vagos789 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Ο παλιος pentium 2.1 με τα 256MB μνήμης, αντικαταστάθηκε από τον 1.8 dual 6300E με 2 G μνήμης και ενα σκληρό με 16ΜΒ buffer. Ετοιμος λοιπον να κατακτησω το συμπαν,αλλά: Ο χρόνος booταρίσματος αυξήθηκε(και πες οτι απλως κατι δεν παει καλα με μια USB συσκευη,το προσπερναμε αυτο). Οταν εχει μολις φορτωσει ο υπολογιστης, και πατησω το εικονιδιο my computer ή τον IE 7.0...η γνωστή αναμονή και καθυστέρηση που είχα και πριν,ισως λιγο μικρότερη αλλα το αποτελεσμα ιδιο. Βαζω κατι (πολλα ομολογουμενως) αρχεια απο rapid να γινουν extract...γονάτισε το σύμπαν.Ναι μεν μπορουσα να ανοιξω κανα παραθυρο ακόμα, αλλα με το ποντικι να κανει σπασιματα στην κινηση. Τελικα μηπως οι ταχυτητες στους επεξεργαστες αφορουν μονο παιχνιδια; Που ειναι τελος παντων το multithreading;
billpeppas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Τελικά κάποια καλωδιοταινία σου ή κάποιος δίσκος έχει πρόβλημα και δουλεύει σε PIO Mode κατά 95% πιθανότητα
kostasplak1986 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 esy ton estises ton ypologisti i kapoio magazi?
Donacgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 kati tha exeis lathos sto setup tou ipologisti sou!
MasterX Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Απ' ότι κατάλαβα άλλαξες μερικά εξαρτήματα στο υπάρχον σύστημα σου... μήπως έπρεπε να κάνεις και ένα φορματ?
vagos789 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Καποια μικρα test benchmark δειχνουν οτι ειμαι εκει που θα επρεπε να ειμαι. Το συστημα ειναι εξ ολοκληρου καινουριο και συναρμολογημενο απο μαγαζι. Πως μπορω να διαπιστώσω αυτο με το PIO mode;
billpeppas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Right Click @ "My Computer" icon, select Manage. Go to Device Manager Doubleclick on "IDE ATA/ATAPI Controllers" Doubleclick on the "Primary/Secondary Channel" 'icons' and enter the Advanced Settings tab.
littlelouievegos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δοκιμασε αυτο που σου πε ο Πεππας Επισης ο σκληρος ειναι IDE ή SATA; Ειχα και εγω προβληματα με τους IDE σκληρους μου o ενας εκανε το συστημα να σερνετε..
Voodooman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Και σε εμένα ο χρόνος boot έχει αυξηθεί, και μάλιστα πολύ. Η αλήθεια είναι πως το παλιό μου μηχάνημα (XP3000+, 1GB, IDE ATA133 σκληρό) μετά από δίαιτα των windows με το nlite και γενικά μετά από πολύ tuning, είχε φτάσει τα 27" σε boot time. Από αυτά, όταν έμπαινε στην οθόνη με την μπάρα, η μπάρα περνούσε 5 φορές στα καλύτερά του. Στον καινούργιο, η μπάρα περνάει 2 φορές, αλλά ο συνολικός χρόνος Boot είναι 40"!!! Αιτία είναι το mobo. Ελεγκτής RAID, ελεγχτής SATA,ελεγκτής δύο καναλιών IDE, μέχρι να φορτώσει όλους τους drivers νυχτώνει. Τί να κάνουμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και να σου πω φίλε vagos789; Μέχρι τώρα, πραγματική, χτυπητή διαφορά έχω δει μόνο στα παιχνίδια και στο pinnacle 10, που-κακά τα ψέματα-έγινε απόλαυση να δουλεύεις, ενώ με τον πρηγούμενο είχα τα ζόρια μου.
vagos789 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Ολα ΟΚ και με το σκληρο. Μαλλον εκει που το ψαχνω εγω δεν υπαρχει διαφορά. Και με celeron 3ετιας εισαι αρχοντας. Θα δοκιμασω κωδικοποιηση σε divx να δω εκει τι παιζει.
gregdais Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 vagos789 file mou akou 1.apo p4 sta 3.4 northwood piga se c2d 6600 kai ola mou ta rar extractarontai kata ~35-45% pio grigora 2.mia tainia diarkias 1:51" pou me dikes mou rithmiseis o p4 ekane 1:40 sxedon realtime dld... o 6600 mou tin ekane me tis idies rithmiseis se 50lepta!!!!!!!! 3.se oles tis varies prakseis to pc einai pio grigoro epitrepontas mou na doulevw perissoteres apo mia efarmoges...!!! divxarw me photoshop anoixto!!! 4. sta games den exw logia.... 5. i taxitita tou poso grigora tha anoiksei to my computer kai alles tetoies mikres xazes leptomeries , kai se posa deftera tha mpoume sto leitourgiko mas einai perita gia kapoion kserei pou kai ti akrivws esti taxitis.... kai afta tha eprepe oloi na kserete oti ofilontai kai sto hdd kai stin cache pou diathetei kai poso kalous xronous exei. einai polla akomi kai epidi eimai kourasmenos variemai na perigrafw... pantws i agora sou einai kata 300+% pio apodotoki kai taxeia apo to proigoumeno hardware sou se ola ta epipeda... (o p4 mou itan termatismenos sxedon!! 3.4, 6x512mb pc3200 2.5cl, 875pe chipset,6800 vga, 4 x 250gb maxtor sata1)
manos64 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 και ο δικός μου 6300 πάει σφεντόνα παντού και σαν 1,86 και σαν 2,4ghz που είναι τώρα ακόμα και το boot
agiorgitis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Φίλε vagos789 έδωσες τόσα λεφτά για επεξεργαστή και μνήμη, και δεν έδωσες κάτι παραπάνω για μια συστοιχία δίσκων? Μην ξεχνάτε οτι το πιο αργό κομμάτι του υπολογιστή είναι ο σκληρός δίσκος. Ένα RAID 0,1 ή ακόμα και 0+1, θα ήταν τέλειο...
vagos789 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Επενδυσα περισσοτερο στα 16ΜΒ buffer του δισκου,αλλα μαλλον επρεπε να ειχα παει και στις 10.000 rpm
sifounas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 πάντως kai ο δικός μου Duo 6600 πάει σφαίρα με SATA bootable HD. Συμφωνώ με τον agiorgitis στο θέμα των δίσκων. Όσο για extraction και compression, μικρές οι διαφορές με το P4 που είχα, όμως σε προγράμματα σαν το photoshop kai 3D Studio Max έκανα 'άνασταση κυρίου' κανονικά λέμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.