει να αγοράσει με 800 € ένα και μόνο παλτό, άλλος ηχεία. Και εγώ στα multimedia θα τα έριχνα πάντως... Ας βγω στην αγορά των Ιωαννίνων λοιπόν να δούμε τί θα βρώ... Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Οψόμεθα για την εγκατάσταση.
MasterX Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ο καθένας χαλάει τα φράγκα του με αυτό που ευχαριστιέται. Σωστός... Συμφωνώ απόλυτα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.