Προς το περιεχόμενο

Core Duo 2.8Ghz Vs P4 3.06Ghz

kafrilakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Αποφασισα να αναβαθμίσω το PC μου.

Από περιφεριακά και μητρική έχω καταλήξει.

Αυτό που με απασχολει ειναι η αγορά του επεξεργαστή.

Είμαι μεταξύ των παρακάτω:

CPU INTEL PENTIUM D 820 2.80GHz 775 2X1MB BOX 800M

770787.gif

CPU INTEL PENTIUM 4 531 3,06GHZ 800MHz

L0149710.jpg

Αυτό που ξερω είναι ότι ο Dual Core είναι "συνολικά" πιο γρήγορος και εννοω το multitasking.

Εαν αφήσουμε στην ακρη το multitasking και τις λειτουργίες συστήματος και τρέξουμε μια εφαρμογή εμείς σαν χρήστες ποιος από τους δύο επεξεργαστές θα είναι "απόλυτα" πιο γρήγορος??

Δημοσ.

Με την μονη διαφορα οτι κανενας απο τους 2 που δειχνεις δεν ειναι Core 2 αλλα της προηγουμενης γενιας Intel

Αν ειναι να διαλεγα εναν απο τους 2 θα επερνα φυσικα τον dual core..

Αν και στην θεση σου θα πηγαινα για Core 2 εννοειται πως ειναι η καλυτερη λυση μακραν. Αφου αναβαθμιζεις τωρα εαν μπορεις καντο σωστα..

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558231

Φυσικα δεν γνωριζω το πορτοφολι σου και ποσα εισαι διατεθειμενος να δωσεις, παντως η διαφορα αναμεσα στα μοντελα που εδειξες και γενικα σε οποιοδηποτε μοντελο της προηγουμενης γενιας Intel και σε αυτο που σου δειχνω ειναι πολυ μεγαλη..

Δημοσ.

Μου άρεσε πολύ η ερώτηση και περίμενα μια πιο συγκεκριμένη απάντηση, πόσο μαλλον ο συγγραφεας...

littlelouievegos μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να εξηγήσεις παραπάνω?

Φιλικά

Δημοσ.
Μου άρεσε πολύ η ερώτηση και περίμενα μια πιο συγκεκριμένη απάντηση, πόσο μαλλον ο συγγραφεας...

littlelouievegos μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να εξηγήσεις παραπάνω?

Φιλικά

Το εκανα edit και προσθεσα καποιες πληροφοριες..Εννοω πως εαν εχει την ικανοτητα να πληρωσει καποια λεφτα παραπανω αξιζει να παει σε Core 2 και οχι σε Pentium D ποσο μαλλον μονοπυρηνο προηγουμενης γενιας..

Οριστε και καποια benches

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2802

Δημοσ.

Egw nomizw i apantisi itane safis. Apo ayta ta 2 cpu tou proteinei to dual core san kalytero opws kai einai. Episis swsta anaferei oti kanenas apo tous dyo cpu pou sygkrinei o syggrafeas den einai core 2 duo alla dual core tis prwtis genias intel kai telos tou leei oti to E6300 core 2 duo cpu einai poly kalytero kai aksizei ena kapoio parapanisio kostos agoras. Ki etsi akrivws einai. Ta core 2 duo pou exw dei se benchmarks einai xaotika kalytera apo ta dual core prwtis genias. Opote an mporeis gia ena E6300 mi to skeftesai katholou.

Δημοσ.

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δεν θέλω να δώσω παραπάνω χρήματα γιατί στο μελλον θέλω να πάρω ένα πολύ δυνατό PC κατι που τώρα όπως το βλέπω θα μου κοστίζει γύρω στα 1500Ε χωρίς οθόνη(που δεν τα διαθέτω).

Οπότε αποφασισα να φτιάξω κάτι μέτριο τώρα και να το κρατήσω για κανα 2 χρόνια ακόμα και μετά να πάιξει το ρόλο "κατεβαστήρι".

Η απορια μου έχει βαση???

Εντάξει ότι είναι προηγούμενης γενιας αλλά ο ένας είναι 3 και ο αλλος 2.8

Σε μια συγκεκριμένη διεργασια-εφαρμογή ο 2.8 είναι πιο γρήγορος???

Επίσης κατι αλλο που θέλω να ρωτήσω:

Ποιος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ψύξη και ισχυ από τους δύο???

Ευχαριστώ και παλι.

Δημοσ.

Σε εφαρμογές που δεν εκμεταλλεύονται τη διπλή επεξεργαστική ισχύ (και είναι ακόμη αρκετές) ο 3 GHz (αλήθεια,που το είδες το 3.06?,για το 531 μοντέλο δεν μιλάς??) θα είναι ταχύτερος.Παρόλα αυτά οι διαφορές είναι μικρές.Αν σε ενδιαφέρει να τους κλοκάρεις τότε ο 3άρης ανεβαίνει αρκετά παραπάνω.Παρόλα αυτά εγώ θα σου έλεγα να πάρεις τον πιό future proof επεξεργαστή από τους 2,που στη προκειμένη είναι ο 820...

http://processorfinder.intel.com/default.aspx

95W o Dual Core και 84 ο μονοπύρηνος.

Δημοσ.

Εδω:

http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=CPUIntel

Δηλαδή οι απαιτήσεις σε ισχύ είναι πρακτικά πολύ μικρες.

Δεν ενδιαφέρομαι για overclocking οπότε και εγώ λέω να προτημίσω τον 2.88)

Kατι αλλο που ήθελα να ρωτήσω...

Στο bios έχει επιλογή που επιλέγεις την απόδοση του επεξεγαστή.

Εμένα είχε Normal-Fast-Fastest-Turbo.

To έβαλα στο Fastest και σε μερικά παιχνίδια που είχα ψιλοκολλήματα τώρα τα πάει κυριλλε.

Το μόνο που παρατήρησα ήταν μια μικρή ανόδος της θερμοκρασίας κατα περίπου 3βαθμούς.

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα έτσι????:roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...