gust Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Γεια σε ολους! Εχω ενα παλιο Laptop compaq 1200 με επεξεργαστη p3 800mhz ,128mb ram, και 6gb σκληρο δισκο το οποιο μου εχει ξεμεινει! Σκεφτομαι λοιπον να πειραματιστω σε αυτο με καποια διανομη linux! Εχω καποια σχετικη επαφη με αυτο το λειτουργικο αλλα ειπα να εμβαθυνω λιγο στον ελευθερο χρονο μου. Στηριζομαι στο γεγονος οτι το linux διαθετει διανομες που εχουν χαμηλες απαιτησεις σε πορους και μπορουν να ανταποκριθουν με "αξιοπρεπεια" και σε παλιοτερα μηχανηματα! Ποια εκδοση πιστευεται οτι θα ηταν πιο ευχρηστη, σταθερη, αξιοπιστη, γρηγορη, και φυσικα up to date σε ενα μηχανημα σαν το δικο μου (ολοκληρωμενη-γραφικο περιβαλλον-συμβατοτητα-απαραιτητα apps)?? Πιστευω οτι πολλοι χρηστες windows με παραμελημενα μηχανηματα παλιοτερης τεχνολογιας θα ηθελαν να πειραματιστουν και να γνωρισουν το κοσμο του linux χωρις το αγχος μηπως κανουν κατι στραβα στο βασικο τους pc.:twisted: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Γεια σε ολους!Εχω ενα παλιο Laptop compaq 1200 με επεξεργαστη p3 800mhz ,128mb ram, και 6gb σκληρο δισκο το οποιο μου εχει ξεμεινει! Σκεφτομαι λοιπον να πειραματιστω σε αυτο με καποια διανομη linux! Εχω καποια σχετικη επαφη με αυτο το λειτουργικο αλλα ειπα να εμβαθυνω λιγο στον ελευθερο χρονο μου. Στηριζομαι στο γεγονος οτι το linux διαθετει διανομες που εχουν χαμηλες απαιτησεις σε πορους και μπορουν να ανταποκριθουν με "αξιοπρεπεια" και σε παλιοτερα μηχανηματα! Ποια εκδοση πιστευεται οτι θα ηταν πιο ευχρηστη, σταθερη, αξιοπιστη, γρηγορη, και φυσικα up to date σε ενα μηχανημα σαν το δικο μου (ολοκληρωμενη-γραφικο περιβαλλον-συμβατοτητα-απαραιτητα apps)?? Πιστευω οτι πολλοι χρηστες windows με παραμελημενα μηχανηματα παλιοτερης τεχνολογιας θα ηθελαν να πειραματιστουν και να γνωρισουν το κοσμο του linux χωρις το αγχος μηπως κανουν κατι στραβα στο βασικο τους pc.:twisted: http://www.xubuntu.org Ubuntu GNU/Linux με xfce4 για window manager. Πληρεί τις προϋποθέσεις που ζητάς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Slammer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Για ακόμη μικρότερα: Damn Small Linux και για ακόμη μικρότερα : Puppy Linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gust Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Ειχα δοκιμασει το slackware 11 νομιζω με xfce 4 και φορτωνε σχετικα αργα σε γραφικο περιβαλλον!(ειδικα οταν πηγαινα να παιξω μουσικα αρχεια και βιντεο). Το xubuntu λετε να πετυχει καλες επιδοσεις στο συστημα μου? Μπαινω στον πειρασμο να δοκιμασω τις αλλες πιο lite εκδοσεις..... Εχει καποιος δοκιμασει καμια απο τις παραπανω διανομες? Θα ηθελα μερικες εντυπωσεις και προτασεις για το ποια θα ηταν η πιο αξιολογη! Ευχαριστω παιδια...! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Το ubuntu σε καμία περίπτωση δε θα σου βγει πιο ελαφρύ από το slackware. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο arch linux. Είναι πανάλαφρο, απίστευτα γρήγορο και με πάρα πολλά έτοιμα πακέτα που ανανεώνονται συνεχώς. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους αρχάριους χρήστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 το xubuntu είναι βαρύ... πάνε arch... θα χει πολύ παραμετροποίηση, αλλά είναι τρομερό σε ταχύτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 +1 στο arch (πολύ προπαγάνδα ρε παιδάκι μου ) Και αν είσαι πολύ θαρραλέος με αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου το all time classic gentoo. Σκέψου και το ενδεχόμενο του debian. Ταπεινή μου άποψη, μείνε μακρυά από slack στην παρούσα φάση. Μάλλον θα σε αποθαρρύνει. Take the test και πάρε και από εκεί μιά άποψη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 +1 στο arch (πολύ προπαγάνδα ρε παιδάκι μου ) The Arch Zealots :-P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Arch +2, μην σου πω και +3... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gentux Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μπορείς να δοκιμάσεις και τα Zenwalk Γνωρίζω ότι είναι οπλύ γρήγορα και παίζουν καλά σε παλιά συστήματα. Στο προτείνω σαν εναλλακτική στο Xubuntu που νομίζω ότι θα σε κερδίσει, τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 e de to les kai palio pc to 800mhz eida ton titlo kai fantastika kati se 200mhz!!! pane ARCH (+1 from me) kai apolayse to, an exeis orexh na thn psaxeis allios vale u/xubuntu (mpliax) h elafryterh distro pou exo gnorisei einai to VECTOR (elafria alla amesa leitourgisimh, oxi san to DamnSmall) sorry gia ta greeklish, eimai apo arch kai den ta exo ftiaxei akoma (xtes to xanasetara) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deos24 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Εγώ πάλι θα σου έλεγα να δοκιμάσεις Gentoo... Σίγουρα θα μπορέσεις να το κάνεις όσο ελαφρύ εσύ θέλεις!!! Και αν θέλεις να γίνεις και λίγο console man βάλε gentoo με fluxbox!!! Αυτά από εμένα!! Gentoo Power!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Το πρόβλημα με το gentoo είναι ότι θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά για να κάνει compile το σύμπαν στο μηχάνημα αυτό. Νομίζω ότι μια binary διανομή ίσως είναι καλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gust Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Το arch με τι γραφικο περιβαλλον ερχεται? Θα φορτωνει σχετικα γρηγορα εφαρμογες γραφειου και πολυμεσων? Επισης στηριζεται σε φιλοσοφια αλλης διανομης (π.χ. debian - red hat) ή ειναι αυτονομο? Αυτο που με προβληματιζει ειναι η συμβατοτητα του με το hardware του laptop.... Πως λετε να τα παει σε αυτον τον τομεα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 εγώ σε laptop το έχω με το Vaio δεν έχω τα Fn Keys (το ubuntu τα έχει... κλαψ κλαψ) αλλά κατά τα άλλα no problem το Gentoo είναι φανταστικό, αλλά θέλει ατελειώτες ώρες downloading/compiling ίσως καμια binary gentoo distro, αλλα δεν το έχω δοκιμάσει (δεν υπήρχε όταν έβαζα gentoo) το Arch είναι slack & crux based, αλλά δεν έχω βρει κάτι κοινό με το slack δοκιμασέ το, είναι καλο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.