Προς το περιεχόμενο

To PC μου επανεκκινεί χωρίς προειδοποίηση

samandrew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Το PC μου εδώ και λίγες μέρες επανεκκινεί αυτόματα μετά το log in χωρίς προειδοποίηση. Αφού το κάνει δύο τρείς φορές τελικά μπαίνει κανονικά στα Windows. Είχε κάνει και στο παρελθόν μερικές επανεκκινήσεις, πολύ σπάνια όμως, ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε και μερικά restarts όταν έπαιζα παιχνίδια με υψηλές απαιτήσεις. Έχω δύο λειτουργικά (WIndows XP Service Pack1 και Kubuntu Linux) και το πρόβλημα έχει εμφανιστεί και στα δύο οπότε μάλλον έχει να κάνει με θέματα hardware. Δεν πρέπει να έχει σχέση με overheating (οι ψύκτρες λειτουργούν κανονικά και οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές) ενώ έτρεξα και το MemTest86 που δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω δοκιμές με προσωρινές αντικαταστάσεις τροφοδοτικού, επεξεργαστή κλπ γιατί δεν έχω δεύτερα:oops:

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι θα το εκτιμήσω.

Υπάρχει περίπτωση κάποιο μηχάνημα να χρειάζεται να ζεσταθεί πρώτα για να λειτουργήσει σωστά; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως μετά το 4ο π.χ restart που η θερμοκρασία έχει ανεβεί καταφέρνει τελικά να μείνει στα Windows.

Ζητώ συγνώμη αν άνοιξα θέμα σε λάθος χώρο

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το "automatically restart" από το "My computer" -> "Properties" -> "Advanced" -> "Startup and recovery" μήπως και βγει καμιά άκρη από την μπλε οθόνη που (λογικά) θα εμφανιστεί...

Δημοσ.

samandrew μαλλον καποια μνημη σου εχει προβλημα, για να βεβαιωθεις κατεβασε και γραψε σε ενα cd το

MemTest 3.2

Κανε Boot απο cd και ασε το να τρεξει το τεστ για καμια ωρα τουλαχιστον και δες αν θα σου βγαλει καποιο error...

Δημοσ.

Κάθε συσκευή έχει ένα συγκεκριμένο irq (αίτηση διακοπής ελληνιστί). Πολλές φορές όμως αυτα δεν είναι αρκετά και έτσι οι συσκευές μοιράζονται τα irq. Έλα μου ντε όμως που win είναι αυτά και μπορεί να μπερδέψουν λίγο τα πράματα και να γίνει πανικός. Αν λοιπόν έχει αποκλείσει όλα τα άλλα ενδεχόμενα όπως τροφοδοτικά overclicking και φυσικά κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες,... Βγάλε ότι κάρτα pci έχεις και τα cdrom και usb συσκευές και άφησε το pc να ανοίξει μόνο με τον δίσκο και την vga ep;anv..Λογικά θα δουλέψει αν είναι αυτό... Αν όχι... Μπορεί να συμβαίνουν και άλλα πράματα... Συνήθεις ύποπτοι για irq conflicts είναι κάποια modem και κάποιες παλιές κάρτες ήχου...

Αλήθεια πείραξες τίποτε στο bios τελευταία ή ΄όχι?

Τώρα είδα επίσης ότι στο κάνει και σε linux οπότε μάλλον δεν παίζουν τα παραπάνω...Δοκίμασε πάντως μήπως είσαι τυχερός...

Μπορεί να είναι και δίσκος... Αλλά μα΄λλον κάτι σε μνήμες ή μητρική μου δείχνει...

Δημοσ.
Το έχεις δοκιμάσει και δεν έβγαλε μπλε οθόνη; :/

Ούτε μπλε οθόνη, ούτε κάποιο μήνυμα λάθους.

Υπάρχει πιθανότητα η ύπαρξη δύο λειτουργικών να είναι η αιτία του προβλήματος; Βρίσκονται στον ίδιο δίσκο και αναρωτιέμαι μήπως "συγκρούονται".

Δημοσ.

Χλωμο επειδη τα 2 λειτουργικα ειναι ανεξαρτητα, αφου απο την φυση τους δουλευουν σε διαφορετικα partitions. Ειναι hardware το προβλημα...

Δημοσ.

Σήμερα μετά από ένα ακόμα ανεπιθύμητο restart μετά το Log in προτού φτάσει στον Boot Loader για να διαλέξει λειτουργικό η οθόνη έσβησε, ακουγόταν μερικά beep κάθε λίγο και ένα πράσινο φωτάκι δίπλα από το reset (έχει μια λάμπα δίπλα και νομίζω πως είναι ένδειξη ρεύματος) αναβόσβηνε συνεχώς ενώ όταν άνοιγα συνήθως τον υπολογιστή το φωτάκι αυτό ήταν αναμμένο πάντα (δεν αναβόσβηνε). Αφού τον έβγαλα από την πρίζα και ξαναδοκίμασα τελικά άνοιξε αλλά το πρόβλημα με τα restarts παραμένει;

Ξέρει κανείς τι ακριβώς σημαίνει το φωτάκι και μήπως ξέρει αν αυτό που έγινε σημαίνει πως έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό; Το τροφοδοτικό είναι 300W.

Α και παρατήρησα πως το πρόβλημα παρουσιάζεται κάθε φορά που ο υπολογιστής "ζορίζεται" , όταν δηλαδή ανοίγω πολλά παράθυρα, παίζω παιχνίδια η και στην εκκίνηση.

Δημοσ.

Poly fobamai oti to trofodotiko sou exei problhma(gia thn akribeia ta ftynei).Twra an 8es mporeis na to testareis, toulaxiston kapoious basikous elegxous. arkei na breis ena polymetro.Edw exei kapoies odhgies gia to pws 8a to xrhsimopoihseis:

http://www.ochardware.com/articles/psuvolt/psuvolt2.html

Den einai tipota, arkei na breis th syskeuh.

Auto, gia na mhn pareis tzampa kainourgio trofodotiko...

An den einai 8ema trofodotikou, einai mhtrikh

Δημοσ.
ακουγόταν μερικά beep κάθε λίγο

Mporis na pis posa beep akouses kai pos akoustikan (tin diarkia tous)? An sou to xanakani prospathise na thimithis giati me ta beep vgenei akri sto ti simvenei.

Δημοσ.
Mporis na pis posa beep akouses kai pos akoustikan (tin diarkia tous)? An sou to xanakani prospathise na thimithis giati me ta beep vgenei akri sto ti simvenei.

Ακούστηκαν 4, 5 beep σε διάστημα ας πούμε 2 δεπτερολέπτων, μετά τίποτα για ένα δεπτερόλεπτο, μετά άλλα 4,5 κ.ο.κ. μέχρι που πάτησα reset και το ξανάκανε. Τότε τον έβγαλα από την πρίζα.

Με τις θερμοκρασίες νομίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα, έβαλα ένα προγραμματάκι το SpeedFan και το τσέκαρα. Για τις τάσεις όταν μπαίνω στο BIOS τις 3,3 και 5V τις μετρά λίγο χαμηλότερα (3,289 ας πούμε) ενώ την 12V λίγο ψηλότερα (12,200 νομίζω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...