georgep800 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα forum. Χώρο θα μου δώσει το πανεπιστήμιο, όπως επίσης και το όνομα. Υποθέτω ότι το όνομα θα έχει την μορφή http://www.σελίδαπανεπιστημίου.gr/forum (άσχετο αυτό). Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής: α) Τι ακριβώς θα πρέπει να ζητήσω από τον admin του πανεπιστημίου; β) Πως ακριβώς μπορώ να δημιουργήσω ένα forum. Για παράδειγμα, όπως αυτό εδώ το forum που γράφουμε; Είναι εύκολο; Όποιος μπορεί ας βοηθήσει!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Η πλατφόρμα του συγκεκριμένου forum είναι η vbulletin και για να την αποκτήσεις θα πρέπει να πληρώσεις. Υπάρχουν και δωρεάν πλατφόρμες όπως το phpbb και η yabb καθώς και πολλές άλλες. Ο admin του πανεπιστημιου σου θα πρεπει να ανεβασει το forum στον server του site. Τελος η δημιουργια του forum ειναι πολυ ευκολη καθως δεν χρειαζεται να ξερεις απο κωδικα.
georgep800 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το phpbb που αναφέρεις. Αφήνει λογότυπα στο τελικό αποτέλεσμα; Το λέω γιατί σε πολλά forums βλέπω λογότυπα σχετικά με το πρόγραμμα δημιουργίας. Επίσης κατέβασα απο την σελίδα του phpbb το αρχείο phpBB-2.0.21 το οποίο είναι μόνο 700kb; Αυτό είναι που χρειάζομαι;
DIMITRISG Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Εχω την εντυπωση οτι απο τα πιο ευκολα της ολης υποθεσης ειναι να "ανεβασεις" το φορουμ στον server. Απο κει και περα το δυσκολο ειναι να εχεις κοσμο να μιλαει. Μην το κανεις σαν κατι αλλους που πανε να στησουνε φορουμ και ειναι ο admin που κανει new topic και reply μονος του. κουραγιο παντως
georgep800 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 afhnei alla emena proswpika mou aresei poli. Τι ακριβώς αφήνει και πού; Εχω την εντυπωση οτι απο τα πιο ευκολα της ολης υποθεσης ειναι να "ανεβασεις" το φορουμ στον server. Απο κει και περα το δυσκολο ειναι να εχεις κοσμο να μιλαει. Μην το κανεις σαν κατι αλλους που πανε να στησουνε φορουμ και ειναι ο admin που κανει new topic και reply μονος του. κουραγιο παντως Το κάνω για τυπικούς λόγους, για μια ομάδα που έχουμε δημιουργήσει εδώ στο πανεπιστήμιο, οπότε...
DIMITRISG Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2006 Να το κάνεις τοτε . Θα σου δωσει εμπειρια. Ψαξε λιγο την υποθεση ,εδω στο φορουμ, βεβαια θα ειναι καλυτερα να εχεις linux περιβαλλον. Δεν ξερω τι λειτουργικο εχεις , αν εχεις windows βρες τιποτα εργαλεια να στησεις εναν "εικονικο" server στο pc σου για να δεις οτι ολα δουλευουν ενταξει ανεβασεις τα αρχεια και μετα τσαφ το ανεβαζεις και τρεχει μονο του! (νομιζω,γιατι δεν ειμαι και απο τους ειδικους, οτι με καθε προγραμμα φορουμ που κατεβαζεις πρεπει να εχει και οδηγιες για το που θα ανεβασεις τα αρχεια,σε ποιο φακελο το καθε αρχειο και τι attributes θα εχει το καθενα)
georgep800 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δουλεύω σε windows και εδώ θα το δημιουργήσω. Το θέμα είναι απο που να ξεκινήσω... Κατέβασα το αρχείο phpBB 2.0.21 και όπως είπα και προϊγουμένος, είναι μόνο 700kb και δεν έχει να κάνω κάτι εγκατάσταση... Καμιά βοήθεια;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Τα αρχεια θα πρεπει να ανεβουν στον server του site. Μετα o admin θα σου δωσει το link του forum σου για να μπεις. Στο forum υπαρχει το administrator panel για να φτιαξεις τις κατηγοριες που θελεις.
DIMITRISG Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Στη σελίδα του προγραμματος που διαλεξες υπάρχουν σχεδον τα παντα. Και απ'οτι ειδα δεν ειναι ενα και δυο.
Iphoster Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Αφού το κατέβασες το φόρουμ στον υπολογιστή σου ανέβασε τα αρχεία του στο server.Αν ανοίξεις τα αρχεία κάπου, ίσως μέσα και σε κάποιο φάκελο θα χει και ένα αρχείο που θα περιλαμβάνει τα βήματα της εγκατάστασης ένα προς ένα.Εχει αναλυτικές οδηγίες. Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ θα χει forum support με διάφορες οδηγίες για το φόρουμ και την εγκατάσταση του.
GabrielConnor Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2006 Ηλίθια ερώτηση αλλά PHP και MySQL έχεις στον server σου; Γιατί αν πας να στήσεις το forum χωρίς... δεν παίζει
georgep800 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2006 Ηλίθια ερώτηση αλλά PHP και MySQL έχεις στον server σου; Γιατί αν πας να στήσεις το forum χωρίς... δεν παίζει Εεε, βασικά στον συγκεκριμένο server υπάρχουν και άλλα forum και λειτουργούν κανονικά. Να υποθέσω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα;;
Techboy Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Το καλυτερο ειναι να πας να κανεις ενα φορουμ στο συγκεκριμενο σιτε που κανεις φρεε φορουμ http://www.forumup.com και απο εκει και περα αρχιζεις και το φτιαχνεις μονο σου και εχει και ετοιμο το πινακα διαχειρησης για τον καθε administrator ! Το μονο κακο ειναι οτι σε ελέγχουν παρα πολυ και δεν μπορεις να κανεις πραγματα που θελεις εσυ η να προσθεσεις οτι αλλο γουσταρεις !!! Εχω αρχισει και εχω κατι προβληματα !!!!
panagioths Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2006 Απ' ότι φαίνεται θα πρέπει να αρχίσεις από τα πολύ βασικά. Διάβασε αυτό το άρθρο για το πως θα στήσεις το φόρουμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.