Προς το περιεχόμενο

Άκουσον άκουσον - Acer DVD-RW

understatement

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ίδιο ρώτησα και εγώ πριν μια βδομάδα στην ALMAN support της ACER στην Ελλάδα για dvd recorder tou laptop 1703 poy exo. Μου είπαν 350 euro!!!

Μετά πήρα την MDI , καινούργιο μου είπαν δεν υπάρχει , μόνο μεταχειρίσμένο με 80 euro. Οταν τους ρώτησα σε τι κατάσταση θα είναι το μεταχειρισμένο μου είπαν , είναι επισκευασμένα , δεν ξέρουν σε τι κατάσταση θα είναι.

Τους απέριψα και τους 2 φυσικά. Ξέρει κανείς κανένα slim DVD-REC που να ταιριάζει με τα ACER 1703??

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

80 euro den mou fainondai toso asxima - an vevaia boreis na tous kaneis ena inspection idiois omasi kai den iparhei alli lysi. To NEC pou mou proteinan den sou kanei?

Pandos, ta lamogia sou lene sto tilefono oti ta DVD den episkevazondai, alla episkevasmena ehoun stock!!!! Koroidia sketi... mallon den bainei kaneis tous sto insomnia!

Δημοσ.

Μιας και κατέχω μόνο 6 μήνες το Aspire μου, καλό μου έκανε αυτό το ποστ για να ξέρω τις κινήσεις μου όταν και εφόσον τα παίξει. Να είστε καλά.

Δημοσ.

MrFrodo...θα σου πρότεινα να αγοράσεις την επέκταση εγγύησης. Εμένα εκτός από το DVD-RW τα έφτυσε (έτσι μου είπαν, εγώ για το DVD το έστειλα) η μητρική και ο επεξεργαστής. Αν έκανα και ρώταγα μόνο πόσο θα πήγαινε η αντικατάσταση... καλύτερα στα σκουπίδια!

Και μιας και βλέπω και άλλους με παρόμοια προβλήματα, δεν μετάνιωσα καθόλου την αγορά της επέκτασης, μιας και έβγαλε τα λεφτά της με την πρώτη (άσε που μου έβαλαν και το επόμενο μοντέλο DVD της Pioneer που είναι πιο γρήγορο και dual layer ;) ). Εντάξει, είχε πάει συνολικά διακοπές στην Ιταλία κανένα μήνα, αλλά οκ... το άντεξα.

Δημοσ.

Ας υποθεσουμε οτι καποιος αποφασιζει να αλλαξει το χαλασμενο του DVD και να πληρωσει. Ας υποθεσουμε οτι (κανει το λαθος) να μη ζητησει να του δωσουν το παλιο χαλασμενο. Αυτοι επισκευαζουν το χαλασμενο και το πουλανε 80ευρω. Ποσο εξωπραγματικο ακουγεται αυτο το σεναριο??

Παρεπιπτοντως δοκιμαστε να κανετε ενα φορματ για να σιγουρευτειτε οτι φταιει το DVD και οχι τα win. Το DVD του σταθερου μου που περναει κατι περιεργες φασεις, μετα απο φορματ στρωνει.

edit: Υποτιθεται οτι τα Acer τα παιρνεις γιατι ειναι φτηνα. Αν ειναι να πληρωσεις για επεκταση εγγυησης, μην παρεις Acer, αλλα κατι πιο αξιοπιστο, παρε LG πχ.

Δημοσ.
Ας υποθεσουμε οτι καποιος αποφασιζει να αλλαξει το χαλασμενο του DVD και να πληρωσει. Ας υποθεσουμε οτι (κανει το λαθος) να μη ζητησει να του δωσουν το παλιο χαλασμενο. Αυτοι επισκευαζουν το χαλασμενο και το πουλανε 80ευρω. Ποσο εξωπραγματικο ακουγεται αυτο το σεναριο??

Παρεπιπτοντως δοκιμαστε να κανετε ενα φορματ για να σιγουρευτειτε οτι φταιει το DVD και οχι τα win. Το DVD του σταθερου μου που περναει κατι περιεργες φασεις, μετα απο φορματ στρωνει.

edit: Υποτιθεται οτι τα Acer τα παιρνεις γιατι ειναι φτηνα. Αν ειναι να πληρωσεις για επεκταση εγγυησης, μην παρεις Acer, αλλα κατι πιο αξιοπιστο, παρε LG πχ.

Asta na pane me tin Acer... prepei na eheis dikio se afto pou les gia ta drives. Ego oute kan format den borousa na kano... den borouse na fortosei to setup menu kai eftixos eiha ena filo me idio mixanima kai xrisimopoihsa to diko tou drive. To provlima tou dikou mou distixos epimenei, idiaitera se cd/dvd me para polla arxeia (px. Windows, Anti Virus ktl). Pandos varethika: tha katageilo tin MDI kai tin Acer Europe sta kendrika tis Acer stin Ameriki. Einai apistefto afto pou ginete edopera. Akou ena mina gia na sou ftiaxoun ena DVD drive... pou zoume?

Δημοσ.
80 euro den mou fainondai toso asxima - an vevaia boreis na tous kaneis ena inspection idiois omasi kai den iparhei alli lysi. To NEC pou mou proteinan den sou kanei?

Pandos, ta lamogia sou lene sto tilefono oti ta DVD den episkevazondai, alla episkevasmena ehoun stock!!!! Koroidia sketi... mallon den bainei kaneis tous sto insomnia!

80 euro den einai asxima. Alla 8a douleuei ?? Eimai sigouros?? Na perimeno 2 mines gia na to steiloun (syni8os toso kanei i acer , eidika otan mplekoun kai exoteriko) , kai meta na min douleuei ??

Oso gia to NEC pou proteineis den xero an kanei. Logika OXI giati 8a briskei mprosta sto portaki. Ta dimensions mesa einai idia alla oxi kai sto portaki.

Δημοσ.

Πάντως υπάρχει και η λύση του εξωτερικού dvdrw. Ετνάξει μπορεί να μην είναι πολύ βολικό, αλλά αν δεν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου ' το να δώσεις 300...

Δημοσ.

κατα την αποψη μου,εαν δεν εχεις προβλημα με το πορτακι του dvd δηλαδη εαν δεν σε νοιαζει εαν θα ειναι το ιδιο ,τοτε βρες κανενα αλλο aftermarket με κανενα 50-60 ευρο ,σε καποιο καταστημα και μαλιστα θα σου προτεινα να αφαιρεσεις το παλαιο απο τιν φορητο για να κουμπωσεις κατυεθειαν το καινουργιο για να δεις εαν ειναι συμβατο,υποψιν να γνωριζεις οτι υπαρχουν προβληματα συμβατοτητας στα rom γενικα και μπορεις να μπλεξεις ,οταν εννοω ασυμβατοτητα κατακορων ειναι στα firmware των συσκευων (rom) .

Δημοσ.

Παιδια... οτι ειπε και ενας φιλος παραπανω. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ για τους φορητους. Καλως η κακως οι επισκευες τους ειναι πανακριβες... πολυ ποιο ακριβες απο μια 3ετη εγγυηση.

Για το παθημα τωρα με το drive... μηπως θα μπορουσε να βοηθησει το e-bay για να βρεθει καποιο ανταλλακτικο σε λογικη τιμη? Αν βρεθει καποιο drive, στην χειροτερη πας σε ενα ηλεκτρονικο να σου ανοιξει το laptop και να στο περασει... παλι φτηνοτερα θα βγει.

Δημοσ.

Pros osous endiaferomenous:

Avrio h methavrio skopevo na agoraso to DVD drive pou (mou) protathike (to NEC dld). Tin egkatastasi tha tin analavei o texnikos tou katastimatos apo to opio tha to agoraso, pou opos isxiristike einai efkoli douleia kai tin ehei ksanakanei se polous xristes Acer kata to parelthon. Tha sas metafero endiposeis ASAP.

Oso gia ton filo pou tou eipa na agorasei metaxeirismeno apo tin Acer, an einai na perimeneis 2 mines asto kalitera. Vale to NEC pou tha valo kai ego... ti ennoeis tha vriskei sto portaki?

Simeiosi: Min tolmisete kai to agorasete apo to e-shop! Pio min po tora katastima den eho ksanadei... afiste pou den prosferoun texniki ipostiriksi gia tin egkatastasi... asxetila!!!

Δημοσ.
Pros osous endiaferomenous:

Avrio h methavrio skopevo na agoraso to DVD drive pou (mou) protathike (to NEC dld). Tin egkatastasi tha tin analavei o texnikos tou katastimatos apo to opio tha to agoraso, pou opos isxiristike einai efkoli douleia kai tin ehei ksanakanei se polous xristes Acer kata to parelthon. Tha sas metafero endiposeis ASAP.

Oso gia ton filo pou tou eipa na agorasei metaxeirismeno apo tin Acer, an einai na perimeneis 2 mines asto kalitera. Vale to NEC pou tha valo kai ego... ti ennoeis tha vriskei sto portaki?

Simeiosi: Min tolmisete kai to agorasete apo to e-shop! Pio min po tora katastima den eho ksanadei... afiste pou den prosferoun texniki ipostiriksi gia tin egkatastasi... asxetila!!!

Ok 8a perimenoune nea sou kai an einai ola ok na pame kai emeis na baloume...

Thanks

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συμβουλή: Αμα πεθάνει το drive, πριν αγοράσουμε καινούριο, το καθαρίζουμε με το ειδικό spray αέρα και βάζουμε τα ευρόπουλα πίσω στην τσέπη μας.

Δεν το πίστευα αλλα πραγματικά κάνει θαύματα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Understatement, τι έγινε τελικά με το NEC? Ακόμα περιμένουμε νέα.

Πάντως, IOCTL, επειδή είμαι στην ίδια ακριβώς φάση με το δικό μου 1703, και έχω ψάξει πολύ στο Internet, υπάρχει μια επιφύλαξη για το NEC 7543 ότι είναι προδηλωμένο απ' το εργοστάσιο σαν primary master, ενώ το ACER το θέλει σαν secondary master στο BIOS (και ταυτόχρονα στο primary IDE channel), με αποτέλεσμα να μην το βλέπει!!! Δες και το παρακάτω post:

http://www.wimsbios.com/phpBB2/topic8740.html

Τι έκανες εσύ τελικά?

Δημοσ.

Απίστευτη συνταγή επιτυχίας!

Μετά από πολύ ψάξιμο στο internet, φαίνεται ότι έχω σώσει το dvd-rw μου (Matshita UJ-811 σε ACER 1703), τουλάχιστον προσωρινά (φτύστε με). Διάβασα κάπου "Δοκιμάστε δισκάκια διαφορετικών format". Το έκανα, και βάζοντας ένα audio-CD το έπαιξε, και μετά παίζει τα πάντα. Ακόμα δεν ξέρω αν γράφει, αλλά θα το δοκιμάσω κι αυτό. Σημειωτέον, πριν δεν έβλεπε ούτε dataCD, ούτε DVD, τίποτα. Απίστευτο! Ισως είχε κάποιο conflict με τη δυνατότητα CD player που έχει το ACER για να παίζεις audio-CDs χωρίς ν' ανοίγεις τον υπολογιστή, δεν ξέρω...

Παραθέτω λοιπόν μια σειρά από τεχνάσματα που βρήκα και μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πριν πετάξει το drive του. Ισως κάποιο κάνει και για σας:

- Τσεκάρετε μέσα από το Device Manager στα properties του IDE channel που είναι το drive σας ότι το transfer mode είναι DMA.

- Δοκιμάστε συγκεκριμένες ταχύτητες (π.χ. 8x, 16x) αντί για τη ρύθμιση fastest.

- Πιέστε ελαφρά το πορτάκι σε διάφορα σημεία, μήπως κάπου το βρεί και το διαβάσει.

- Αν το μάτι του laser είναι ορατό ενδέχεται να φαίνονται κάποιες ψιλές βιδίτσες ρεγουλατόροι για την απόστασή του από το δίσκο. Παίξτε με αυτούς, αλλά να θυμάστε που να τους επαναφέρετε, αν δεν γίνει τίποτα.

- Βγάλτε το drive και τρίψτε ελαφρά με ψιλό γυαλόχαρτο τις επαφές με τις οποίες κουμπώνει πάνω στο mobo. Φυσήξτε τις σκόνες από το εσωτερικό του laptop, μια που το ανοίξατε.

- Τσεκάρετε αν πρόσφατα εγκαταστήσατε κάποιο περιφερειακό (π.χ. Flash card) ή software σχετικό με το drive (π.χ. Nero μαζί με άλλο πρόγραμμα, κ.λπ), ή Updated driver ή firmware και απεγκαταστήστε το.

- Δοκιμάστε απ' το Set Program Access and Defaults του Start Menu (ή μέσα απ' το Add/Remove Programs να θέσετε τον Windows Media Player ως Default.

- Και φυσικά, πριν απ' όλα, δοκιμάστε δισκάκια διαφορετικών format (DataCD, DataDVD, VCD, AudioCD, DVD, αγοραστά, γραμμένα, επανεγγραμένα, τα πάντα!).

Καλή Τύχη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...