Προς το περιεχόμενο

Overcloking και μια ερώτηση

Θοδωρής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιο πρόγραμμα να βάλω για να δω ποσο έχει παει το bus στην pci express και στης απλές pci μετα απο overclοking που έκανα? Αν δε κανω λάθος το pcι exprees πρεπει να είναι στα 100 default και οι pci στα 66 default, απλα θελω να διαπιστώσω αν εχουν ανεβει τωρα αυτα και απο το bios δεν μπορώ να το δω.

Δημοσ.

PCI @ 33.3MHz

PCIe @ 100MHz

Η μητρική σου έχει PCI/PCIe Lock, οπότε αν δεν έχεις κάνει disable το Frequency Lock @ BIOS θα μένουν εκεί που πρέπει.

Τώρα για τον έλεγχο, κατέβασε το SetFSB for Asus P5WD2

Δημοσ.

εχω φτασει το επεξεργαστή στα 3.5GHz τις μνήμες 580mhz με timing 4.4.4.12 και κλείδωσα την pci-express στα 100 και τις pci στα 33mhz. εχω την ψύχτρα της zalman 9700 και οι θερμοκρασίες ειναι 40 idle 46-48 full. πως το βλέπετε μπορώ να το ανεβάσω ακόμα το επεξεργαστή με αυτην την ψύχτρα? τα volt den τα έχω πηράξει ακομα ουτε του cpu ούτε στης μνήμες. Τι αλλο με συμβουλέυετε να προσέξω τώρα γιατι ειμαι και αρχαριος με overcloking...

Δημοσ.

με το ανεβασμα του fsb αλλαζουν και οι ριθμυσεις των sata δισκων? δηλαδή στρεσάρωντε και αυτοι? αν ναι , υπαρχει κατι που μπορώ να κανω για μην τους χαλάσω?

Δημοσ.

nai allazoun kai ton sata diskon oi rithmiseis alla kati iparxei gia na ginetai lock kai auto.gia perisotera o bil pio pano.apla kai mesa se merika bios blepeis oti sou leei oti ama kaneis o/c anevenei kai i taxitita ton sata.

Δημοσ.

Μην χαίρεσαι τζάμπα.

Οι θερμοκρασίες που βλέπεις είναι οι κλασικές άκυρες μετρήσεις των HW Monitoring Chips.

Βάλε το CoreTemp ( http://thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp ) που διαβάζει την θερμοκρασία από την Θερμ. Δίοδο που είναι μέσα στην CPU [ πολύ ακριβής μέτρηση ] να δείς την πραγματική temp :)

Δημοσ.
to cpuz exei kamposa xronakia pou kikloforei i kano lathos?tora to thjimithikan?

Ε ναι, κυκλοφορεί αρκετά χρονάκια.

Αλλά έτσι πάνε τα περιοδικά με τα "τίμια" review τους και το ποιοτικό υλικό ( άρθρα, οδηγοί, κλπ ) :D

Ξυπνήστε με όταν μάθουν και το S&M :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...